Autorski tekst Državna uprava Zapadna Srbija

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje u Loznici zaposlila SEBE

Bahati lokalni funkcioneri u Loznici troše gradski novac suprotno zakonu i to čak i ne kriju, a lokalna vlast im služi za brutalnu zloupotrebu budžeta. Na platu Milene Manojlović-Knežević, koja je protivno zakonu zaposlena za stalno kao zamenica predsednika Skupštine Loznice, potrošeno je šest miliona dinara iz lokalnog budžeta. Ovo je ravno trećini novca za podsticaj zapošljavanja u Loznici.

 

partijsko-zaposljavanje

 

Prava je ironija da je Milena Manojlović – Knežević bila direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje kad se zaposlila na mestu zamenice predsednika Skupštine. Očigledno je najsposobnija da zaposli samu sebe i to na funkciju koja, po Zakonu o lokalnoj samoupravi, ne može biti stalno zaposlenje. Loznica nezakonito rasipa novac na plate lokalnih funkcionera.

 

Formiranjem koalicije u Loznici 2012. godine (URS-SNS-SPS) Milena Manojlović-Knežević u partijskoj preraspodeli postizbornog kolača, postavljena je za zamenicu predsednika Skupštine Grada Loznica na stalnom radu rešenjem koje je potpisao predsednik Skupštine – Jovan Todorović pozivajući se na član 50. Statuta Grada Loznica. Plaćeni posao dobila je u trenutku kada je vršila funkciju direktora Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale u Loznici. Milena Manojlović – Knežević je zamrzla direktorsku funkciju da bi je zamenila plaćenom funkcijom u lokalnoj vlasti i da bi mogla da joj se vrati.

 

ODLUKA o postavljenju Milene Manojlović-Knežević Loznica

 

Godinu dana kasnije, Državna revizorska institucija (DRI) konstatovala je da je Statut grada Loznica u članu 50. suprotan Odlukama Ustavnog suda i Zakona o lokalnoj samoupravi. DRI je osporio Odluku lokalne Skupštine da zamenica predsednika Skupštine bude zaposlena na stalnom radu.

 

IZVEŠTAJ REVIZORA - Loznica

 

Nalaz DRI očigledno nije bio dovoljan razlog lokalnim vlastima i nadležnim institucijama da reaguju, pa je to učinio Gradski odbor pokreta „Dosta je bilo“ iz Loznice, što je rezultiralo Rešenjem upravnog inspektora od 04.12.2015. godine kojim se nalaže predsedniku Skupštine grada Loznica da obezbedi da zamenik predsednika Skupštine ovu funkciju ne obavlja na stalnom radu, jer je to u suprotnosti sa Zakonom o lokalnoj samoupravi. Gradskim vlastima u Loznici je naloženo i da Skupština grada uskladi spornu odredbu člana 50. Statuta grada sa Zakonom o lokalnoj samoupravi. To se ipak, ni do dan danas nije desilo.

 

Dakle, u trenutku kada je nezaposlenost u lozničkom kraju dosegla epidemijske razmere, visoki funkcioner nekada URS-a, a sada SNS-a u Loznici – Milena Manojlović-Knežević, „baštini“ dva radna mesta, odnosno dve funkcije, zamenik je predsednika Skupštine grada na stalnom radu, dok joj je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje-filijala Loznica zamrznuto mesto direktora.

 

Na osnovu odluke upravnog inspektora može se zaključiti da je na platu ovog funkcionera, od kako je stupila na dužnost zamenika predsednika skupštine grada Loznica na stalnom radu, potrošeno oko 6.000.000 dinara, što je ravno trećini sredstava koje opština godišnje izdvoji za programe podsticaja zapošljavanja.

 

Gomilanje funkcija i političkog uticaja na teret poreskih obveznika Grada Loznica je sve ono protiv čega se pokret „Dosta je bilo-Saša Radulović“ bori. Parazitski partijski sistem uspostavili su u Loznici, pre više od 10 godina G17 plus, potom URS, a nasledio i razvio SNS. Sistem je poprimio formu pandemije, obilato potpomognut režimskim lokalnim medijima i apsolutnim medijskim mrakom. Jedino je po tome Loznica lider Zapadne Srbije.

 

Demontaža ovako uspostavljenog parazitskog partijskog sistema počeće kad se mandat pred izbore vrati u ruke građana Loznice. Gradski odbor Pokreta „Dosta je bilo“ u Loznici nudi demontažu ovakvog političkog sistema, politiku potpuno javnih računa o trošenju javnih para, transparentnih javnih nabavki i budžeta koji će striktno biti prilagođen potrebama građana i prioritetnim projektima za razvoj lokalne sredine.

 

 

Dalibor Loznica, koordinator pokreta „DOSTA JE BILO“ – Loznica

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Hvala, i podrška za sve ljude koji imaju hrabrosti da se u lokalnim sredinama suprostave bahatošću aktuelne vlasti.

      DOSTA JE BILO!