Пољопривреда Саопштењe

Најава протестне шетње против “Тенисовог закона”

И поред великог противљења војвођаниских паора, премијер и његова скупштинска већина одлучили су да усвоје штетне измене Закона о пољопривредном земљишту. Хоће да направе “Тенисов закон”, по коме ће готово трећину најбоље државне земље у Војводини влада дати крупном капиталу, углавном странцима, у закуп на 30 година, директном погодбом и тајним уговорима.

ne damo zemlju ispod zita

Тенис треба да добије 15.000 хектара најбоље банатске земље, непосредном погодбом, тајним уговором са премијером у закуп на 30 година. Наши паори данас обрађују ту земљу. План владе је да наши земљорадници и породична газдинства постану јефтина најамна радна снага. Стране корпорације, поред јефтине земље, за то „запошљавање“ треба додатно да добију и огромне субвенције од државе по „радном месту“.

Покрет ће позвати сва породична газдинства, њихова удружења, све грађане и сва удружења грађана на протестну шетњу против штетних измена закона. Покрет је контактирао и све релевантне политичке странке и организације које су се јавно успротивиле „Тенисовом закону“ и које не кокетирају са премијером, да заједно организујемо протестну шетњу.

Ово није позив на коалицију, већ позив у одбрану најважнијег друштвеног ресурса: земље. Странке и политичке организације које заступају потпуно различите идеологије у потпуности се слажу око тога да земљу треба да обрађују породична газдинства, Компаније као што је Тенис су добродошле да отворе своје погоне, успоставе кооперативу и од наших паора набављају свиње. Интерес државе Србије и свих њених грађана мора бити изнад идеологије и страначких интереса. Око неких ствари се морамо сложити.

Предаћемо захтев Скупштини, председнику Србије и Влади да се из предложених измена закона избаци првих 7 ставова спорног члана 64а.

Поручимо Вучићевом СНС-у, Дачићевом СПС-у, СДПС-у Расима Љајића, ПУПС-у Милана Кркобабића и Палминој ЈС да могу да изгласају овај дубоко штетан закон, али да ће, уколико то учине, платити цену на предстојећим изборима. Овај дубоко штетан закон по интересе свих грађана Србије ће бити укинут одмах након избора.

Протестна шетња је глас упозорења партијским паразитима на власти да ће платити цену неодговорности. Грађани морају да кажњавају неодговорну партократију. То се ради на изборима. Успели смо у случају Телекома. Јер партократија се једино боји твог гласа.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Имам регистровано пољопривредно газдинство и почео сам неизмерно да ценим земљу као наше богатство. Ко у власти сматра да смо као држава толико пропали да треба да понизимо наш народ а уздигнемо неке странце да имају апсолутно првенство у праву располагања најквалитетнијом имовином РСрбије , доживљавам га као издајника који обесмишљава све жртве наше напаћене и претешке историје.Тешко је разумети да странци а признати непријатељи нашег народа данас имају веелику имовину најквалитетније земље у Војводини.Наш народ је ратовао јер су се војници плашили да ће им непријатељи одузети земљу кад нас поробе. Можда је време да се опет ратом брани наша земља ако слепа власт нас третира као нечије будуће робове.

  • Jos jedna bitna stvar o kojoj se malo zna. Planiraju se megalomanske fabrike farme svinja, koje se svuda u svetu zatvaraju. Zasto je to lose:
    Plodna zemlja se ne koristi za proizvodnju biljne hrane, vec za gomilanje stoke, koja zivi u uzasnim uslovima, jede biljnu hranu, a daje nekvalitetno meso,puno hormona i otrova, zbog uslova drzanja i potrebe za brzim tovljenjem.Hrani se od domace biljne hrane,proizvodi gomilu otpada,koji truju vode i zemlju, tu su i klaonice, koje takodje truju prirodu, a rezultat je meso sumnjivog kvaliteta. Farme mogu da imaju preko 20 000 svinja, krava.. Zbog ustede na radnoj snazi, higijena je skoro nemoguca. Nehumanost i da ne pominjem. A posto tu ne mogu dugo da rade ljudi koji imaju iole svesti i morala, zaposljavace se psihicki bolesni tipovi, koji stoku i muce. Analize postoje, jer je ovo u svetu ogroman problem, a sada se uvodi u Srbiju, da je jos vise gurne u septicku jamu Evrope.Zarada od izvoza ce ici investitorima. http://www.dw.com/sr/tenis-klanica-svinja-fabrika-skandala/a-17970552