Пољопривреда Саопштењe

Подршка протесту пољопривреднка против “Тенисовог закона”

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” подржава протест пољопривредника против штетног “Тенисовог закона”. Позивамо све грађане да се сутра, четвртак 24.12, у 11:00 сати, у Косовској улици, испод Скупштине Републике Србије, придруже протесту пољопривредника.

 

ne_damo_zemlju_ispod_zita

 

Послушна скупштинска већина намерава да изгласа измене Закона о пољопривредном земљишту које ће омогућити премијеру да 30% државног земљишта у Војводини, директном погодбом, тајним уговорима и испод цене да великим страним корпорацијама и наша породична газдинства претвори у јефтину, најамну радну снагу.

Измене Закона о пољопривредном земљишту зовемо “Тенисовим законом” зато што је познато да  немачки “Тенис” треба да добије 15.000 хектара најбоље банатске земље директном погодбом, испод цене, тајним уговором и да онда још поврх тога добије субвенције по сваком запосленом. Уместо да развијамо наша породична, пољопривредна газдинства, Влада претвара наше пољопривреднике у јефтину, најамну, радну снагу.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” је 20. децембра позвао све пољопривреднике, њихова удружења, све релевантне политичке организације које не кокетирају са премијером и све грађане на протестну шетњу против “Тенисовог закона”. Друге политичке организације су прихватиле да са нама организјују протест против “Тенисовог закона”, али без других странака због идеолошких разлика. Укратко, сви хоће са нама, али неће једни са другима.

Пољопривредници су на крају одлучили да.се обрате војвођанској влади и скупштини. Покрет “Доста је било” је одлучио да поштује ту одлуку пољопривредника и да откаже своју организацију протеста.  Покрет ће се придружити сваком протесту на који нас пољопривредници позову, без обзира на то ко је још у организацији. За овако важна друштвена питања нема места за уске политичке интересе. Позивамо све грађане да подрже пољопривреднике и да им се придруже на сутрашњем протесту у 11:00 сати у Косовској улици, код Скупштине Србије.

 

 

Ознаке

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • vise od 50 posto drzavnog zemljista vec deset godina obradjuju isti ljudi . neki placaju zakup drzavi a nekima se oprosti zakup kao 2012 godine.Zemljiste je postalo fakticki njihovo jer na licitaciji ne mozemo ponuditi vecu cenu zakupa od njih.Tako se desava godinama unazad a mi mali poljoprivrednici smo nemi svedoci da do drzavne zemlje dolaze samo bogatasi. Uostalom ko ima dace mu se a ko nema oduzece mu se .Mislim da ova drzava nece nista promeniti u vezi toga. A mi mali cemo nestati sto im je i cilj.