Izjava Obrazovanje

Pavlović: Opstruišu moj izbor za redovnog profesora FPN

Vanredni profesor na beogradskom Fakultetu političkih nauka Dušan Pavlović, već četiri puta ne može da bude izabran za redovnog profesora na ovom Fakultetu, jer, kako kaže, manja grupa redovnih profesora opstruira sednice Veća na kojima treba da se glasa za izveštaj komisije o izboru u zvanje.

dusan-pavlovic-medija-centar-beogradFoto: Medija centar Beograd

Komisija koja je napisala izveštaj o konkursu, koji je podnet Nastavno-naučnom veću fakulteta 2. jula 2015. godine, pozitivno je ocenila dosadašnji rad Dušana Pavlovića i predložila ga Veću za izbor u zvanje redovnog profesora.

U izveštaju je ocenjeno da Dušan Pavlović ispunjava sve zakonske uslove za izbor koji su propisani Zakonom o višem obrazovanju, Statutom Beogradskog univerziteta i Pravilnikom o izboru u zvanja.

Za izbor u zvanje redovnog profesora imaju pravo da glasaju samo redovni profesori. Radna obaveza svih zaposlenih na Fakultetu je da dolaze na sednice i izjašnjavaju se o tačkama dnevnog reda. Do sada su održane četiri sednice na kojima je trebalo da se glasa o izveštaju komisije, a na svakoj od njih nedostajalo je po nekoliko redovnih profesora za kvorum, i glasanje nije moglo da se održi.

“Nedostatak kvoruma nije slučajan. Kvorum obara grupica redovnih profesora, koji, svako iz različitih, neakademskih razloga, žele da sabotiraju moj izbor u zvanje redovnog profesora. Napisali su pismene prigovore protiv mog izbora, a sad nemaju hrabrosti da se pojave na sednici i ubede ostale kolege u to što su napisali. Ovo je sramota za Fakultet. Žao mi je što zbog pojedinaca velika većina odgovornih kolega koji rade na ovom fakultetu mora da trpi posledice loše reklame u javnosti. Nadam se da će dekan uspeti da obezbedi regularnost konkursa i kvorum na narednoj sednici”, rekao je Pavlović Beti.

Izvor: N1

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • >>..manja grupa redovnih profesora opstruira sednice Veća…<<
    – Izadji sa imenima u javnost – od "neko, neki, nekad, manja/veca grupa…" vajde nema !!