Politika Pravosuđe Saopštenje

Koliko ofšor firmi ima Siniša Mali?

Krađa državne imovine, uništavanje preduzeća da bi se otelo poljoprivredno i građevinsko zemljište preko ofšor firmi, dok na desetine hiljada radnika ostaje bez posla, sve je to sadržano u liku i delu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, a otkili su novinari Krik-a.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva da se hitno smeni gradonačelnik Mali.

Premijer Aleksandar Vučić, koji se u sve meša, a posebno se angažuje kad novinare optužuje da lažu da bi zaštitio korupciju, treba da pita Sinišu Malog za koga je kupio 23 stana na bugarskom primorju i čijim novcem.

Premijer bi trebalo da pita Sinišu Malog i koliko ima ofšor firmi preko kojih mešetari imovinom i da li pere prljave pare, jer najnovija otkrića novinarske mreže Krik ukazuju na sledeći model: radio je u Centru za tendere Agencije za privatizaciju, omogućio prodaju do tada uspešne „Alfa Protein“ za svega 18.000 evra firmi koja je u porodičnom vlasništvu, oteo 10 hektara zemlje i sakrio ih iza svoje ofšor firme, oprao prljav novac, a razvio i biznis na otetoj zemlji. U međuvremenu tužilaštvo i poreska policija ni prstom da mrdnu. To sve ne može bez dila u vrhu vlasti.

Ovo sve još jednom pokazuje da je korupcija u vrhu vlasti i da je Aleksandar Vučić lažni borac protiv korupcije.

Pokret zahteva od tužilaštva da reaguje, a od poreske policije da utvrdi poreklo imovine cele porodice Mali, kao i da se javnosti saopšti koliko ofšor firmi imaju i šta je sve preko njih opljačkano u Srbiji.

Istraživanje KRIK-a:
https://www.krik.rs/mali-nezakonito-dobio-10-hektara-drzavne-zemlje/

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pitanje bi bilo,zasto Predsednik Vlade ne smeni one koji bi ako nista drugo,iz etickih razloga,morali sami da odu..?Previse su dobri u poslu koji obavljaju?Naravno da ne.Izgubili bi on i stranka na rejtingu?Mozda malo,ali bi on licno time mnogo vise dobio…Pravi razlog je u tome sto im je DUZAN !!!

  • Na koji je nacin, ako uopste postoji, moguce naterati policiju i tuzilastvo da rade svoj posao u ovakvim slucajevima?

    • Ovo pitanje je sjajno, a muči me od kad pratim i podržavam DJB. Molim Vas da odgovorite za trenutnu situaciju kao i za situaciju kada DJB dođe na vlast jer se sistem previše navikao na situaciju “kumovskog” upravljanja državom, da ne kažem na diktaturu.

    • Moguce je,ali tek kada na vlast dodju neki drugaciji,casniji ljudi,kojima ce interes drzave biti najvazniji…

    • Ako ces da se oslonis generalno na drugacije, casne ljude, nema tu srece.
      Samo dobar sisem kontrole.

    • Kontam da bez transparentnosti kojoj bi slobodni mediji imali pristup nema sanse da ih se natera na bilo sta. 🙁

  • Ovaj “lepi dečko” “Beaograda na vodi” uspeo je za kratko vreme da uradi ono što mnogo pametnijim, čestitijim, manje alavim i nesklonim muvanju, varanju i lažnom predstavljanju, građanima države Srbije nije i neće poći za rukom, jer im jednostavno to ne pada na pamet. Razlog je verovatno u karakteru takvog čoveka, koji lako prelazi preko svih moralnih normi, koristeći legalno pravne norme države Srbije za pranje novca, utaju poreza i neoporezivo podizanje gotovog novca. Naravno da ovo sve nebi bilo moguće da nema punu podršku “Glavnog” u Srbiji. Mislim da se ovakvih Kandidata i Mentora treba što pre kurtalisati i poslati ih u istoriju (mračnu). Zato podržavam sistem razmišljanja i elokvencije gosp. Saše Radulovića, koji svoje ideje promoviše kroz “Pokret dosta je bilo”, s nadom da će u ovoj zemlji jednog dana da se, na čelu države, pojave pošteni i čestiti ljudi, koji će kvalitet života građana podići na neki evropski nivo. Muka mi je više od ove države, ovog laganja, forsiranja svoga bolesnog EGA, eksperimentisanja ovim narodom sa, kao pozitivno postavljenim hipotezama, a u stvari negativno ostvarenim rezultatima. Dosta je bilo!

  • Treba uvek napomenuti da nema nijednog nacionalnog medija koji izvestava o ovoj temi osim N1 (ne znam da li oni imaju nacionalnu pokrivenost uopste i kolika im je gledanost). Bar ja nisam primetio nigde, vi?

    • Za bilo koju vrstu kontrole,neophodno je stvoriti institucije koje bi sprovodile i razne oblike kontrole,izm,ostalog..Te institucije stvara vlast.Mediji ce biti slobodni onoliko koliko ima slobode u drustvu,a to takodje odredjuje vlast,a sa druge strane,i onoliko koliko sami mediji budu sposobni da koriste svoje pravo da budu slobodni…kao uostalom i ostali gradjani…