Ауторски текст Војводина

Којекуде Војводино

Сећам се времена када је другачије мишљење било опасно, сећам се ледених топова и кордона полиције. Сећам се протеста и енергије коју смо уложили како би на власт довели оне који су нас касније опљачкали. Потрошени смо, нешто старији, свакако сиромашнији, а они богатији и бахатији. Својим нерадом и лоповлуцима, на власт су поново довели оне због којих су многи пребијани, оне због којих смо имали плату 5 марака. Лажним обећањима и лажном борбом против корупције, обманули су народ. Како време пролази све мање могу да сакрију свој прави карактер. Ово је увод у поновну диктатуру.

audience-828584_1280
Поново имамо ТВ Бастиље, кривичне пријаве због јавне речи, укидање ТВ емисија, смањење плата и пензија, повећање намета, наставак безумне пљачке а све у режији лажних бораца против корупције.

Војводина је, као и остатак земље, понижена, опљачкана и културно девастирана.

Лако се крчми оно што је туђе. Нас, који живимо овде, не питају да ли то желимо. А ми их изабрали да нам земљу воде!?

Нисмо их бирали да од нас слуге праве, да радимо за цркавицу, да нам деца одлазе одавде. Није им доста што имају огромне плате, возаче, бесплатне ручкове и дневнице, већ навалили и земљу странцима да дају на 30 година, а на штету наших паора. Нашу земљу.

СНС хоће целу Војводину, сваку општину, сваку месну заједницу. У помоћ им пристижу и лажни аутономаши који се Војводине сете само пред изборе. Гурају на чело протеста пољопривредника иако ништа нису учинили за њихову добробит.

Шта спречава СНС да донесе Закон о пореклу имовине, шта их спречава да испитају спорне приватизације у Војводини? Имају већину у скупштини Републике Србије која доноси законе, то не може да учини покрајинска скупштина.

Како Војводину оставити лажним демократама и лажним аутономашима, како је препустити онима који не знају за различитост, онима који не знају шта је право на другачије мишљење или онима који су зарад политичког маркетинга потписали ССП у ком стоји да ће од 2017. године странци моћи да купују нашу земљу. Како је оставити онима који се удружују ради опстанка на власти.
Нас не интересују такве коалиције. Ми правимо коалицију с грађанима, који ће на изборима рећи шта мисле о њиховој владавини.

Досадашња, не толико широка, овлашћења АПВ нису допринела развоју покрајине, док би предложена решења појединих странака довела до тзв новосадизације Војводине, а што опет није у интересу већине грађана који живе ван Новог Сада.

Ми нисмо ни лажни аутономаши ни аутономаши. Залажемо се за равномеран развој целе државе, залажемо се за уређење државе који би био оптималан за њене грађане, а решење видимо у давању већих овлашћења управним окрузима и локалним самоуправама, како би се ниво самосталног организовања и одлучивања што више приближио грађанима. Овакво решење допринело би бољој контроли власти од стране грађана, остваривању одређених специфичних интереса од значаја за одређени округ, а спречило и централизацију покрајине.

Нико не зна боље од нас самих шта је потребно нашем граду, општини или селу.

Кренули смо путем којим се ређе иде, али јединим могућим. Оним који води до циља. Наш циљ је уређена земља у којој се радо и лепо живи.

Дипл.правник Дејан Бачић
Доста је било -Саша Радуловић
Апатин

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • zaduzeni smo od 2012 do 2016 10 milijarde dolara kuda su otisli ti novci? jeli se njime placa partijska armija koja obilazi svake kamene temeljce otvaranja novih liftovskih postrojenja sa prikrivenim muljanjima sa tenderima. samo 4 preduzeca naprave trosak od milijardu evra kroz subvencije er srbije zeleznice rafinerija i eps a 179 preduzeca sa preko 50000 radnika niko nema znanja da restruktuira vec informer optuzuje za propast privrede direktorku zavoda za intelektualnu svojinu i najuri je kao psa i postavi svoje ljude dok lpenzosi jedu leba na recku, promene su neophodne inace ce nam javni dok prostom statistikom biti za naredne cetiri godine preko 40 milijarde dolara

  • Много написано а ништа речено. Ко? Име и презиме, потпис на ССП: ДС, ЛДП, ЛСВ, СПС, УРС, ДСС, сада има многих и у СНС. Како су потписани уговори, штетни су за све пољопривреднике а не само форсирате неке војвођане. Па ваљда се боримо за пољопривреднике у целој Србији, шта ови имају, две и три главе, треба укинути аутономију, ССП суспендовати, увести царине или у прво време стандарде робе на увоз, роба мора у најгорем случају да је по нашем стандарду (да би се заштитио земљоадник колико-толико), и решен велики проблем. Паре остају општинама илити локалној самоуправи и зашрићен сељак. Мора да сњ каже ко од странака и њихових првака раде против ове државе и овог народа.

  • “forsirate neke vojvođane”…”treba ukinuti autonomiju”…Ops, ovo je “naprednije” od sada naprednjačkog. A šta je sledeće, pitam se onda ja. Po toj i takvoj logici verovatno ukinuti i sve nacionalnosti, koje uglavnom žive u Vojvodini. Ako se ovako razmišlja, daleko ćemo stići! U ovoj zemlji očito vlada totalno nepoznavanje i istorije, i kulture. Ne zna se da Švajcarsku čine 3 kantona, sa življem koje govori 3 različita jezika, 3 različite kulture, a pazi, žive lepo i u slozi. Nemačku čine i Bavarska i drugi,…ista stvar. Neću dalje…A mišljenja sam da su NAŠI glasači u Vojvodini oni građani koji su dobronamerni, iskreni i pošteni. Opet se oseća iz načina kako je pitanje postavljeno, da su Vojvođani nešto tamo drugo, a ne deo Srbije. Počinjem da se pitam… zaista neću više ništa reći.