VIDEO Војводина Догађај Пољопривреда

Пољопривредници одлучни да спрече доношење новог Закона о пољопривредном земљишту

Данас у подне пољопривредници окупљени испред споредног улаза у Народну Скупштину, захтевали су да се из процедуре повуче Закон о пољопривредном земљишту о којем последњих дана расправљају посланици. Након две недеље протеста на путевима широм Војводине, ово је још један вид изражавања великог грађанског незадовољства које не јењава. Пољопривредници су поручили да неће одустати.

Окупљеним паорима обратио се и председник Покрета „Доста је било“ Саша Радуловић. Изнео је чињенице да претходни уговори којима је дата земља пољопривредног добра „Бачка“ из Сивца и „Алексе Шантића“ нису довели до отварања радних места, да последњих 10 година и више власт претвара Србију у земљу јефтине радне снаге, да је ово „Тенисов“ закон јер 15000 хектара квалитетне војвођанске земље треба да добије ова компанија.

„Прво треба решити реституцију, а затим земљу дати нашим паорима да је обрађују. Треба нам систем који је окренут ка индивидуалним пољопривредним газдинствима. Земља треба да остане нашим паорима. Власт ће за ово платити цену на изборима.“ – рекао је Саша Радуловић

Погледајте комплетан видео материјал. Извињавамо се због лошијег звука.

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/video.php?v=449144795272105″ width=”700″ onlyvideo=”1″]

 

Protest paora

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Podrzavam ovu tribinu. Svaka cast na podrsci poljoprivrednicima. Ogledao sam video, svidja mi se to sto gospodin Radulovic kaze, ali bih dao i par saveta.
    Mislim da je trebao biti glasniji(a to kazem uzimajuci u obzir smetnje sa zvukom). Kad je iole vece okupljanje naroda u pitanju, logicno objasniti sustinu problema nije toliko bitno koliko izazvati emocionalnu reakciju kod ljudi. Drugacije se svi mi ponasamo kad smo sami ili u grupi u odnosu na to kad smo u masi. Naravno, uz tu neku emotivnu notu koju treba dodati, uvek treba biti pristojan, uljudan, drzati se teme. To se podrazumeva.

    Pozdrav i srecni praznici i Nova godina!

  • Zemlja i voda su izvor života. Onaj ko to ne shvata šta ova vlast radi, ne znam da li zaslužuje bilo šta, osim da mu se i desi ono najgore. TREBAMO SE SVI BORITI ZA ZEMLJU: IMAMO MI NAŠE ZEMLJORADNIKE; radne, dobre, sposobne, poštene ljude. Oni neka rade zemlju, njima treba ova vlast, koja god da je, da pomogne. To je za naše opšte dobro, to je za naš opstanak. Podržavam od sveg srca Dosta je bilo i gospodina Radulovića, kao i sve one koji se bore da NAŠA ZEMLJA OSTANE NAŠA, u rukama NAŠIH PAORA. Da, biće izbori. Da, glasam za vas,, glasam za poštenje.Glasam za opstanak naših paora, naših poštenih ljudi, našu decu, našu svetliju budućnost.

  • RTS je u izveštaju sa ovog protesta potpuno ignorisao prisustvo Saše Radulovića, pomenuli sa Pajtića i pustili izjavu Čanka. Na osnovu ponašanja RTS, jasno je ko je jedina prava opozicija i pretnja aktuelnoj vlasti. To svakako nisu Pajtić i Čanak, koji je već sklopio sporazum sa Vučićem.