Одбрана Правосуђе Саопштењe

Утврдити кривичну одговорност за пад хеликоптера

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” позива Тужилаштво да, упркос политичким притисцима, заврши истрагу и утврди кривичну одговорност за пад војног хеликоптера у коме је погинуло шест људи и једна беба.

Неприхватљиво је да се ни после седам месеци од трагедије Тужилаштво не оглашава, а да се у међувремену оптужују и кажњавају војна лица која су само извршавала наредбу министра Братислава Гашића и то, прво пилоти да су наводно били пијани, а сада и два генерала што се нису успротивила министру.

Јавност је с правом огорчено реаговала на вест да су два генерала, генерал мајор Ранко Живак и бригадни генерал Предраг Бандић дисциплински кажњени, јер прави кривци не само да нису кажњени, него се смеју целој јавности у лице поклањајући један другом макету хеликоптера за рођендан.

Било би јако лоше ако се објављивањем ове срамне одлуке дисциплинскoг војног суда покушава заташкати афера градоначелника Синише Малог, за кога је документима утврђено да је лагао када је демантовао да нема 24 стана на бугарском приморју.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” захтева оставку министра Гашића и хитно утврђивање кривичне одговорности за трагедију која се догодила само због сујете министра жељног сликања пред камерама.

Helikopter
Foto: N1 INFO

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар