Autorski tekst Vojvodina Poljoprivreda

Traktori se razilaze. Protest se ipak nastavlja

Ministarstvo poljoprivrede je ostalo gluvo za zahteve poljoprivrednika da domaću državnu poljoprivrednu zemlju obrađuju naši paori, a ne stranci i tajkuni. Za Vladu su strani investitori spasioci, a naše zemljoradnike, koji žive od te zemlje i nemaju neku drugu, proglasili su za uzurpatore.

paori ponovo

Za temu opstanka sela i naših ljudi u njima, nema razumevanja kod nadležnih. Poljoprivrednici su na poslednjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede racionalno i argumentovano demantovali sve uvredljive izjave premijera na njihov račun. Predstavnici Ministarstva su slušali i ipak presudili da ozakonjenje davanja zemlje strancima i tajkunima ima da se nastavi. Kratko i jasno su poručili: kome nije dobro, može u red za iseljeničku vizu. Pod ovakvom Vladom, nikom nije dobro.

Protest poljoprivrednika započet u vidu vožnje traktorima ka Beogradu zaustavljen je policijskim blokadama. Traktori su na putevima Vojvodine na punktovima na kojima su bili blokirani proveli više od dve nedelje. Trenutno se razilaze. Ipak, protest se nastavlja u drugim formama, a to je veoma važno.

Građani Srbije žive loše, ali eto niko se ne buni – komentar je koji često čujemo u razgovoru sa prijateljima. Protest poljoprivrednika je trajao više od dve nedelje. Ovaj period nije bio dovoljan da ostali građani primete pobunu i pridruže se noseći neku svoju muku.  Razlog je u orkestriranom ćutanju medija o dešavanjima na terenu. Dirigovanje tišinom je poznata metoda uvođenja i održavanja diktature, već smo je imali.

U Srbiji vlada samo jedan zakon i to je zakon jačeg, zakon koji vlada samo u diktaturama. U načinu na koji se banalizuje, spinuje, omalovažava i negira protest poljoprivrednika jasno se vidi da se sistem ozbiljno urušava.

Pokret Dosta je bilo podržava poljoprivrednike i nastojaće da doprinese očuvanju domaćeg poljoprivrednog zemljišta za domaća poljoprivredna gazdinstva. U slučaju da ovaj Zakon o poljoprivrednom zemljištu bude donet u trenutnoj formi, mi ćemo ga ukinuti prvom prilikom kada dobijemo vlast.

Koordinator pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ za Kikindu,
Svetlana Kozić

Oznake

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Prvo, jos se nadam da ovaj zakon nece biti donet, a vama (nama) zelim da sto pre i u sto vecem broju udezte u parlament.

  • Treba stalno napominjati koje cemo zakone ukinuti, odnosno povuci iz upotrebe kada dodjemo na vlast. i treba govoriti koje cemo zakone doneti kad dodjemo na vlast: Zakon o poreklu imovine, Zakon o lustraciji, Zakon o javnoj upravi (samo sa zavrsenim drzavnim fakultetom mogu raditi na VSS radnim mestima). Nedelje i meseci Srpskoj Nacistickoj Stranci (SNS) su odbrojani. Izbora ce biti za najvise 6 meseci. Ali se atmosfera kuva na mnogo mesta. Novinari, mlekari, ratari, prosvetari, vojni penzioneri, penzioneri,..policajci,…prodaja Telekoma……Jos neka varnica a la Gasic i sve moze da ode u ko zna kome pravcu. Pa da izbora bude i pre. Ali treba racunati i na najgore: a to je da postoje ludaci u SNS koji misle da svoj opstanak na vlasti brane oruzjem. Ti nece priznati izbornu volju. Treba vec sada voditi racuna o tome.

  • SRAMOTA JE ŠTO IM SE NIKO NIJE PRIKLJUČIO. OVO JE BILA LEPA ŠANSA DA NAROD IZADJE NAPOLJE, NA ULICE.

    POKRET DOSTA JE BILO MORA KONKRETNO DA NAVEDE KOJE ZAKONE PLANIRA DA DONESE U PRVIH 100 DANA, PRVIH 6 MESECI, GODINU DANA ITD. KOJE MERE PLANIRA DA PREDUZEME. DA LI ĆE BITI LUSTRACIJE, UKRŠTANJA PODATAKA O IMOVINI, ZAKON O POREKLU IMOVINE, PROGRESIVNO OPOREZIVANJE, SMANJENJE NAMETA ITD ….. SVE SE MOŽE ALI ….. GDE I KAKO MI ŽIVIMO….