Saopštenje

Poreska policija dužna da ispita poreklo imovine Siniše Malog

Otkriće novinara da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, u vreme dok je bio savetnik Aleksandra Vučića, kupio 24 stana na bugarskom primorju, ne sme da ostane neistraženo samo zato što je Mali izjavio da je bio konsultant u poslu. Nigde u svetu konsultant ne potpisuje kupoprodajne ugovore, a javnosti su stavljena na uvid dokumenta sa potpisom Siniše Malog. Ugovore potpisuju direktori i ovlašćeni advokati. Očigledno je da je Siniša Mali mnogo više od konsultanta.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ poziva Poresku policiju da pokrene postupak protiv Siniše Malog, uzme izjavu od njega o kojim kupcima se radi, koje svojstvo je imao Siniša Mali u tim firmama i ko su vlasnici. Smatramo da je potrebno pokrenuti postupak ispitivanja porekla imovine protiv cele ove grupe u skladu sa važećim Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

U svaku pljačkašku privatizaciju umešane su razne ofšor firme, osnovane na egzotičnim ostrvima u vlasništvu naših građana. Tužilastvo i policija imaju podatke o tim firmama. Podsećamo da su svi građani bili u obavezi da Poreskoj upravi prijave svu imovinu koju imaju u inostranstvu. Poreska uprava mora da počne da koristi te podatke da bi proverila poreklo imovine.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva momentalnu ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog podataka iznetih u tekstu istraživačke novinarske mreže KRIK „Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju“.

Pitamo Aleksandra Vučića da li je znao da je Siniša Mali zastupao državu u privatizaciji Beopetrola, da se odmah posle prodaje Lukoilu tu i zaposlio, a da je, po izveštaju KRIK-a, upravo od bivšeg direktora Lukoila i partnera u prodaji Beopetrola, kupovao stanove u Bugarskoj. Da li premijer Vučić zna odakle dolazi novac njegovog bivšeg savetnika Siniše Malog?

Pitamo premijera i da li zna za druge ofšor kompanije svojih najbližih saradnika? Pitamo ga sada, da ne bude posle opet: falsifikovali im lične karte i pasoše.

Pitamo Aleksandra Vučića šta radi sa Nikolom “EMS bez diplome” Petrovićem, Sinišom “doktor pod vodom” Malim, Goranom “medijski mrak iz DIPOSa” Veselinovićem, Nebojšom “doktor poligraf” Stefanovićem, Zoranom “vazduplohov” Babićem, Vladimirom “na krečenju sa Đukom” Đukanovićem, “helikopter” Gašićem, i da li je čuo za narodnu izreku “riba smrdi od glave ne od repa”.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Svaka cast Radule!
    Nekako bi se smeo kladiti, da istraga nece biti pokrenuta, a ako i da, zavrsiti ce u nekoj ladici, dok ne dodje do zastarenja. Siguran sam da ce biti KRIK biti opet osuta *patriotska* paljba, a ne neki novinar i priveden.

  • Zahtev je potpuno na svom mestu ! Samo se bojim da od njega nece biti nista sve dok posten svet ne uzme vlast u svoje ruke ! Jos jedan problem ima ! Posten svet ,cuti i radi u politiku se ne petlja,iz razloga sto je smatraju nepostenom ! Tako ulazimo u cor-sokak . Neposteni koriste skromnost postenih ! Vladaju i kradu gde i kako stignu ! A da sude sami sebi? To je prilicno optrimistcno ,pa i ne moguce !