Изјава Образовање

Павловић: Опструишу мој избор за редовног професора ФПН

Ванредни професор на београдском Факултету политичких наука Душан Павловић, већ четири пута не може да буде изабран за редовног професора на овом Факултету, јер, како каже, мања група редовних професора опструира седнице Већа на којима треба да се гласа за извештај комисије о избору у звање.

dusan-pavlovic-medija-centar-beogradФото: Медија центар Београд

Комисија која је написала извештај о конкурсу, који је поднет Наставно-научном већу факултета 2. јула 2015. године, позитивно је оценила досадашњи рад Душана Павловића и предложила га Већу за избор у звање редовног професора.

У извештају је оцењено да Душан Павловић испуњава све законске услове за избор који су прописани Законом о вишем образовању, Статутом Београдског универзитета и Правилником о избору у звања.

За избор у звање редовног професора имају право да гласају само редовни професори. Радна обавеза свих запослених на Факултету је да долазе на седнице и изјашњавају се о тачкама дневног реда. До сада су одржане четири седнице на којима је требало да се гласа о извештају комисије, а на свакој од њих недостајало је по неколико редовних професора за кворум, и гласање није могло да се одржи.

“Недостатак кворума није случајан. Кворум обара групица редовних професора, који, свако из различитих, неакадемских разлога, желе да саботирају мој избор у звање редовног професора. Написали су писмене приговоре против мог избора, а сад немају храбрости да се појаве на седници и убеде остале колеге у то што су написали. Ово је срамота за Факултет. Жао ми је што због појединаца велика већина одговорних колега који раде на овом факултету мора да трпи последице лоше рекламе у јавности. Надам се да ће декан успети да обезбеди регуларност конкурса и кворум на наредној седници”, рекао је Павловић Бети.

Извор: N1

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • >>..мања група редовних професора опструира седнице Већа…<<
    – Izadji sa imenima u javnost – od "neko, neki, nekad, manja/veca grupa…" vajde nema !!