Politika Pravosuđe Saopštenje

Vučić hoće da bude vrhovni sudija, grafolog i finansijski forenzičar

Premijer Aleksandar Vučić je svojom jučerašnjom ocenom da su novinarski dokazi o tome da je Siniša mali kupio 24 stana na bugarskom primorju „besmislica i notorna laž“ ponovo prekoračio granicu pristojnosti i ustavnih ovlašćenja. Neprihvatljivo je da se premijer ponaša kao vrhovni sudija, islednik, grafolog i finansijski forenzičar istovremeno, a to mu nije prvi put.

Premijer je, uhvaćen u raskoraku između želja i nesumnjivo optužujućih činjenica, dao kontradiktornu ocenu – prvo je rekao da „to nije njegov potpis“, misleći na Sinišu Malog, a zatim je optužio novinare da ne znaju šta je to biti „konsultant“. Ili nije potpis Siniše Malog ili Mali nije bio konsultant, a sva je prilika da je i jedno i drugo, kao i da je bio mnogo više od konsultanta kad je potpisivao kupoprodajne ugovore.

Aleksandar Vučić je ulogu vrhovnog sudije, islednika i grafologa preuzimao i u slučajevima firme „Asomakum“ i Andrej Vučić, pada helikoptera i incidenta na Paradi ponosa. Smatramo da je u pitanju opasan manir koji prerasta u državnu praksu.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ ohrabruje odluku Agencije za borbu protiv korupcije da ispita dokaze novinarske istraživačke mreže „Krik“ o tome da li je
Siniša Mali istovremeno bio savetnik prvog potpredsednika Vlade, a zatim gradonačelnik Beograda, i direktor, odnosno konsultant privatne ofšor kompanije koja je kupila 24 stana na bugarskom primorju.

Zahtevamo da Poreska policija takođe uradi svoj deo posla i otkrije odakle dolazi novac kojim su ti stanovi kupljeni i ko stoji iza kupca, posebno zato što je većina stanova, po navodima „Krika“, kupljena od firme iza koje stoji Srđan Dabić, bivši direktor srpskog ogranka „Lukoila“ koji je kupio „Beopetrol“. Tu kupovinu je Savet za borbu protiv korupcije označio kao koruptivnu, a Siniša Mali je zastupao državu u tom poslu.

Pokret “Dosta je bilo”


Povezani tekstovi:
[display-posts tag=”Mali, KRIK” wrapper=”div” include_date=”true”]

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Treba usmeriti javnost da trazi STRANU, NEZAVISNU ,VISOKO STRUCNU komisiju koja bi ispitala kupovinu ovih apartmana u Bugarskoj. Posle obljavljenih razultata ,,nista nebi bilo isto,,.

  • Nastaviti sa informisanjem javnosti o ovom skandalu i neviđenoj zloupotrebi javnih funkcija zarad pljačke državne imovine. Bez obzira na zatvorenost medija, širiti istinu među građanima i vršiti pritisak na institucije sistema da ne odustaju i ne zataškavaju ovaj slučaj, kao što su i bezbroj prethodnih. Sve ove afere koje već nekoliko godina unazad potresaju našu javnost i onda se nenadano “izgube”, i ne zna im se ni sudski ni bilo kakav drugi epilog, treba obavezno evidentirati u nekakvu “belu” ili još bolje “crnu” knjigu bahatosti, bezočnosti i bezskrupuloznosti laži, pljačke i nemorala aktuelnih nosilaca vlasti. Sa tom i takvom knjigom, kao PODSETNIKOM, treba izaći pred birače, kada se raspišu izbori. Naš narod lako zaboravlja i sklon je praštanju, i zato ga valja podsetiti ko se sve obogatio na njegovoj muci i bedi, u koju smo svi mi čestiti i normalni ljudi dovedeni.

    • Slažem se sa ovim predlogom, dobar predlog. Trebamo da napravimo “KNJIGU UTISAKA” ili “KNJIGU PODSETNIK” za rad ove vlade i kad za to dođe vreme da krenemo da je čitamo..

    • DA TREBA NAPRAVITI BELU KNJIGU SVIH NEREŠENIH AFERA, SVE BAHATOSTI, DA SE SAČUVA ZA BUDUĆE DANE, SA KONKRETNIM PODACIMA I DOKAZIMA.
      PUNA PODRŠKA OVOJ IDEJI.

  • Dobra vam je slika vlade sa ove vesti, baš sam se nasmejao. Treba imati i humora i istine u ovim teškim vremenima.

  • Naravno, podrška Agenciji za borbu protiv korupcije da ispita navode mreže “KRIK”.

    Ali, takođe ne mogu da se otmem utisku da pokret DJB nema na svom sajtu tekstove koji se tiču i npr. spoljne politike. Nažalost, moram da uzurpiram prostor ove teme i da postavim to pitanje: zašto ne dajete saopštenja o npr. podršci velikog broja zemalja za prijem Kosova u UNESCO? Zar je to nebitno? Ukoliko se budete bavili samo kritikom vladajuće ekipe uveren sam da će dometi vašeg pokreta biti vrlo ograničeni.
    Razumem da je slogan DOSTA JE BILO usmeren ka tome da se kaže da je dosta korupcije, partokratije, burazerske ekonomije, itd. ali dosta je bilo i ćutanja o nekompetentnim ljudima u diplomatiji. Ukoliko je cilj pokreta DJB da preuzme vlast jednog dana, red je i da se uključite u komentarisanje i spoljnopolitičkih dešavanja. Bilo bi dobro da znamo kako DJB gleda na npr. briselski sporazum, otvaranje poglavlja o pristupanju EU, energetskoj politici zemlje,… .