Saopštenje

Zahtevamo ostavku gradonačelnika Siniše Malog

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva momentalnu ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog podataka iznetih u tekstu istraživačke novinarske mreže KRIK „Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju“. Takođe, zahtevamo od Agencije za borbu protiv korupcije da pokrene postupak protiv Siniše Malog za neprijavljivanje imovine.

Zahtevamo od Poreske policije da utvrdi poreklo imovine Siniše Malog, a od Tužilaštva i policije da procesuira pljačkašku privatizaciju Beopetrola, po prijavi Verice Barać.

Pitamo Aleksandra Vučića da li je znao da je Siniša Mali zastupao državu u privatizaciji Beopetrola, da se odmah posle prodaje Lukoilu zaposlio kod kupca, i da je, po izveštaju KRIK-a, od bivšeg direktora Lukoila i partnera u prodaji Beopetrola, kupovao stanove u Bugarskoj, vredne oko pet miliona evra. Da li premijer Vučić zna odakle dolazi novac njegovog bivšeg savetnika Siniše Malog?

Pitamo premijera i da li zna za druge ofšor kompanije svojih najbližih saradnika? Pitamo ga sada, da ne bude posle opet: falsifikovali im lične karte i pasoše.

Pitamo Aleksandra Vučića šta radi sa Nikolom “EMS bez diplome” Petrovićem, Sinišom “doktor pod vodom” Malim, Goranom “medijski mrak iz DIPOSa” Veselinovićem, Nebojšom “doktor poligraf” Stefanovićem, Zoranom “vazduplohov” Babićem, Vladimirom “na krečenju sa Đukom” Đukanovićem, “helikopter” Gašićem, i da li je čuo za narodnu izreku “riba smrdi od glave ne od repa”.

Novinarsko istraživanje KRIK-a

Pres služba pokreta
„Dosta je bilo – Saša Radulović“


Povezani tekstovi:
[display-posts tag=”Mali” wrapper=”div” include_date=”true”]

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Za tako kratko vreme a napravili toliko stete. Dali ce nekada politicari i krivicno odgovarati za svoja nedela.? Kada to bude jednog dana moguce onda ce INSTITUCIJE biti jake i nezavisne. Zivim za taj dan.

    • Sve se ribe čiste iznutra, a neke odsecanjem glave pre svega… Da li je i ovov komentar?

  • trebalo bi rekonstruisati celu vladu. kao prvo politicari su najveca mafija, koja pljacka i narod i drzavu. trebali bi svi da odgovaraju, ali pred narodnim sudom a ne pred protivnarodnom sudu, koji brani lopove. kako moze da jedan majstor za plocice da bude ministar odbrane, predsednik koji nije bio ni na igrankama na fakultetu, da bude predsednik. pokvareni su da smrde na pokvarenost a nemaju ni malo postenja ni ponosa a o savesti i da nepricamo.