Војводина Пољопривреда Саопштењe

Повући закон за отимање пољопривредног земљишта

Влада Александра Вучића на силу и упркос протестима војвођанских пољопривредника намеће Закон о пољопривредном земљишту. Начин на који је веома штетан и коруптиван Закон ушао у скупштинску процедуру показује како Вучић у ствари влада декретима, који само имају форму закона.

ne damo zemlju ispod zita

Покрет „Доста је било-Саша Радуловић“ затражио је у августу званичним дописом од Министарства пољопривреде да хитно из процедуре повуче Измене и допуне Закона о пољопривредном земљишту и почне писање новог закона, на новим темељима. Текст који је сада у Скупштини прошао је кроз лажну и фингирану јавну расправу, само да се задовољи форма, а коначна верзија је непозната чак и најзначајнијим удружењима пољопривредника.

Очигледно је да је једини разлог за измену закона жеља премијера да трећину најбоље државне земље у Војводини да крупном капиталу у закуп на 30 година, у нетранспарентном поступку, тајним уговорима, који су увек у Србији били параван за корупцију.

Темељ пољопривреде у Србији требало би да постану индивидуална, породична пољопривредна газдинства. Уместо давања у закуп крупном капиталу, државну земљу треба продати паорима, породичним газдинствима која заиста и обрађују земљу. То мора да се озакони.

Земља треба да буде у власништву онога који је обрађује.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ поднео је Министарству пољопривреде конкретне предлоге измена појединих законских решења. Захтевамо да се текст законских измена повуче из Скупштине.

 

Прилог
[PDF] Допис Министарству пољопривреде – Предлог измена законских решења

Повезани текстови

[display-posts tag=”Земља” wrapper=”ul” include_date=”true”]

 

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Budimo realni, sns kadrovska muckalica cega se god dohvati to i propadne, mome komsiji prokisnjava krov a oni mu nude zamenu postanskih sanducica, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi sns segamegadens direktorcici usemili su svakodnevnica, kada gazdi nosi kum dva milionceta i desnu ruku zovu apartman, nista od svega vise nije za cudjenje, jedva cekam izbore, imate moj glas.

  • Vec nekoliko godina cekam da mi se vrati obradivo polj.zemljiste u postupku restitucije.Zadnji put sam tokom cevrtog meseca ove godine bio pozvan na saslusanje u postupku restitucije u Agenciji u N Sadu i o tome je sacinjen zapisnik/UPRAVNI POSTUPAK/.Shvatio sam,da su to uradili dabi mi malo ulili nade da ce mi ipak vratiti zemlju,ali zasada to je bio samo formalni potez.Dobro je biti u tudjem,koristiti i manipulisati tudjim…To je vrlo licemerno !!! Dali imate neke novije informacije o restituciji,dali zaista mozemo da se nadamo u skorije vreme da ce nam biti vraceno polj.zemljiste.Hvala !!!