Bezbednost Saopštenje

Vučić demonstrirao lekciju iz udžbenika o diktaturi

Gostovanje premijera Aleksandra Vučića na RTS – u bila je još jedna u nizu predstava za koju je scenario napravljen po uputstvima iz udžbenika o raznim vrstama diktatura. Dobili smo tiradu neistina i novih-novih obećanja, od „dinamičnog razvoja“ od 0,75 %, novih puteva i mostova, do pada nezaposlenosti i novim-novim spasiocima za Železaru. Ovo sve nakon što su desetak dana svi premijerovi novinari i ministri sluđivali građane pričom o nekakvom državnom udaru, u državi gde retko ko poznaje nekog ko se zaposlio.

endless-tunnel-1219638-1280x960

Građani su bili zamorci u eksperimentu koji je pokazao da premijer primenjuje najogoljeniji recept diktature opisan u udžbenicima: kombinovanje straha, neizvesnosti, panike i pretnje državnim udarom sa predivnim perspektivama razvoja i bolje budućnosti.

Premijer nam je sinoć „objasnio“ da nema „državnog udara“ nego se to jedan urednik i vlasnik tabloida preigrao. Prećutao je da je sve rađeno po njegovom nalogu, da su u plašenju građana korišćeni njegovi ministri sile, plus ministar zdravlja koji je iz bolnice uzeo medicinski karton i njime mahao sa jedne televizije, da su korišćeni do zuba naoružani pripadnici svih elitnih jedinica policije na konferenciji za medije na kojoj ni jedan novinar nije smeo da postavi ni jedno pitanje. Premijer je uspeo u svojoj nameri da većinu građana uznemiri bez i jednog razologa.

Građani Srbije ne zaslužuju da ih iko plaši. Širenje straha je kažnjivo po zakonu. Premijer, njegovi ministri, njegov medijski tim, tabloidi i ružičaste televizije su direktno odgovorni za to. Tužilaštvo bi moralo po služebnoj dužnosti da reaguje. Očigledno je da neće i na žalost ne samo zato što je u toku izbor tužilaca.

Aleksandru Vučiću i njegovoj nesposobnoj vladi padaju rejtinzi jer građani vide da, osim u premijerovim predstavama, privreda Srbije propada, a Vučić samo razmišlja o tome kako da ozakoni korupciju i omogući veću krađu državne imovine i bogaćenje svojih najbližih saradnika, prijatelja i stranački parazita. Zato i pribegava ovakvim predstavama, sam izaziva haos i sam ga smiruje.

Premijer pokušava da TV, KZN, poligrafi, grafolozi i nameštena istraživanja javnog mnjenja zamene realnost, a da život učini fikcijom. Da građani poveruju njemu, ne svojim očima i novčanicima. Na sreću TV snaga premijera i njegova popularnost su fikcija. Građani Srbije ovo prepoznaju i kazniće premijera i njegovu stranku mirno i na demokratski način na izborima.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Rast ove godine od 0.75% je OK, sobzirom da je bilo poplava itd. Ali realno za razvoj ne treba ni 3% vec 5%, jer spadamo u grupu zemalja gde je to moguce. Ovo realno razume mali broj ljudi, jer ne istrazuju svi i ne vrse poredjenja sa drugim zemljama. Za Zelezaru jeste dobar pokusaj da se dovedu Kinezi. Svakako bolje nego katanac. Sta biste vi uradili?

    Inace slaba tacka premijeru jeste privatni sektor, jer on tvrdi da tamo plate rastu. Kaze da ce potrosnja porasti sad kad prosvetari dobiju pomoc, kad se povacaju penzije za neku malu paru. E tu je prostor gde vi trebate da ga hvatate, a posebno vezano za minimalac. Jer tu rec on nije jos nikada izopstio. On se brine samo o prihodima drzave i javnom sektoru, a privatni sektor predstavlja kroz tajkune, Miskovica i kao da tamo cvetaju ruze. A znamo da 400.000 ljudi rinta za 21.000din. Pokret dostajebilo mora da radi kampanju prema tim ljudima, jer se tu krije veliki broj glasova. Morate da doprete do njih, i da ohrabrite za proteste i strajkove, jer su oni jedna od najugrozenijih grupa u nasem drustvu. Vucic je zamrzao minimalac vec preko 2god. Za vreme njegove vladavine i Daciceve, je samo jednom povecan minimalac i to za 5%. Ranije je minimalac imao stabilan rast od 5-7% godisnje, oni su to usporili i samim tim koce privatni sektor. To rade naravno namerno kako bi mogli investitorima da nude jeftinu radnu snagu. Setite se CNN reklama. Znam da je u vasem programu povecanje minimalca jedan od poteza. To morate da izkomunicirate radnickoj klasi, jer oni to ne znaju, nemaju informacije o tome. Morate da omasovite podrsku, van intelektualnih krugova, zato je bitan fokus na ljude koji primaju minimalac. Takodje i olaksice sa porezima malim preduzetnicima.

    • Pa ti Gojko sve znas a ne ukljucujes se da sa pokretom “dosta je bilo ” ucestvujes u kreiranju promena. Jedino se ne slazem sa tobom za Zelezaru . Tu definitivno treba staviti katanac i to veliki. Ko god da dodje Zelezara ne moze biti konkurentna na ovim prostorima. Godinama proizvodi gubitke ,DOSTA JE BILO” Pozdrav Milomir, (za povratak u Socijalizam)

    • Ako stavimo katanac na sve fabrike čime ćemo se onda baviti? Da idemo svi na polje pa zemljoradnjom? To nije rešenje. Država mora da ima industriju. Prvo što treba utvrditi je da li je gubitak zbog toga što se fabrikama loše upravlja, kraducka ili imaju preveliki broj partijskih zaposlenih sa kupljenim diplomama ili nešto deseto. Mi nismo vidoviti, zato bi bilo neodgovorno da bez detaljne analize tvrdimo da li nešto može da posluje pozitivno ili ne. Treba popisati imovinu i obaveze, napraviti sistematizaciju radnih mesta, analizirati tržište, napraviti investicioni i poslovni plan. Tek onda može da se vidi da li nešto može da posluje rentabilno.

    • Rešenje je proizvodnja organske hrane i sve snage usmeriti na uzgoj organskih i lekovitih biljaka.Najlakše i najsigurnije je obnoviti fabrike hrane i i zgraditi manje u manjim mestima gde bi se uključili i obična mala domaćinstva sa baštama .Mala domaćinstva bi organizovala organsko gajenje biljaka za sebe i za te male fabrike,, fabrike za proizvodnju organsko-zdrave hrane. A lepo gospoda iz gradova ko god nije zaposlen može da se potrudi i da se angažuje da uzme u zakup mala prazna domaćinstva koja su napuštena i propadaju bez ljudske ruke. Po našim selima je takvih 50% sela su prazna. Lepo samo da pruzmu domaćinstvo da bi se održavala i plaćanje troškova bar 5 godina. Niko onda kod nas ne bi trpeo glad. Najveći zloćin koji je naša vlast dozvolila je uništavanje fabika hrane gde ni jedna nije morala da propadne. Mogle su samo da se reorganizuju i da od velikih fabrika budu specijalizovane i podeljene u više manjih organizacija. Tu je moralo veliku odgovornost da podnese lokalna samouprava odnosno predsednik oštine. Oni su morali od strane države nekako da budu stimulisani ako opstanu da budu nagradjeni ili ako propadnu da budu kažnjeni. E ta se lična odgovornost kod nas od dna do vrha izgubila nakaradnim sistemom.Ovaj sistem narod mora da sruši da bismo opstali i kao država i kao narod.Vreme je da već neko odgovara za ovakvo stanje u državi.

    • Holandija na povrsini jos malo ko Bgd pravi profit samo na cvecu , tako da nam sa ovom zemljom i povrsinom ne treba ama ni jedna fabrika , realno mozemo organski da hranimo pola evrope , a placenici trenutno prodaju maglu sa kvazi industrijom , a privreda umrla i ide sve dublje …. HRANA ! Uvek mozete pogledati dokumentarac kako se izvukla Kuba !

    • zar ti misliš da se ta propala preduzeća nečim bave? pa ako za 20 godina nisu mogla da se oporave pa neće ni za sledećih 20 godina. zašto držati nešto što je samo fikcija. da se ulagalo u nešto novo umesto što se sipalo u bunar nešto bi imali , ovako ništa. ta preduzeća služe samo za politički marketing svakoj vlasti u zadnjih 25 godina. ne postoji volja za ovih 25 godina da se suštinske promene naprave od svih koji su bili na vlasti. metoda je presipanje iz šupleg u prazno.

    • Poplave nisu bile ove godine nego prošle. A to što je BDP porastao za 0.75%, znači da su oni neznatno bolja opcija od biblijskog potopa.

    • Za mene je dobar u smislu da se krenulo iznad nule. To moze i mora jedan period tako da bude, ne moze odma na 3 ili 5%. Ali zato 2016 mora da ide odma na 3% a tamo 2017 na 5% ako hocemo da osetimo promenu u vazduhu. Inace ako ostane na 0.75% treba ce nam 200god da dodjemo na standard iz 1989 kako kaze Branko Dragas. Pre svega raspali DS je imao rast u proseku 5% do 2008 kad je bila SEKA. Ali za zemlju u razvoju i tranziciji mi imamo najlosiji rast. Pa bolja je od nas i Makedonija i Albanija, a nama se tu predstavlja kao neki uspeh. Problem je tome sto narod ne razume te brojeve i ne kapira npr da je 2% bio rast pre par godina. Pa to tada nije predstavljeno kao neko cudo. Cudo je 5% i vise… E sad ako Sasa Radulovic zna kako to moze da uradi, treba to narodu da priblizi, pa cak i da daje obecanja tipa 2017 bice vam plata 700eur ako uradimo to i to itd. Istovremeno ce vrsiti i pritisak na aktuelnu vlast a to jeste vazno

  • Citava ova ujdurma je efikasno skretanje paznje sa prodaje Telekoma, strajka vojvodjanskih paora i gomile drugih ozbiljnih problema… Kad smo vec tu, da li znate da je fabrika malolitraznih motora 21. Maj pred gasenjem? Ono sto nesposobno rukovodstvo sistematski unistava vec decenijama (o Boze, a nesposobni su za medalju – ili jednostavno maliciozni), nakon sto su primitivno odbijeni strani partneri zainteresovani za ozbiljnu proizvodnju, nakon godina rada u neljudskim uslovima, i pored neverovatne cinjenice da je proizvodnja opstajala sve to vreme, sada je konacno blokiran racun firme na osnovu nekih “neplacenih stanova” – nesto sto ova posrnula firma nikako ne moze da izmiri. Uskoro, moci cemo da kazemo zbogom jedinoj fabrici u Srbiji koja proizvodi i odrzava malolitrazne motore koji se u ogromnom broju upotrebljavaju u srpskoj poljoprivredi. Srpski paori, koji i ovako magijom sastavljaju kraj sa krajem, sada ce moci da biraju izmedju nekvalitetnih kineskih motora za svoje pumpe, kultivatore i sve ostale masine, ili da kupuju preskupe zapadne (sve na odusevljenje uvoznog lobija). Takodje, verujem da su odusevljeni i ljudi koji vec godinama kibicuju zemljiste na kome je ova fabrika zajedno sa ostatkom rakovicke industrije. Svi znaju ko su ti ljudi, vec su usli na deo prostora i iznajmljuju ih za svoje magacine… Ima li koga u Srbiji koga zanima sta se desava sa ovom strateskom kompanijom?

    • POKRET DOSTA JE BILO MORA UKAZATI NA OVAJ PROBLEM KOD OVE FIRME. NEKA REAGUJE POKRET.

  • Svaki Rat je u sustini Ekonomski Rat. Tako i ovaj rat Aleksandra Vučića protiv sopstvenog naroda. On koji nije nikada radio u privatnoj firmi. On i njegova porodica su ceo život bili na budžetu, u Narodnoj banci i Skupštini, Crvena Zvezda, hala Pinki, itd… On koristi svoje paravojne formacije koje su sada legalizovane u komandne trupe SNS (SRS) (SS) i koji imaju za cilj da prave spiskove neprijatelja, da konstantno napadaju, da stvaraju atmosferu u kojoj se najveći siledžija predstavlja kao najveća žrtva. Sve sa ciljem da se pažnja skrene sa činjenice da sav novac iz budžeta preusmeravaju u svoje džepove preko povezanih firmi, sve poslove rade bez tendera, zapošljavaju samo svoje kadrove, zabranjeno je zapošlajavti one koji nemaju SNS člansku kartu, kao što je SS zabranjivao zapošljavanje Jevreja, svako ko se drzne da se suprotstavi bude izložen najbrutalnijim napadima.
    Beograd Na Vodi se radi preko njihove OFF Shore firme, Stanovi u Bugarskoj su provizija za odrađene poslove i iza firmi na kajmanskim ostvrvima se upravo krije Aleksandar Vućić koji će svim metodama represije da brani svoj lopovluk.

  • Činjenica je da ovo što izvodi Vučić i njegovi pulni nije više zastrašivanje, nego održavanje i povećavanje straha kod ljudi. Ja ne znam gde on, a i drugi vide napredak. Valjda samo u nazivu stranke kojom vlada Vučić neprikosnoveno kao i Skupštinom. Propagandna mašinerija radi kao i za vreme SS-ovske Nemačke. Od svojih pojavljivanja na raznim televizijama SNS-ovci ne daju ljudima da dišu. Skupštinske rasprave se svode na velike izlive pohvala na račun premijera i vlade kao i na optuživanje i osuđivanje svega što je proiv tih istih. Svodi se na veličanje dela ‚‚oca nacije‚‚. Ja mislim da će on sam sebe pokopati,

  • Zanimljivo je da raste bunt na drustvenim mrezama a obicna narodna opozicija i dalje minimalna, bez pravog lidera koji moze da okupi veliki broj ljudi na ulici bar u strajku protiv prodaje Telekoma i slicno…Zato je neophodno anmirati sindikate, udruzenja penzionera vojnih i ostalih, studente i mlade da im se ponudi opcija opstanka u ovoj zemlji…znaci rad na fakultetima, preko aktivista i animatora ,,jer to je glasacko telo koje treba da iznedri promenu i ostane u ovoj drzavi na novim osnovama….

  • Zanima me kako je moguće da se ni jedan pisani medij, ni Blic, ni portal B92, a ni ostali ne osvrnu na delovanje
    pokreta Dosta je bilo. Gotovo svaki dan pregledam Blic, Danas, ostale skoro da ne mogu da otvorim, tu se tek nema
    šta pročitati i nigde ni retka o pokretu. A sa druge strane rasturena i oslabljena opozicija za koju građani uopšte više
    više nisu zainteresovani dobija publicitet i neguje se kao neka tobož opozicija koja treba da pruži legitimitet budućim
    izborima na kojima SNS sa priključenim SPS treba da uzme 90 % glasova. Pa kako im nije jasno da će kad tad to sve
    pući. Ne znam ima li iko realan da to sagleda i da neko rešenje.

  • POKRET TREBA OMASOVITI. TREBA OSMISLITI TAKTIKU ZA TO. NAĆI CILJNE GRUPE.
    JA PRATIM POKRET PREKO SAJTA, DRUŠTVENIH MREŽA I SVE MI JE TO OK. SVE RAZUMEM ŠTA SE OVDE KAŽE I PODRŽAVAM TO. DOBIJAMO PRAVE INFORMACIJE, ALI BOJIM SE DA VEĆINA NARODA TO UOPŠTE NE PRATI I PREPUŠTENO JE NA MILOST I NEMILOST TERORU TELEVIZIJA U SRBIJI.
    SADA JE PITANJE KAKO PRIĆI NEOPREDELJENIM GLASAČIMA, KAKO IH PRIDOBITI. KAKO PRIDOBITI UGROŽENE RADNIKE, POLJOPRIVREDNIKE, TRGOVCE, PREDUZETNIKE (SITNE I KRUPNE), ITD…
    SAMO ISTINOM, KONKRETNIM REŠENJIMA I PRINCIPJELNOŠĆU. IPAK MORAĆEMO SVI KOJI ŽELIMO DA SE NEŠTO VIŠE URADI DA SE ODVOJIMO OD NAŠIH KOMPJUTERA, TABLETA, MOBILNIH. IPAK, MENI JE POKRET DALEK. NIKO NAS NIJE POSETIO U OVE NAŠE KRAJEVE. UGLAVNOM SE OGLAŠAVA SAŠA RADULOVIĆ, TEK PO NEKO DRUGI IZ POKRETA. NEKI KAŽU DA JE DOSTA CENTRALIZOVANO UDRUŽENJE ITD. TO JE SVE REKLA KAZALA,ALI U OVOM IZOLOVANOM DRUŠTVU, STVARA CRVE SUMNJE. IPAK OBRAĆAM PAŽNJU ŠTA SE PRIČA A NE KO PRIČA I PODRŽAVAM POKRET.
    IPAK SLOBODA SE NE ČEKA, SLOBODA SE OSVAJA.

    • Na zalost, Sasa Radulovic nema kapacitet i sposobnost da omasovi pokret. Da nije njega i njegovih rigidnih stavova i zelje da se mesa u sve (nesto poput Vucica) pokret bi do sada vec bio nesto sto je Otpor bio pred pad Milosevica. Da se razumemo – meni je jako zao sto je tako, ideja pokreta je dobra ali je rukovodstvo nesposobno. Imam osecaj da ce u ovu utakmicu uleteti sa krila neko sposobniji sa istom idejom i oduvati ovaj pokret sa scene.

    • Izvinite u šta se meša ? U to da institucije osposobi i izgradi da one funkcionišu i tako rastereti političare
      nepotrebnih zahvata? Nisam razumeo da je Dosta je bilo slično Otporu. Radi se o stranci koja će izaći na izbore
      a i o kapacitetu nekog olako presuđujete. Dasadašnje iskustvo u antikorupcijskom savetu je ono što do sada ni
      jedan političar nije imao. Evo ovo mislim i to kažem, a da nisam ni član, niti bot, ovo radim besplatno iz zdrave pameti.
      Eto izvinjavam se.

    • Pa pazi, Saša nije političar već programer (što mu uzimam kao plus iskreno 😉 ), i ne verujem da bi ikom ovde smetalo, pa ni ljudima u samom pokretu da dodje neko skroz novi i osvoji izbore.

      Ne kapiram samo, šta su njegovi rigidni stavovi i mešanje u sve? Da li trebaju da budu malko mekši prema korupciji ili možda da zaposle po kojeg člana ipak negde u po upravnim odborima? 🙂

    • Pod rigidnim stavovima pricam o udaranju glavom kroz zid kad je i sam svestan da nije u pravu. Sujeta valjda… sta li je u pitanju. Ne pricam za stavove vezane za principe i politiku. Za to kapa dole. Pricam za stavove vezane za organizovanje i funkcionisanje pokreta. Sto se toga tice – jedno prica, drugo radi i predstavlja usko grlo odlucivanja zbog cega pokret ne moze da “prodise” i omasovi se. Inace, u pokretu sam pre nego sto je i poceo da postoji i znam sta pricam.

  • Obmana
    Zasto covek bira varijantu koja je protiv njegovog interesa?Odgovora verovatno moze biti samo dva: prvi da osoba ima psihickih problema pa ne razlikuje dobro i lose i drugi da je osoba normalna ali ne raspolaze sa dovoljno kvalitetnih informacija na osnovu kojih bi dosao do realnog zakljucka.Zelim da verujem da su normalni ljudi brojcano dominantni ali uvek biraju losu , destruktivnu opciju ,pa bi krajnji zakljucak bio da ih ‘neko’ namerno filuje informacijama koje ih dovode u zabludu.Nazalost obmana je sastavni deo nasih zivota a potpomaze joj i nasa sujeta koja nas nagoni da i kad osetimo da nesto nije u redu tvrdoglavo ne priznajemo da smo obmanuti.Kad neko hoce da vas obmane on govori nejasno cesto nelogicno ida bi maskirao te nedostatke mora da vas emocionalno zaseni da lakse “progutate pricu’ [ljubav prema otadzbini , opasnost od drzavnog udara i sl.].

  • Fantastična vest (sarkazam, nisam bot), imamo rast od manje od 1 posto. Ma sjajno.
    Da bismo porasli do Triglava i stigli Sloveniju treba nam samo 200 godina – extra.
    A ima i problimć, jer i ti veliki rastu, što znači da mi – padamo

  • “You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

    –R. Buckminster Fuller

  • Imamo li mi u celoj zemlji mislećih ljudi? Koliko? Mi dokoni na internetu što smo, kako bi bilo da nekako damo ideje Raduloviću, i pomognemo da ojača Dosta je bilo, ako već mislimo da nema u zemlji nešto bolje, da se promeni stanje stvari, da SVIMA bude bolje? Poštenije, ljudskije. Ne znam, recimo, ima li u svim delovima ove zemlje bar po jedan misleći, koji bi hteo da pomogne za SVEOPŠTE DOBRO? Pa onda bar da se osmisli flajer i raspodeli fizički u svaki grad, svako selo? Na kojem bi stajalo ukratko nekoliko istinski važnih stvari, o kojima bi svako mogao biti podstaknut da sam razmisli ? Pa neka se onda odluči na narednim izborima ! Naprosto istina VS laži. Ubeđena sam da u ovoj zemlji živi veći broj dobrih, radnih, poštenih ljudi nego onih koji to sve nisu.

  • Nadovezujem se na sebe samo još sa ovom starom mudrošću: JEDAN GRAM DELOVANJA VREDI VIŠE OD TONE RAZMIŠLJANJA.