Саопштењe

Влада неспособна да доноси квалитетне законе

Ни после скоро четири године рада на једном закону, Министарство правде није у стању или не жели да направи квалитетна решења заштите која су у интересу грађана. Нацрт закона о заштити података о личности који је Влада предложила је “испод потребног и очекиваног нивоа” упозорио је повреник Родољуб Шабић.

 


Foto: idownloadblog.com

 

Овај нацрт је само једно у низу законских решења којима у последњих неколико месеци Влада Александра Вучића директно ради против интереса грађана. Подсетимо се само Закона о пољопривредном земљишту којим се омогућава да Вучић у директној погодби даје 30 одсто државног земљишта великим страним корпорацијама на 30 година или пре два дана предложеног Закона о озакоњењу нелегалних објеката којим се омогућава легализација викендица синова Томислава Николића и тајкуна у природним, заштићеним добрима. Вучић је уз помоћ закона покушао и да најближим сарадницима и пријатељима омогући да се за мале паре домогну атрактивних вила.

Закон о заштити личних података је од велике важности за грађане јер су  подаци из видео-надзора, биометрије, обраде ЈМБГ на интернету, употребе личних идентификационих докумената и непосредног оглашавања  до сада често злоупотребљавани. Ова нерегулисана материја представља опасност  не само за грађане, већ и за наставак финансијске и економске сарадње  иностранством.

Покрет захтева од Владе да током јавне расправе о законима усваја примедбе стручне јавности, а посебно регулаторних тела. Захтевамо да се у закон унесу све примедбе повереника Шабића.

 

 

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар