VIDEO Гостовање Политика

Саша Радуловић: Укинућемо све штетне законе

Први закони које ћемо укинути кад дођемо на власт су закони о смањењу плата и пензија. Оно што је противуставно отето пензионерима мора да се врати и то ћемо урадити кроз државне обвезнице. То је једини начин јер држава нема новца, а буџет је у великом проблему.

Sasa-Radulovic

 

Укинућемо и Закон о улагањима који је окренут ка страним фирмама. То су ове, по нама, сулуде субвенције страним инвеститорима који од Србије праве земљу јефтине радне снаге, а домаћа привреда нам практично умире.

Раскинућемо уговор о Београду на води који је пљачка не само вредног земљишта него је и економски лоше постављен јер сва добит иде страном инвеститору.

Укинућемо Закон о пољопривредном земљишту који ми зовемо „Тенисов закон“ јер по њему страним корпорацијама, какав је немачки Тенис, треба да припадне огромна земља. Сматрамо да економску политику треба креирати ка развоју породичних фирми и  породичних пољопривредних газдинстава, а велике корпорације ће се саме снаћи. Немамо ништа против страних инвеститора и великих корпорација, али систем не треба правити за њих. Нама треба систем окренут ка породичном бизнису који запошљава највише људи у Србији.

Погледајте цео снимак интервјуа са Сашом Радуловићем на КаТВ, слободној телевизији у Краљеву.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bravo radulovicu,ovo sto ti govoris je politika buducnosti,nazalost narod je politicki zaglupljen ,i ko zna kad ce se osvestiti,Hvala vam sto se borite i zelim vam da uspete,pre nego ovi sve pokradu sto je jos malo ostalo,a onda ce oni svi pobeci iz ove zemlje

 • “Нама треба систем окренут ка породичном бизнису који запошљава највише људи у Србији.”
  Tako je! NAMA TREBA VLAST KOJA ĆE GORNJU REČENICU SPROVESTI U DELO!
  Dosta je bilo! I previše, preko svake zdravorazumske mere.
  DOSTA JE BILO jer
  “Prate mnas još od rane mladosti tipovi spremni na sve gadosti.
  Svim promenama odolevaju, o bato, bato, samo polevaju.”

  Sad mi je pomalo dosta tog presinga, = DO JE BILO tog presinga
  polako momci, ja nemam vrat od mesinga.
  O, dal’ se iko javio da nije odmah gnjavio i davio?
  Hej, sve manje tipova ostaje poput nas,
  sve drugo odavno je otišlo u Honduras.
  Mi trudimo se znanstveno da propadnemo barem dostojanstveno.

 • Da dodam SNS, SPS, SDS, DSS, LSV DS…i ostali SS
  “Nek idu malo svi u Honduras, i biće ovde više mesta za nas,
  nek idu malo svi u Honduras, tamo ih čekaju banane.”
  Pokazali su šta znaju!

 • Причам са пријатељима и познаницима о гомили мера које су овој земљи неопходне да би кренула правим путем, једна ствар се константно провлачи. А то је да је доста било централне моћи. Оно што се на локалу дешава треба да је кључ просперитета. Када чујемо како у неким земљама не знају ко је премијер и ко је председник делује да су људи необавештени. Међутим, ове функције за грађане уопште нису битне (за партократију су најбитније), јер су у уређеном друштву ово позиције административног карактера. Министри су само бирократе који морају да воде рачуна да се локални кадрови придржавају закона. Код нас је све(па и ово), наопако, тако да су министри и влада први у реду када се крше закони, а локал им служи за трансфер локалног новца у централу и распоређивање тог новца на партијским и кафанским састанцима. Када се примени оно што је г. Радуловић рекао у 30 секунди (56:24-56:53), на локалу ће грађани добити премијера и председника кога ће бирати и који ће бити њихов комшија који се бори за добробит локалне заједнице, а бирократе у централи ће постати потпуно неважни. Ово је спас да нам се склони политика са врата, како један мој пријатељ каже: “ма, ушла ми је политика у недељни ручак, сит сам је!” Када локал буде распоређивао пореска средства остварена на локалу, тада ће локал бити јак, а централа развлашћена и без утицаја каквог сада имамо. Ово сам видео у Швајцарској где од локалних људи (њихових комшија) зависи укупна економија, а у Берн или седиште кантона одлазе само када се решавају административни проблеми (пасош, пријава боравка, студирање…). Све имају локално решено, а немају појма о председнику и премијеру!

 • Ljudi pokret “Dosta je bilo” govori prave stvari. OK hvala Bogu! Međutim, govori tiho – šapuće.
  Šapatom se ne može probuditi uspavana, razočarana Srbija.
  Ovakvo stanje traži zemljotres, skandal, buku, dramu.
  Stanje jeste dramatično i ta drama mora biti izbačena u prvi plan. Vučić to upravo pokušava da spreči medijskim mrakom.
  Nema slobodnih medija? OK! Ima društvenih mreža. Preplavite sve mreže debatama o socijalno-ekonomskoj situaciji, podignite temperaturu, povećajte uloge. Tresnite im u lice
  Hulje lepo zbore,

  Al’ nitkovski rade.
  Upirimo prst na nitkovluk! Zovi te ih pravim imenima, jer onaj ko svog brata, kuma…ugura gde već ugura jeste hulja i nitkov.

 • Deo teksta J.Bakića: “Glедаоци Радио-телевизије Србије, службе у јавном интересу, пре неки дан су могли у 50 и неком минуту централне информативне емисије, тј. „Дневника“ у пола осам, да погледају извештај са прославе 25. годишњице компаније „Делта“. Чињеница да је власник ове компаније Мирослав Мишковић, против којега већ неколико година тече кривични поступак пред судом, врло је занимљива, с обзиром на то да би се могло претпоставити да човеку којем над главом виси претња вишегодишње робије није ни на крај памети да прославља годишњицу пословања компаније.

  Имајући у виду да је прослави присуствовао и по личној честитости надалеко чувени Синиша Мали, неимар Београда ни на небу ни на земљи, и десна рука најпознатијег борца против криминала и корупције Александра Вучића, који је пре око три године најавио Мишковићево хапшење, стекавши тако опште уважавање грађана напаћене нам и миле отаџбине, може се претпоставити да се заиста нешто битно дешава. Наиме, око три године је трајала у средствима масовног општења бесомучна кампања првог потпредседника, а затим и председника владе Александра Вучића против свих политичких противника као Мишковићевих „плаћеника“, а сада смо се одједаред сви суочили с чињеницом да његов посилни седи тик до оптуженог слављеника на почасноме месту.”
  Kao što rekoh
  Hulje lepo zbore al nitkovski rade.

 • Interesuje me da li pokret uopste podrzava privatne fakultete ? Veliki je udarac na privatne fakultete kao da su oni krivi za sve sto nam se dogadja…Posto sam i sam zavrsio privatni ekonomski fakultet,tvrdim da je sve do same osobe.Ono koliko ti zelis da ucis,naucices.Sam primer za to je Sasa Radulovic.On covek zna ekonomiju vise od 99% diplomaca ,a nije prosao formalno obrazovanje. Kakvu pokret ima tacno politiku oko toga? Da li se neka diploma vazi vise od druge ili je uopte nebitna ili je iskustvo relevantno ili mix svega toga ?

  • Ivane, ja sam završio državni fakultet, ali Vas u potpunosti podržavam, pošto ima puno onih koji su završili državni fakultet pa nemaju primenjiva znanja. Što se tiče pokreta, mislim da je stav sledeći. Treba da se definišu ozbiljna merila za akreditaciju, da se izvrši ozbiljna kontrola i onda normalno ne sme biti nikakve diskriminacija po pitanju državni/privatni fakultet.

  • Gorane ja znam koliko ucim i znam koliko znam,bolesno bi bilo da me neko osudjuje sto sam zavrsio master upravljanja preduzecem na Megatrendu.Sega mega dens ( boze sacuvaj ). Ta praksa zaista mora da stane i da se svima da sansa.Tesko je kada te neko poredi sa Nebojsom Stefanovicem ,ali nismo svi plagijatori.

 • Imamo veliki broj zakona na osnovu kojih državni službenici otimaju novac iz bužeta a izmišljenim licencama ugrožavaju sektor sitnog i srednjeg preduzetničkog sektora , takvi su zakon zaštite od požara sa podzakonskim aktima koji se odnose na izdavanje licenci za izradu projekta zaštite od požar ai dobijanje ovlšćenja za privredna društva sa enormnim taksama a pravilnik je u koliziji sa zakonom o planiranju i izgradnji, pravilnik za obavljanje poslova servisiranja mobilne opreme za gašenje požara, Zakon o vanrednim situacijama, Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i slični. Ukoliko imate nameru da očistite ove državne institucije od korupcije mogu Vam pomoći, prema tome ukoliko ste zainteresovani da uvedete red u ove sektore možete se javiti da pomognem.

 • Gospodine Radulovicu ako ikada dodjete u situaciju da mosete da cistite ovu zemlju od lopova molim Vas da krenete od vrha. Iepitajte poreklo imovine svih politicara i oduzmite nelegalno steceno, svim tajkunima, svima sa kupljenim diplomama, svima koji sad glume neverovatno postenje, pa ako to uspete skidajte i po pola penzije za oporavak zemlje, miko nece da se buni

 • Sjajno,samo se plasim da narod ovo jednostavno nece cuti,jer medijska blokada je ocigledna,mnogo mudrih glava ima sta reci,a malo gotovo niko ih ne cuje,jer tempo zivota je takav uzima ono sto mu se servira

 • Неки фини свет ме у задње време критикује јер нећу на “изборе”, чак шта више – и друге наговарам да се угледају на мене, кукавицу и политичког идиота. Па ево, реших да (опет) послушам “паметније од себе” и кренем у кампању са Савезом пролетера. Дакле, ко је за
  – укидање дискреционих права директора јавних предузећа и државних институција везано за запошљавање,
  – субвенционисање пољопривредника у односу на количину произведене робе (уместо досадашњег субвенционисања површине која се како-тако “обрађује”) – у колону по један, за мном!

  Остали не смарајте и гласајте за кога ‘оћете, најбоље за Српску напрдну секту, код њих су паре које вас једино занимају.

 • Да ли ћете укинути и овај „Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Organizacije NATO za podršku i nabavku (NSPO) o saradnji u oblasti logističke podrške“?
  Како?
  Молим одговор, будући да је ово питање од превасходне важности за опстанак Србије.
  Поздрав и подршка!

 • Jedino sto sam procito u zadnjih nekolko godina da zvuci logicno i pametno i da je to jedini put kojim srbija sto pre treba krenuti ,,,naravno zakon mora da se promeni tako da ljude koji ce voditi drzavu ucini odgovornim za svoja dela i da nikada vise nema ,,tajnih ugovora ,, i dilova

 • U redu. Ali se treba setiti i “manjih” ali podjednako nakaradnih zakona. Npr komunalna policija. Sluzba koju mi placamo,a sluzi za zastitu partijskih interesa. Komunalce treba raspustiti. To su horde polurazumnih ljudi koji niko normalan ne zeli. Zivim na Vracaru i znam sta gledam svaki dan. Bahatost,primitivizam i represija. Ko moze da veruje u takvu drzavu i sistem?Svako ce gledati da izbegne i porez i drzavu i sve sto moze kada vidi gde ide njegov novac i kako se raspodeljuje. Represija i policijska drzava sa ko zna koliko paravojnih formacija u vidu privantih obezbedjenja,komunalaca,specijalaca,sluzbenih lica. Mrak i tama u 21 om veku.