Beograd Saopštenje

Mali stoji iza afere sa Infostanom

Pokušaj organizovane prevare i pljačke Beograđana i pribavljanja dobiti jednom privatnom osiguravajućem društvu, tako što će svima biti nametnuto da preko uplatnice Infostana plaćaju osiguranje « Đenerali », urađen je uz znanje gradonačelnika Siniše Malog.

O umešanosti gradonačelnika u aferu « Infostan » svedoče njegove reči :

“Pre nekih šest meseci krenula je javna nabavka od strane Infostana da vidimo sa kojim ćemo osiguravajućim društvom da radimo. Na žalost, samo je Delta Đenerali dao sve dokumente, sve potrebne saglasnosti, dozvole, šta je već trebalo, da bi imalo mogućnost da uđe na tu uplatnicu Infostana i da se, neću da kažem reklamira, ali da postoji mogućnost da građani, ukoliko izaberu osiguravajuće društvo, izaberu Delta Đenerali. Ali kao i do sada, to nije obaveza već samo mogućnost”.

(03.10. snimak)

 

Jasno je da “ulaskom” na uplatnicu Infostana, osiguranje Đenerali svi dožive kao obavezno. Pre svega to je reklamiranje jače i skuplje od reklamiranja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom ili zakupom svih bilborda u gradu na godinu dana. Takođe je jasno da u opisu posla Infostana nije reklamiranje osiguranja, a ni pretvaranje uplatinice u bilbord.

Gradonačelnik Mali je obrnuo priču kad su se građani pobunili protiv organizovane kolektivne pljačke. Počeo je da govori o odgovornosti direktora Infostana, koji je dva dana kasnije i ponudio ostavku. Mali je 5. oktobra očigledno slagao kad je rekao da je direktor Infostana to učinio “bez znanja Skupštine grada”

(snimak)

 

Mediji su prestali da postavljaju pitanja o pokušaju pljačke, Siniša Mali je nastavio da bude gradonačelnik, Đenerali Osiguranje je od ovoga sigurno profitirao, a javnost i dalje ne zna da li je Republička tržišna inspekcija išta uradila i da li će iko utvrditi da li su direktor i gradonačelnik profitirali od omogućavanja sigurne dobiti jednom privatnom osiguravajućem društvu.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva da se utvrdi uloga gradonačelnika Malog u aferi « Infostan » i, kako je sam rekao, u “reklamiranju” jedne osiguravajuće kuće o trošku svih građana. Afera “Infostan” je još jedan primer kako glavni krivci iz vrha vlasti ostaju nekažnjeni i sakriveni iza stranačkih piona koje povremeno žrtvuju i pomeraju sa jednog na drugo mesto, ako su poslušni i ćute. Jer, smenjeni direktor Veselin Marković je kao funkcioner SPS, tokom vlasti DS-SPS bio direktor JP Gradsko stambeno, a nakon formiranja vlasti SNS-SPS direktor Infostana. On je slika konstante pljačkaškog sistema u Beogradu.

Pokret zahteva raskrinkavanje pravih krivaca i njihovo kažnjavanje u cilju razbijanja korupcije u vrhu vlasti.

 

01-infostan

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mali je ali je VELIKI prevarant!!! Hvala pokretu gde postoji i podseca na ovakve stvari gde argumentovano dokazuju, iz dana u dan, prevare ove vlasti! Bravo za ovo, ovo jos niko nije objavio!

  • Svakoga dana treba ukazivati na nezakonite radnje od strane vladinih funkcionera, /jat,bg na vodi, prodaja polj. kombinata, drzavne zemlje, zelezare, BIP-a, PROTIV USTAVNO SMANJENJE PENZIJA…./, i u predizbornoj kampanji obecati gradjanima da ce isti biti procesuirani. Nazalost to ce biti moguce jedino kada profunkcionisu INSTITUCIJE.

  • Bice zanimljivo ispratiti na koje ce mesto skloniti direktora infostana, ako ga i sklone, jer je jasno da ovo nije samo njegova greska vec da su drugi umesani, a on ce “kao” ispasti zrtveno jagnje. Eto saveta da sse vidi gde ce biti na nareddnom raddnom messtu, a ova prevara beogradjana mu mozda bude je li “odskocna ” daska ko zna!!!

  • Džaba je povika na Malog, moguće, ali sumnjam, da će ga smeniti, i šta onda? Postaviće nekog “svog” i NIŠTA SE NEĆE promeniti, lopovska svita ostaje na vlasti i oni biraju nekog novog “malog”! Koliko ja vidim, nije tu Mali u pitanju, tu je čitana SNS stranka koja ne radi NIŠTA što bi moglo da se kaže “normalno”: Katastrofalno vode bilo šta da se spomene, kod njih APSOLUTNO ništa ne štima i zato treba da sve kolektivno najurimo, sami neće otići, i zabraniti im da se bave politikom, a to bi bilo lako da se utvrdi, ako si član SNS, kraj za bavljenje politikom!

    • Ovo je prava istina! Trebalo bi, na nivou države, da postoji građanska komisija, koja ima pravo da ocenjuje rad svih visokih funkcionera, od predsednika države, preko premijera, ministara i sličnih predstavnika vlasti. Njen rad bi bio potpuno nezavistan i imao bi težinu izvršne odluke. Davala bi predlog smene nekog funkcionera koji napravi neku nepodobštinu, a koja se kosi sa moralom i običajnim pravom. Naravno, ovako nešto neće se dogoditi ni u snu naših građana. I dalje ćemo trpeti idiotluke koji se malo-malo dešavaju u aktuelnoj vlasti, mada mislim da i one prethodne nisu bilo ništa bolje.

  • Budimo realni, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi segamegadens direktorcici usemili je danasnja svakodnevnica, mome komsiji krov prokisnjava a oni mu ponudili zamenu postanskih sanducica, a mi ih “castimo” sa 500 dinara, inace smene su nastale jer se nije htelo da nosi 2 milionceta kumu sto se ne uklapa u matricu jednoumlja plahovitosti i neznanja.

  • Kada ih “castimo” sa po 500 dinara nepominju to, zaista treba videti da li su 24 apartmana kupljena tim novcem ili odnesena 2 milionceta kumu.

  • Treba sve ispitati , policijski pa preko suda u APS,pa na dugogodišnju radnu robiju a ne da leži badava. a nikako samo beznačajne ostavke.