Саопштењe

Пореска полиција дужна да испита порекло имовине Синише Малог

Откриће новинара да је градоначелник Београда Синиша Мали, у време док је био саветник Александра Вучића, купио 24 стана на бугарском приморју, не сме да остане неистражено само зато што је Мали изјавио да је био консултант у послу. Нигде у свету консултант не потписује купопродајне уговоре, а јавности су стављена на увид документа са потписом Синише Малог. Уговоре потписују директори и овлашћени адвокати. Очигледно је да је Синиша Мали много више од консултанта.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ позива Пореску полицију да покрене поступак против Синише Малог, узме изјаву од њега о којим купцима се ради, које својство је имао Синиша Мали у тим фирмама и ко су власници. Сматрамо да је потребно покренути поступак испитивања порекла имовине против целе ове групе у складу са важећим Законом о пореском поступку и пореској администрацији.

У сваку пљачкашку приватизацију умешане су разне офшор фирме, основане на егзотичним острвима у власништву наших грађана. Тужиластво и полиција имају податке о тим фирмама. Подсећамо да су сви грађани били у обавези да Пореској управи пријаве сву имовину коју имају у иностранству. Пореска управа мора да почне да користи те податке да би проверила порекло имовине.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева моменталну оставку градоначелника Београда Синише Малог због података изнетих у тексту истраживачке новинарске мреже КРИК „Синиша Мали тајно купио 24 стана на бугарском приморју“.

Питамо Александра Вучића да ли је знао да је Синиша Мали заступао државу у приватизацији Беопетрола, да се одмах после продаје Лукоилу ту и запослио, а да је, по извештају КРИК-а, управо од бившег директора Лукоила и партнера у продаји Беопетрола, куповао станове у Бугарској. Да ли премијер Вучић зна одакле долази новац његовог бившег саветника Синише Малог?

Питамо премијера и да ли зна за друге офшор компаније својих најближих сарадника? Питамо га сада, да не буде после опет: фалсификовали им личне карте и пасоше.

Питамо Александра Вучића шта ради са Николом “ЕМС без дипломе” Петровићем, Синишом “доктор под водом” Малим, Гораном “медијски мрак из ДИПОСа” Веселиновићем, Небојшом “доктор полиграф” Стефановићем, Зораном “ваздуплохов” Бабићем, Владимиром “на кречењу са Ђуком” Ђукановићем, “хеликоптер” Гашићем, и да ли је чуо за народну изреку “риба смрди од главе не од репа”.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Svaka cast Radule!
    Nekako bi se smeo kladiti, da istraga nece biti pokrenuta, a ako i da, zavrsiti ce u nekoj ladici, dok ne dodje do zastarenja. Siguran sam da ce biti KRIK biti opet osuta *patriotska* paljba, a ne neki novinar i priveden.

  • Zahtev je potpuno na svom mestu ! Samo se bojim da od njega nece biti nista sve dok posten svet ne uzme vlast u svoje ruke ! Jos jedan problem ima ! Posten svet ,cuti i radi u politiku se ne petlja,iz razloga sto je smatraju nepostenom ! Tako ulazimo u cor-sokak . Neposteni koriste skromnost postenih ! Vladaju i kradu gde i kako stignu ! A da sude sami sebi? To je prilicno optrimistcno ,pa i ne moguce !