Vojvodina Saopštenje

Naprednjaci masovno kršili izborna pravila u Kljajićevu

Na izborima za Savet Mesne zajednice Kljajićevo, malo mesto od 5.000 stanovnika na teritoriji Sombora, Srpska napredna stranka je zastrašivala, manpulisala i potkupljivala birače. Na dan izbora, u nedelju 31. januara, Kljajićevo je bilo pod okupacijom naprednjaka koje je predvodio Andrej Vučić, brat premijera.

Prevara karte

Pokret Dosta je bilo podneće krivične prijave za sve nelegalne radnje za koje imamo dokaze. Pokret nije učestvovao na izborima, ali je naš koordinator za Sombor Dragan Nikodijević ostvario fantastičan rezultat u nemogućim predizbornim uslovima. Nikodijević se plasirao na 12. mesto, odmah iza kandidata SNS, sa 533 osvojena glasa, ispred svih ostalih iza kojih stoje „velike“ stranke.

Atmosfera na dan glasanja izgledala je ovako: brat Aleksandra Vučića Andrej proveo je ceo dan u Kljajićevu i nadgledao akciju SNS-a; njihovih 20 stranačkih automobila kružilo je po mestu i razvozilo glasače; aktivisti SNS su stalno telefonom pozivali građane da izađu na glasanje, delili su pakete humanitarne pomoći u kojima je bilo po 5 pašteta, 2 kg brašna, prašak za veš, dva mesna nareska i litar ulja; aktivisti SNS su stajali i ispred samih biračkih mesta i delili „puškice“ sa brojevima od 1 do 11 i nazivom grupe građana koju podržava SNS. Danima pred glasanje SNS je organizovao besplatne lekarske preglede i delio besplatne naočare. Prema procenama iz same SNS, na izbore za Savet MZ Kljajićevo, stranka je potrošila oko 1,7 miliona dinara!

Koordinator pokreta Dragan Nikodijević, koristio je u predizbornoj kampanji samoFejsbuk, a jedini materijalni trošak bilo je štampanje 1.500 komada promotivnih flajera. Ovakvom kampanjom osvojio je više od 20 odsto glasova od ukupno 2.635 izašlih birača (2.510 važećih listića) koji su glasali za ukupno 58 kandidata.

Izbori u Kljajićevu su simbolično važni jer su još jednom pokazali da SNS juriša na vlast nebirajući sredstva i nežaleći ogroman novac, ali i da pored svega ne može da uplaši, uceni i potkupi sve građane. SNS je vodio najagresivniju kampanju koju je ovo malo mesto ikada videlo. Rezultat je svih 11 osvojenih mandata, tako da će prvi put, od kad je uvedeno višestranačje, Kljajićevo imati jednopartijski Savet.

Snaga pokreta Dosta je bilo su nekompromitovani ljudi, sa jasnom vizijom, jasnim ciljevima, ljudi koji „kampanju“ vode ceo svoj život, a ne samo pred izbore i koji žive u skladu sa vrednostima Dosta je bilo.

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar