Политика Правосуђе Саопштењe

Вучић хоће да буде врховни судија, графолог и финансијски форензичар

Премијер Александар Вучић је својом јучерашњом оценом да су новинарски докази о томе да је Синиша мали купио 24 стана на бугарском приморју „бесмислица и ноторна лаж“ поново прекорачио границу пристојности и уставних овлашћења. Неприхватљиво је да се премијер понаша као врховни судија, иследник, графолог и финансијски форензичар истовремено, а то му није први пут.

Премијер је, ухваћен у раскораку између жеља и несумњиво оптужујућих чињеница, дао контрадикторну оцену – прво је рекао да „то није његов потпис“, мислећи на Синишу Малог, а затим је оптужио новинаре да не знају шта је то бити „консултант“. Или није потпис Синише Малог или Мали није био консултант, а сва је прилика да је и једно и друго, као и да је био много више од консултанта кад је потписивао купопродајне уговоре.

Александар Вучић је улогу врховног судије, иследника и графолога преузимао и у случајевима фирме „Асомакум“ и Андреј Вучић, пада хеликоптера и инцидента на Паради поноса. Сматрамо да је у питању опасан манир који прераста у државну праксу.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ охрабрује одлуку Агенције за борбу против корупције да испита доказе новинарске истраживачке мреже „Крик“ о томе да ли је
Синиша Мали истовремено био саветник првог потпредседника Владе, а затим градоначелник Београда, и директор, односно консултант приватне офшор компаније која је купила 24 стана на бугарском приморју.

Захтевамо да Пореска полиција такође уради свој део посла и открије одакле долази новац којим су ти станови купљени и ко стоји иза купца, посебно зато што је већина станова, по наводима „Крика“, купљена од фирме иза које стоји Срђан Дабић, бивши директор српског огранка „Лукоила“ који је купио „Беопетрол“. Ту куповину је Савет за борбу против корупције означио као коруптивну, а Синиша Мали је заступао државу у том послу.

Покрет “Доста је било”


Повезани текстови:
[display-posts tag=”Мали, КРИК” wrapper=”div” include_date=”true”]

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Наставити са информисањем јавности о овом скандалу и невиђеној злоупотреби јавних функција зарад пљачке државне имовине. Без обзира на затвореност медија, ширити истину међу грађанима и вршити притисак на институције система да не одустају и не заташкавају овај случај, као што су и безброј претходних. Све ове афере које већ неколико година уназад потресају нашу јавност и онда се ненадано “изгубе”, и не зна им се ни судски ни било какав други епилог, треба обавезно евидентирати у некакву “белу” или још боље “црну” књигу бахатости, безочности и безскрупулозности лажи, пљачке и неморала актуелних носилаца власти. Са том и таквом књигом, као ПОДСЕТНИКОМ, треба изаћи пред бираче, када се распишу избори. Наш народ лако заборавља и склон је праштању, и зато га ваља подсетити ко се све обогатио на његовој муци и беди, у коју смо сви ми честити и нормални људи доведени.

  • Slažem se sa ovim predlogom, dobar predlog. Trebamo da napravimo “KNJIGU UTISAKA” ili “KNJIGU PODSETNIK” za rad ove vlade i kad za to dođe vreme da krenemo da je čitamo..

  • ДА ТРЕБА НАПРАВИТИ БЕЛУ КЊИГУ СВИХ НЕРЕШЕНИХ АФЕРА, СВЕ БАХАТОСТИ, ДА СЕ САЧУВА ЗА БУДУЋЕ ДАНЕ, СА КОНКРЕТНИМ ПОДАЦИМА И ДОКАЗИМА.
   ПУНА ПОДРШКА ОВОЈ ИДЕЈИ.

 • Naravno, podrška Agenciji za borbu protiv korupcije da ispita navode mreže “KRIK”.

  Ali, takođe ne mogu da se otmem utisku da pokret DJB nema na svom sajtu tekstove koji se tiču i npr. spoljne politike. Nažalost, moram da uzurpiram prostor ove teme i da postavim to pitanje: zašto ne dajete saopštenja o npr. podršci velikog broja zemalja za prijem Kosova u UNESCO? Zar je to nebitno? Ukoliko se budete bavili samo kritikom vladajuće ekipe uveren sam da će dometi vašeg pokreta biti vrlo ograničeni.
  Razumem da je slogan DOSTA JE BILO usmeren ka tome da se kaže da je dosta korupcije, partokratije, burazerske ekonomije, itd. ali dosta je bilo i ćutanja o nekompetentnim ljudima u diplomatiji. Ukoliko je cilj pokreta DJB da preuzme vlast jednog dana, red je i da se uključite u komentarisanje i spoljnopolitičkih dešavanja. Bilo bi dobro da znamo kako DJB gleda na npr. briselski sporazum, otvaranje poglavlja o pristupanju EU, energetskoj politici zemlje,… .