Безбедност Саопштењe

Терористички напад у Паризу је напад на слободу и демократију

Терористички напади у Паризу су велика трагедија која је погодила Француску, али и целу Европу и демократски свет. Изражавамо најдубље саучешће свим породицама и пријатељима страдалих у овим безумним терористичким нападима.

Изражавамо саосећање са свим грађанима Француске. Ово је тужан дан за све слободне грађане Европе и света. Тероризам нема оправдање. Колевка демократије није случајно изабрана мета и ту поруку терориста треба схватити и у светлу те чињенице. Зато је потребно пронаћи прави одговор на нове безбедносне изазове који неће угрозити вредности које делимо и слободно друштво коме сви тежимо.

Саша Радуловић је у име покрета “Доста је било” данас изјавио најдубље саучешће амбасадорки Републике Француске у Србији госпођи Кристин Моро.

 

ParisAttackFoto: rawstory.com

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • – Umesto jadikovanja, Pariz bi trebao da peva “Danke USA, Danke NATO (odn. OTAN na francuskom)”
    jer im se ovo i dogodilo zbog “kooperacije” sa SAD i VB !!
    – Onako kako su sejali po arapskom svetu (u raznim koalicijama sa SAD i VB), tako sada zanju !!
    – Iako su zrtve nevini ljudi, ja im ne bih izrazio nikakvo saucesce…

    • auu i ovde ima lesinara sto odmah koriste priliku da okrive ameriku i evropu…prestanite da budete pasivni posmatrac i odmah se prijavite u dobrovoljce u IS, uvek im trebaju ljudi, tu cete imati priliku da date sve od sebe u borbi protiv neprijatelja…

    • Psihoterapeut izdvaja pet ključnih razloga zbog čega je solidarnost važna.
      1. Solidarnost je važna jer vraća veru u ljude. Važna je i za one koji je pružaju, i za one koji je primaju, jer i jednima i drugima pokazuje da svet ipak nije džungla, već mesto u kojem je moguće sigurno živeti. Ona dopinosi boljem doživljaju života.
      2. Drugi važan rezultat solidarnosti je i to što jedino uz nju svet ima smisla.
      3. Treći je to što empatija ublažava strah.
      4. Četvrti kaže da nas solidarnost uverava da nismo sami.
      5. Peti razlog je sledeći: sukobi nastaju kad nema empatije, kad su nam jedno naše potrebe važne i kad jedino svoje interese ocenjujemo kao ispravne.

      Solidarnost ne sme nikad da se pretpostavlja i da se uzima zdravo za gotovo. Jasni dokazi da ona stvarno postoji neophodni su ljudima.

      EMPATIJA SE UČI
      – Svi se rađamo sa kapacitetom za empatiju. U porodilištu kad jedna beba zaplače, i druge briznu u plač. Ali taj urođeni kapacitet nije zreo i mora da se razvija tokom života- kaže Jovanović.

      Porodica, sistem obrazovanja, mediji mogu da deluju na razvoj empatije, a kao posebno efektivna na tom polju jeste priča običnog čoveka, onog ko uzima u obzir i interese drugih ljudi.

      – Razvoj empatije je važan, jer ona vremenom može da se izgubi, kad se na negativnim primerima drugih dođe do zaključka da se solidarnost ne isplati, što je svakako pogrešno – poručuje psihoterapeut.

  • – Postoji izreka “kako si sejao, tako ces i poznjeti”…
    – E, pa ovo je ta “zetva” zla koje su sa SAD i VB zajedno sejali po
    islamskim zemljama.
    – Francuzi sad mogu da pevaju “Danke USA, danke NATO”…

  • Sa svim komentarima prethodnim se ja slazem. Ipak, mislim da je totalno pogresno sugerisati da je ovo sto se dogadja zasluzeno. Sta vi znate o tim ljudima koji su poginuli? Nista.
    Politicari koji jako dobro manipulisu narodom bez mnogo grize savesti vode drzave u rat iz, najcesce, novcanih pobuda. Mislite da njih mnogo pogadja sto su ti ljudi poginuli? Tesko. Neka je taj narod u potpunosti kriv(a nije), opet niko ne zasluzuje da mu se ovo dogodi. Pa to su ljudi, kao i mi. Zivoti su im oduzeti. Budimo humani.

    • Milose, biti human je jedno a pamtiti naneseno zlo je drugo,taj isti narod je likovao kada su nas zasuli bombama, kada su priznali Kosovo,kada su glasali da siptari udju u unesko,secas li se toga Milose, ja se secam kako su moja deca i unuci drhtali kada su leteli avioni iznad nasih glava, kada su bombardovali Srbiju, Kikindu…e pa izvini Milose, ja nisam toliko civilizovan i svega se secam i ne mogu da se slozim sa tobom,niti da oprostim, u grlu mi je gorak ukus kada se setim svega, njih, nasih politickih poltrona, podguzija, lopova izdaica. Vucic je brze bolje kada se to juce desilo proglasio da se zastave stave na pola koplja, a dali je to uradio, proglasio, kada je srusen ruski avion, u njemu je bilo mnogo nejacke dece….to naseg vajnog, a meni vrlo ogavnog premijera nije dirnulo, sramno i gnusno sa njegove strane,zbog svega toga ja se sa tobom ne slazem!!

    • O da secam se ja svega toga jako dobro. I ja sam jedan od tih koji je drhtao i psovao taj NATO dok nas je bombardovao. Pa opet, ja najpre krivim nas politicki vrh za to. Malo dete je moglo da vidi sta nam se sprema. Vecito mi trazimo neku svetsku pravdu. Toga nema i nece ga biti. Pravila igre su takva da vlada zakon jaceg. Ili se prilagodis, ili dobijes po nosu. Mi smo izabrali ovo drugo.

  • u velikoj meri podrzavam pokret, ali ovo nije u redu sasa.
    saosecam sa gradjanima pariza i francuske ali isto tako saosecam i sa gradjanima bejruta, gde se, negde u isto vreme dogodio napad.
    niko njima ne izjavljuje saucesce.
    saosecam takodje sa gradjanima kenije, rusije i svih onih zemalja gde su se nedavno dogodili teroristicki napadi.
    tuzno je videti da celi svet saoseca samo sa pariskim zrtvama. sve se boji u plavo-belo.crvenu boju, od youtube-a do facebook-a.
    povraca mi se od licemerja zapadnog sveta gde su neki jednakiji od drugih.
    da ne ulazim u pricu ko je naoruzao te ljude i stvorio “islamsku drzavu”…
    nije u redu…