Politika Pravosuđe Saopštenje

Zakon o legalizaciji objekata legalizuje SNS pljačku

Zakonom o ozakonjenju objekata koji je Skupštini predložila ministarka Zorana Mihajlović predviđena je legalizacija vikendica sinova predsednika Tomislava Nikolića, Branislava i Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca, i njegovog rođaka i bivšeg savetnika i ministra Milana Bačevića, ambasadora u Kini, kao i vikendice nekih estradnih zvezda i kriminalaca, podignute na obali Save, u prvoj zoni zaštite reke, zabranjenoj za gradnju.

Naprednjački funkcioneri ne samo da stalno krše zakone, nego zakone koje predlažu kroje po meri ličnog interesa i da bi ozakonili kriminalnu i bahato stečenu imovinu. Sraman zakon o legalizaciji kojim se ministarka hvali kao potezom koji će uvesti red i zaustaviti nelegalnu gradnju, u stvari će poslužiti da funkcioneri SNS ozakone svoje nelegalne kuće i vikendice.

U Zakonu, o kome danas raspravlja Skupština, u delu u kome se navodi koji objekti ne mogu biti ozakonjeni, tačka 4, kaže se da na legalizaciju nemaju pravo objekti „sagrađeni u prvom i drugom stepenu zaštite prirodnog dobra (osim vikendica i drugih porodičnih objekata za odmor)“. Ovo rešenje deluje kao da su samo greškom izostavljena pojedinačna imena.

Pre samo dva meseca predsednik Nikolić je odbio da potpiše zakon koji bi omogućio da Vučićevi kumovi i poslovni partneri za male pare otkupe luksuzne vile na Dedinju. Zakon o otimanju vila je izglasan u Skupštini, uprkos velikom negodovanju javnosti.

Uopšte nije važno da li ovim zakonom Vučićevi zakonodavci iskušavaju Nikolićevu doslednost i žele da mu pokažu kako je to kad se izmakne siguran plen ispred nosa. Jedno je sigurno, poigravaju se Skupštinom, izvrgavaju ruglu zakone i pravo, međusobno se razračunavaju i legalizuju bahatost i kriminal.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva da se ovaj deo izbaci iz predloga Zakona o ozakonjenju objekata.

Prilog
[PDF] Predlog Zakona o ozakonjenju objekata

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ako sve ovo prodje nekaznjeno onda nismo ni zasluzili da zivimo u boljoj SRBIJI./mislim na pljacku penzionera, korupciju, davanje-poklanjanje zemljista, kriminal, ovu legalizaciju, zaposljavanje botova, nocno krecenje lutrije, prebijanje gradjana prilikom glasanja, tajni ugovori, tajni racuni u inostranstvu kako bi se izbelo placanje poreza, namestanje podobnih sudija, sumnjive diplome i doktorati…/

    • … kum sa 2 milionceta, apartman, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi segamegadens direktorcici usemili, cascavanje 500 dinara komunalije u Nisu, Beogradu i Novom Sadu ….

  • Svaka cast Pokretu sto iznosi na videlo sve nezakonite radnje ove vlasti. U mom okruzenju imate sve vise simpatizera, a posebno kod penzionera zbog vase inicijative USS. Neki od nas su grupno po strukama takodje poslali inicijative, i vec dobili resenje o odbijanju od USS pa smo počeli pojedinacno da saljemo tuzbe u Strazbur. Rok je sest meseci od resenja. Ima li sanse da Pokret pomogne onima koji ne mogu sami? Pozdrav!

  • Od vikendica privilegovanih, koji će se “provući” ovako ili onako, ipak me neuporedivo više zanima da li ova legalizacija(krpljenja budžetskih rupa) može biti protivustavna: odnosno, da li je reč o otvorenoj diskriminaciji lojalnih građana koji su gradili zakonito? Pa su sada ispali, u najmanju ruku, naivci, da ne kažem-budale!? Divlja gradnja jeste problem i mora se razrešiti, ali, da li otvorenim podvajanjem građana i “građana”? Možda ovim prvima otpisati deo poreza u skladu s predloženim tarifama za legalizaciju? Mada, mislim da od toga neće biti ništa, ništa novo…

  • Na sajtu N1 od 17. u podne stoji Radulovicev clanak o ovom zakonu u rubrici “Popularno na drustvenim mrezama”.Raduje me .

  • Clan 5., tacka 4. je bruka. Recenica “osim vikendica i kuca za odmor” daje mogucnost da sve sto su banditi iz kojeraznih vremena izgradili u branjenim podrucjima reka, nacionalnim parkovima, zonama sanitarne zastite …… bude legalizovano. Po predlogu istog zakona, svi ce moci da ledalizuju sve ukoliko plate predvidjene takse . Do ruba siromastva dovedeni inzenjeri svih struka treba samo da popisu izjave i sve je pokriveno. Valda ce i tu da nadju neke “notare” inzinjere iz svojih krugova. Eto njima nove kinte za tih 1.5miliona nelegalizovanih objekata. Istovremeno, po novom Zakonu o izgradnji objekata, krajnje uzorni ljudi od procedure i reda ne mogu na svom zemljistu sa uredno uradjenim projektima cak ni dadobiju uslove za izgradnju istih. Menjam profesiju