Pravosuđe Saopštenje

Siniša Mali lagao o 24 stana u Bugarskoj

Zvanična dokumenta iz institucija Bugarske dokazuju da je gradonačelnik Siniša Mali lagao da nije vlasnik 24 stana na bugarskom primorju. Što je još gore, zvanična dokumenta pokazuju da je gradonačelnik Beograda i dan danas direktor ofšor firme sa Devičanskih ostrva koja trguje nekretninama. Ovo je potpuno neprihvatljivo i pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva smenu gradonačelnika.

Beograd se bruka što ima gradonačelnika koji istovremeno mešetari stanovima preko sumnjive firme, registrovane u jednom od poreskih rajeva. Novinari istraživačke mreže “Krik” objavili su dovoljan broj dokaza koji bi pokrenuli poresku policiju u svakoj iole pravno uređenoj zemlji. Svi poslovi Siniše Malog, a posebno projekti “Beograd na vodi” i uništavanje fabrike piva BIP zarad izgradnje stanova, dobijaju novu dimenziju nakon otkrića da se gradonačelnik bavi preprodajom stanova za ličnu dobit.

Ključno je otkriće da je Siniša Mali slagao kad je pokušao da se sakrije iza svoje advokatice, rekavši da je Ana Ivanova Panajotova direktorka i vlasnica ofšor firme, a dokumenta to demantuju i pokazuju da je Mali Panajotovu ovlastio da u njegovo ime potpisuje i priprema poslovnu dokumentaciju. Takođe je značajan dokument koji pokazuje da je bivši direktor srpskog Lukoila Srđan Dabić, sa kojim je Mali sarađivao prilikom koruptivne prodaje Beopetrola, takođe koristio usluge advokatice Panajotove. Ovaj podatak je dovoljan da ponovo pokrene neistražen i nezavršen slučaj sa prodajom Beopetrola.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” poziva Tužilaštvo i Poresku policiju da istraže sličaj Siniše Malog i sve poslove koje je vodio istovremeno sa svojim biznisom na egzotičnim ostrvima.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pogodak, gurajte ovo do kraja. BnV ima potencijal da okupi celu Srbiju protiv uzurpatora. Kada ljudi shvate da babe sa dve koze (iz sela odakle su svi otisli), subvencionisu stanove za bogate i profit Arapa i povezanih lica. Ovde treba pokazati narodu ko su povezana lica i kako to rade. Mozda je dobro da izracunate kolko svako selo u Sr. subvencionise BnV. I koliki je potencijalni profit Arapa i povezanih.

  • Počinje da me brine, ovoliko afera sa ovim lopovima, a režim NIŠTA???? Za vreme soc-kom. su nas učili da smo mi najpametniji, najbolji u svakom pogledu, a vidi sad ovo, pola države su, nije lepo da ih nazovem kako zaslužuju, glasali, kako su glasali, i ovi, “poBEDNICI” i HOHŠTAPLERI I BITANGE, lažljivci i secikese, mogu toliko da zaglupe tu polovinu naroda??? da im toliko veruju!? Zaključujem, mi ne zaslužujemo bolje, budale im daju legitimitet!To što ispaštamo svi su krivi, “pametni” koji ne žele da barem, ubede te budale, da ne glasaju tako kako glasaju. Druga nesreća je što negativci uvek nađu načina da se dokopaju vlasti! Tako da je to veliki problem, ako glasaš za pametne, budale im otmu. ako glasaš za budale, to je kraj, i onda nam ostaje da kukamo! Ja se izvinjavam “neinformisanim” ali kako glasaju oni su BUDALE! Pitam ih: Zar ne kapirate ko nas vuče u propast i ko nas krade??? Ako to ne kapirate, onda ste, stvarno BUDALE!

  • Pa podnesite krivicnu prijavu, neka to ide preko sudova a ne samo po medijima 3 dana i onda dodje nova Stanija i zaokupi paznju.

    • E moj rođače ,u kom svetu ti živiš !? Kao Mira Marković koja je očigledno je živela u paralelnom svetu, njen život tokom devedesetij je bio oaza mira, sloge, ptica i plastičnog cveća. Mi smo za to vreme, u pozadini krvavih ratova, kupovali na pfenige, točili benzin iz skuvanih plastičnih flaša i bežali po dućanima od prodavačica koje su nas jurile da zalepe novu cenu… Institucije su pod šapom JEDNOG ČOVEKA. Podnese se krivične prijave i ove do sada se kao i sve “vuku po fiokama” . Znaš i sam.

  • Mladene to je polovina onih sto glasaju, a četvrtina svih koji imaju pravo glasa. Sad je malo manje, otprilike 20 posto. Problem je što veliki deo od onih 80 posto koji ne glasaju za SNS sedi kući na dan izbora.

  • Sistem se ne menja kroz sistem.Sistem ima svoje srce a zove se izbori.Ma nemoze narod da glasa i kraj price naredne 30 godine.Mora da bude zdrav da bi odlucivao.Nemozes da budes zdrav ako gledas tv,rijalitije,siljejmanja itd.Bolesnik se leci i slusa doktora a ako ga ne slusa,on umire.

  • Treba uvek napomenuti da nema nijednog nacionalnog medija koji izvestava o ovoj temi osim N1 (ne znam da li oni imaju nacionalnu pokrivenost uopste i kolika im je gledanost). Bar ja nisam primetio nigde, vi?

  • Čoveku pamet staje od ovih gadosti – maltene deluje nestvarno do koje nizine može da se spusti ljudsko biće.Podržavam projekat “Dosta je bilo”.Ponekad se zapitam, ima li (mirnog) načina da se ove i slične gadoste odstrane iz ovog društva, ili će jednog dana, nekontrolisano, eksplodirati nezadovoljstvo naroda.Mada, vlast lukavo radi – otpremnine u “Telekomu” su 1.ooo evra po godini staža, a prosvetni radnici će dobiti 6.000 DINARA jednokratnu pomoć.Znači, nikako da se stvori kritična masa nezadovoljnika u društvu (zavadi pa vladaj).