Energetika Saopštenje

Srbijagas ostvario gubitak od 382 miliona € u 2014.godini

Na osnovu zvaničnih finansijskih izveštaja objavljenih na sajtu APR-a, Srbijagas je u 2014.godini ostvario neto gubitak od 382 miliona evra. Glavni razlog ovolikog gubitka su nenaplaćen gas i nenaplaćena potraživanja koja iznose gotovo 300 miliona evra. Privreda i građani Srbije plaćaju gotovo najskuplji gas u Evropi, a Srbijagas zida ogromne gubitke.

gas

Kada se pogleda konsolidovani rezultat, gubitak Srbijagasa je još gori i iznosi 393 miliona evra. Konsolidovani rezultat sadrži zajednički finansijski rezultat Srbijagasa i svih njegovih 6 zavisnih preduzeća, među kojima su i Agroživ iz Žitišta, Azotara Pančevo i MSK iz Kikinde.

Pre dva dana smo objavili da je EPS sa svih svojih 14 zavisnih preduzeća u 2014.godini napravio konsolidovani neto gubitak od 114 miliona evra i da je glavni razlog za ovoliki gubitak nenaplaćena struja od 300 miliona evra. Sa druge strane, premijer je u avgustu povećao cenu struje za 12% i time od privrede i građana uzeo dodatnih 180 miliona evra. Ceh neplaćanja i struje i gasa ponovo plaćaju građani i privreda.

Prošle sedmice smo objavili da je Er Srbija u 2014.godini ostvarila istorijski gubitak od 68 miliona evra (poslovni gubitak od 75 miliona evra), koji su Vlada Srbije, Vučićev ekspert Siniša Mali i “arapski” menadžment Er Srbije pokušali da pretvore u dobit od 2,7 miliona evra tako što su subvenciju države, odnosno poklon građana i privrede Er Srbiji, hteli da prikažu kao poslovni rezultat Vučićeve Vlade.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” će nastaviti da rasrkinkava katastrofalnu ekonomsku politiku Aleksandra Vučića. Samo Srbijagas, EPS i Er Srbija su u 2014. godini zajedno napravili gubitak od 382+114+68 = 564 miliona evra, a država ih je častila subvencijom od 96 miliona evra. Nesposoban premijer, njegov nesposoban kabinet i Vlada, razni savetnici i nesposobni direktori ovih preduzeća, Dušan Bajatović, Aleksandar Obradović i Dane Kordić, uništavaju najvažnija preduzeća u Srbiji i tako ih izgleda pripremaju za rasprodaju.

Premijer Vučić je oteo od penzionera 210 miliona evra i to nazvao reformom. Sa druge strane na ova tri preduzeća je slupao 564 miliona evra. Premijer je na vlasti već gotovo 3 ipo godine. Zašto nije uveo red? Zašto je zaustavio Sašu Radulovića koji je počeo da uvodi red? Ceh svoje neodgovornosti i nesposobnosti premijer je svalio na penzionere.

Prilozi:
[PDF] Srbijagas – bilans stanja 2014.
[PDF] Srbijagas – bilans uspeha 2014.

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=”JP, 2014, FI” wrapper=”div” include_date=”true”]
Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mašala.
    Ko će ove nesposobnjakoviće da otera.
    Nisu oni toliko jaki koliko je opozicija slaba, a narod sludjen.

  • Sns kadrovska muckalica, dalje prve rezultate od 2012 godine, treba procesljati javne nabavke i muljanja sa nepotrebnom opremom, namestajima, informacionim sistemima i prodajom magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi sns mega dens direktorcici usemili, apsurd svega neznanja je da mome komsiji prokisnjava krov a oni mu nude zamenu postanskih sanducica i to kompanija apartman, gazda i kum.

  • Na žalost, malo od ovoga je tačno. Baš me briga ko je koja partija i koji su ciljevi, mene zanimaju samo brojevi, egzaktni podaci, samo ono što je tačno.

    A tačno je to, lako je proverljivo SVAKOM ko zna da koristi Internet, da Srbija ima najjeftiniji gas u Evropi. Jedino Rumunija ima jeftiniji, ali Rumunija ima izvore gasa od kojih 100% podmiruje svoje potrebe.

    Drugo, gubitkom se ne može zvati nenaplaćeno potraživanje. To je zamena teza. To što država NEĆE da plati potrošen gas za škole, bolnice, policiju, vojsku, firme u restrukturiranju… (malo je tri tačke), to nije gubitak Srbijagasa. To je pljačka države svog javnog preduzeća.

    Ova vaša objava je dovoljna da odustanem od glasanja za vas, do sada ste mi bili prvi na listi. Prijatno.