Војводина Пољопривреда Саопштењe

Политичка превара Чанка и Вучића

Јуче је премијер из Кине зауставио паоре у њиховом протесту. Данас је Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, у договору са премијером издејствовао да неколико његових трактора прође. Циљ је да се разбију прави протести.

Чанак је годинама на власти. Ништа није променио. Само је паразитирао. Нигде га није било прошле године, кад је продавана земља Бачке из Сивца “Арапима”, када је земља Алексе Шантића продата Фереру, током лета када смо спроводили акцију против давања земље у закуп странцима и крупном капиталу и планова за давање земље Тенису. Чанкови лигаши су месецима незаинтересовано гледали како покрет организује петицију и трибине против Вучићевог закона о пољопривредном земљишту широм Војводине. Сад се јавио.

ne damo zemlju ispod zita

Удружења пољопривредника су тражила да њихов протест буде без политичких странака и покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ то подржава и поштује. Чанак и ЛСВ би да се представе као да су они борци за земљу, али је још опаснија намера да за Вучића одраде прљав посао и разбију протест пољопривредника. Циљ је да се премијеру омогући да каже: шта хоћете, пустили смо вас да дођете до Београда. Ради се о договору да се паори збуне и поколебају, јер кад виде Лигаше на челу своје колоне, многима неће бити свеједно.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ залаже се да државна земља у Војводини, након решавања проблема реституције, буде продата домаћим пољопривредним газдинствима по повољним условима и на отплату у трајању од бар 20 година. Боримо се да сачувамо земљу за наше паоре и села заштитимо од пропадања.

Повезани текстови:

[display-posts tag=”Земља” wrapper=”ul” include_date=”true”]

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Puna podrška paorima i puna podrška pokretu dosta je bilo. Politika nema šta da traži u vezi zahteva poljoprivrednika. Čanak je davno pročitana knjiga.

  Ponovo ističem da mi se kad otvaram vaš sajt, otvori sledeća stranica
  -http://financetimes.co/work-at-home-mom-true-success-story-googletrader/

  Možda je do mog kompjutera, ali molim da proverite, da nije ovo neka kampanja protiv vas i lica koja vas podržavaju i posećuju vaš sajt.
  Pozdrav.

 • Шта мислите, да ли би држава требало да задржио дио (и колики!) земље у свом власништву, и да на тај начин осигура потребе за основним намирницима? Ако би држава дала паорима повољно земљу, да ли би могло да се деси да они касније препродају ту земљу тајкунима, и тако зараде новце? И да ли би требало ограничити колико сваки појединац може посједовати земље, да не би дошли у ситуацију да поједини тајкуни посједују хиљаде хектара ораница?

  Унапријед хвала на одговору.

  Поздрав из Црне Горе!