Vojvodina Saopštenje

Ruma: Strancima milioni a nama minimalac

Lokalna rumska samouprava pompezno najavljuje otvaranje firme Hačinson tokom januara ove godine. Obećano je da će firma Hačinson u Rumi otvoriti novih 200 radnih mesta. Već viđeno, to će većinom biti radnici na minimalcu.

Prema podacima sa opštinskog sajta, opština će u ovu investiciju uložiti oko 15 miliona dinara našeg novca za prilazni put, vodovod i kanalizaciju. Takođe, Vlada Republike Srbije uložiće 926 hiljada evra za izgradnju prečistača. Uz to, treba imati u vidu i subvenciju od već standardnih 9 hiljada evra po radnom mestu za strane investitore, ukupno milion i 800 hiljada evra. To su podaci koji se mogu pronaći na internetu, a kada (i ako) budemo imali uvid u potpisani ugovor, moći ćemo dalje da komentarišemo.

Kako stoje stvari, opština će dati oko 14 hiljada evra po radnom mestu, našeg novca stranom investitoru da bi zaposlio 200 ljudi za minimalac i to se predstavlja kao “veliki uspeh lokalne samouprave”.

Ruma slika

Pozivamo organe opštine, ako je ugovor toliko dobar, da ga slobodno objave u celosti na sajtu opštine. Neka se pohvale svojim uspehom. I taj ugovor i ostale ugovore kojima su dovođeni strani investitori da drže naše radnike na minimalcu i za to dobijaju ogromne svote novca od samih građana Srbije (nepalski proivođač testenine, kinesko-danska fabrika memorijske pene i ostali).

Potpuna transparentnost je jedini lek za korupciju. Ujedno to je prvi i osnovni princip Pokreta “Dosta je bilo”. Dokle god postoje ugovori koji se sklanjaju od očiju javnosti, dokle god se rodbina i partijska mašinerija sa kupljenim diplomama guraju u javna preduzeća, a da se nikome ne odgovara, korupcija će cvetati.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović”, opštinski odbor Ruma

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar