Vojvodina Poljoprivreda Saopštenje

Politička prevara Čanka i Vučića

Juče je premijer iz Kine zaustavio paore u njihovom protestu. Danas je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, u dogovoru sa premijerom izdejstvovao da nekoliko njegovih traktora prođe. Cilj je da se razbiju pravi protesti.

Čanak je godinama na vlasti. Ništa nije promenio. Samo je parazitirao. Nigde ga nije bilo prošle godine, kad je prodavana zemlja Bačke iz Sivca “Arapima”, kada je zemlja Alekse Šantića prodata Fereru, tokom leta kada smo sprovodili akciju protiv davanja zemlje u zakup strancima i krupnom kapitalu i planova za davanje zemlje Tenisu. Čankovi ligaši su mesecima nezainteresovano gledali kako pokret organizuje peticiju i tribine protiv Vučićevog zakona o poljoprivrednom zemljištu širom Vojvodine. Sad se javio.

ne damo zemlju ispod zita

Udruženja poljoprivrednika su tražila da njihov protest bude bez političkih stranaka i pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ to podržava i poštuje. Čanak i LSV bi da se predstave kao da su oni borci za zemlju, ali je još opasnija namera da za Vučića odrade prljav posao i razbiju protest poljoprivrednika. Cilj je da se premijeru omogući da kaže: šta hoćete, pustili smo vas da dođete do Beograda. Radi se o dogovoru da se paori zbune i pokolebaju, jer kad vide Ligaše na čelu svoje kolone, mnogima neće biti svejedno.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zalaže se da državna zemlja u Vojvodini, nakon rešavanja problema restitucije, bude prodata domaćim poljoprivrednim gazdinstvima po povoljnim uslovima i na otplatu u trajanju od bar 20 godina. Borimo se da sačuvamo zemlju za naše paore i sela zaštitimo od propadanja.

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=”Zemlja” wrapper=”ul” include_date=”true”]

 

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Puna podrška paorima i puna podrška pokretu dosta je bilo. Politika nema šta da traži u vezi zahteva poljoprivrednika. Čanak je davno pročitana knjiga.

    Ponovo ističem da mi se kad otvaram vaš sajt, otvori sledeća stranica
    -http://financetimes.co/work-at-home-mom-true-success-story-googletrader/

    Možda je do mog kompjutera, ali molim da proverite, da nije ovo neka kampanja protiv vas i lica koja vas podržavaju i posećuju vaš sajt.
    Pozdrav.

  • Šta mislite, da li bi država trebalo da zadržio dio (i koliki!) zemlje u svom vlasništvu, i da na taj način osigura potrebe za osnovnim namirnicima? Ako bi država dala paorima povoljno zemlju, da li bi moglo da se desi da oni kasnije preprodaju tu zemlju tajkunima, i tako zarade novce? I da li bi trebalo ograničiti koliko svaki pojedinac može posjedovati zemlje, da ne bi došli u situaciju da pojedini tajkuni posjeduju hiljade hektara oranica?

    Unaprijed hvala na odgovoru.

    Pozdrav iz Crne Gore!