VIDEO Политика Саопштењe Финансије

Пљачка преко Фонда за развој

Партијски рекет на све кредите из Фонда за развој уобичајено износи 30 одсто. Кредите у 99 одсто случајева добијају унапред договорене фирме.

 

 

Кредити се не враћају. Партије или појединци из врха власти профитирају.

Тако је било пре него што је Саша Радуловић постао министар привреде и зауставио овакву пљачку. Тако се наставило и након што је министарство напустио.

Из Фонда за развој бачено је две милијарде евра нашег новца.

Међу одобреним кредитима био је и кредит за фирму Чедомира Јовановића за који је директно ургирао Александар Вучић.

Погледајте снимак Саше Радуловића, кратко објашњење механизма државне пљачке и размислите да ли вам је приоритет да се заустави оваква пљачка или ћете радије да поверујете у лажи да „Доста је било“ не може да пређе цензус и наставите да гласате за оне који су пљачкашки систем увели, наследили и успешно живе на њему.

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Gospodo u Srbiji se ne osvajaju izbori preko interneta.Oni koji glasaju za SNS su gledaoci Pinka/RTS-a.Na Pink nema uticaja ali RTS se finarcra iz budzeta i preplate.Izaberite delegaciju od svih stranaka/pokreta,zakazite satanak kod direktora informativnog programa(RTS) i nikako napustati prostorije dok se ne dogovorite,pa makar mesec dana zasedali.Ovo nema ni u S.Koreji.

  • Ako se glasa za bilo kojiu stranku koja je dosad bila na vlasti (iz neke časne izuzetke?) glas je sigurno bačen. Ekonomska politika od 2000. godine svodi se na tri reči – rasprodaj, potroši, zaduži se. Ovu politiku su sprovodile sve “demokratske” i “proevropske” vlade. Nadam se da ćemo konačno dobiti “prosrpsku” VLADU KOJA RADI U INTERESU GRAĐANA, A NE POLITIČKE OLIGARHIJE/PARTOKRATIJE. Dajem sebi šansu i glasam za DOSTA JE BILO. Ovo je poslednji voz za Srbiju. Samo pomislimo šta će se dogoditi ako se državno zemljište rasproda strancima, ako se proda Telekom, ako sed sutra-preksutra proda elektroprivreda, ako nastavimo da se zadužujemo ovim tempom, ako nastavimo da živimo u medijskom mraku…. Bićemo”banana” republika sa jeftinom radnom snagom, a kad “krvca iz zemlji provri” tražićemo nekog novog Vožda da diže bunu na “dahije”. Zato, pamet u glavu, dok stvar može da se obavi lakim oružem – glasačkim listićima.

  • Ali ni pink ni rts ni drugi mediji nemaju pozitivan uticaj na nase novcanike I novcanike istih tih koji se informisu samo putem medija.Novcanik je nenadmasiv kalkulator.Nema trika da taj kalkulator pogresi.

  • Moguće je, Dragane, da ste potpuno u pravu. Iskreno, strepim kada počnem da razmišljam da li mi uopšte imamo neku slobodu u odlučivanju ili moramo da radimo po diktatu. Živim u nadi da još uvek imamo makar malo manevarskog prostora. Da se SFRJ reformisala na demokratskim principima mogla je da bude sila na mnogim poljima. Da je bilo trezvenih glava…? Ovako moramo da se krpimo od ovoga što nam je preostalo.

 • У Билтену за Јануар имате један наслов који је на латиници. 4. страна – чланак “Грађани Србије најлошије живе”. Такође, на посљедњој страни, неке од адреса канцеларија су на латиници, а неке на ћирилици.

 • Verovatno ovo nije mesto da vam se obratim sa pitanjem u vezi sa najnovijom vešću vezanom za narodne kuhinje, ali sam u šoku, pa mi je to prvo palo na pamet. Naime, navodno će ljudi umesto obroka dobijati novac, ako sam dobro shvatila 168 dinara dnevno. Da li postoji bilo kakav način da se odreaguje na jednu ovakvu neljudsku odluku? Ovo je strašno, tuga jedna…

 • Kada bi zlopotrebe “Fonda za razvoj” bile jedine zloupotrebe u ovoj “državi” – gde bi nam kraj bio? U mraku koji je Vučićeva vlada spustila nad Srbiju jedino su šape vidljive. Otima se na sve načine i na svimmestima. UO, JP, razne banke, fondovi, porezi, doprinosi, takse, cene… Apsolutno sve funkcioniše na izvitoperen način.
  Ipak činjenica izneta u ovom članku:
  “Међу одобреним кредитима био је и кредит за фирму Чедомира Јовановића за који је директно ургирао Александар Вучић.” jasno pokazuje koja vrsta igre se odigrava pred našim očima. Srbija je pod okupacijom interesne grupe(pozicija + takozvana opozicija) koja ima samo dva cilja:
  1. Napuniti džepove
  2. Zadržati se što duže na vlasti ne bi li produžio ostvarivanje cilja 1.
  Na kraju se postavlja pitanje Da li su svi isti?
  Danas više ne. Postoji DJB koji proklamuje potpuno druge principe. Na prošlim izborima ubacio sam beli listić. Unisono pevanje pozicije i opozicije me je prisililo na to. Ovaj put vidim disonantne tonove koji dolaze iz DJB. To ohrabruje.
  Ipak i dalje stojim kod toga da nije dovovoljno samo imati dobar program u okolnostima u kojima se Srbija danas nalazi.
  GSS je 90tih proklamovao: stop građanskom ratu! Ipak u okolnostima Miloševićevog propagandnog monopola oni nisu imali realnu šansu. Zato tvrdim da je nužo na svaki mogući način dopreti do uha građana. U nedostatku mogućnosti nastupa na medijima treba iskoristiti tehnološke mogućnosti koje GSS nije imao a danas su dostupne.
  Neophodno je nametnuti teme koje se ovde pojavljuju i očito izazivaju pažnju. Nametnuti ih gromoglasno tako da svako može čuti. Što bude više govora o tome to će broj automatskih glasača SNS opadati.

  • Kopirajte link odavde https://www.youtube.com/watch?v=rDe7hHpCM70 ili kliknite direktno na youtube sajtu na ikonicu strelice Share ispod videa koji zelite da delite i izaberete facebook, google ili neki drugi sajt koji zelite. Na taj nacin svaki video sa jutjuba mozete podeliti na drustvenu mrezu na kojoj ste aktivni 🙂

 • I tako je stavljena tačka na predizborne spekulacije – pametnome dosta.

  Hvala Saši koji veoma plastično, redovno i strpljivo objašnjava prave uzroke sveopšteg propadanja ove zemlje, umesto da posegne za moralisanjem o srpskom mentalitetu.