Autorski tekst Vojvodina

Kojekude Vojvodino

Sećam se vremena kada je drugačije mišljenje bilo opasno, sećam se ledenih topova i kordona policije. Sećam se protesta i energije koju smo uložili kako bi na vlast doveli one koji su nas kasnije opljačkali. Potrošeni smo, nešto stariji, svakako siromašniji, a oni bogatiji i bahatiji. Svojim neradom i lopovlucima, na vlast su ponovo doveli one zbog kojih su mnogi prebijani, one zbog kojih smo imali platu 5 maraka. Lažnim obećanjima i lažnom borbom protiv korupcije, obmanuli su narod. Kako vreme prolazi sve manje mogu da sakriju svoj pravi karakter. Ovo je uvod u ponovnu diktaturu.

audience-828584_1280
Ponovo imamo TV Bastilje, krivične prijave zbog javne reči, ukidanje TV emisija, smanjenje plata i penzija, povećanje nameta, nastavak bezumne pljačke a sve u režiji lažnih boraca protiv korupcije.

Vojvodina je, kao i ostatak zemlje, ponižena, opljačkana i kulturno devastirana.

Lako se krčmi ono što je tuđe. Nas, koji živimo ovde, ne pitaju da li to želimo. A mi ih izabrali da nam zemlju vode!?

Nismo ih birali da od nas sluge prave, da radimo za crkavicu, da nam deca odlaze odavde. Nije im dosta što imaju ogromne plate, vozače, besplatne ručkove i dnevnice, već navalili i zemlju strancima da daju na 30 godina, a na štetu naših paora. Našu zemlju.

SNS hoće celu Vojvodinu, svaku opštinu, svaku mesnu zajednicu. U pomoć im pristižu i lažni autonomaši koji se Vojvodine sete samo pred izbore. Guraju na čelo protesta poljoprivrednika iako ništa nisu učinili za njihovu dobrobit.

Šta sprečava SNS da donese Zakon o poreklu imovine, šta ih sprečava da ispitaju sporne privatizacije u Vojvodini? Imaju većinu u skupštini Republike Srbije koja donosi zakone, to ne može da učini pokrajinska skupština.

Kako Vojvodinu ostaviti lažnim demokratama i lažnim autonomašima, kako je prepustiti onima koji ne znaju za različitost, onima koji ne znaju šta je pravo na drugačije mišljenje ili onima koji su zarad političkog marketinga potpisali SSP u kom stoji da će od 2017. godine stranci moći da kupuju našu zemlju. Kako je ostaviti onima koji se udružuju radi opstanka na vlasti.
Nas ne interesuju takve koalicije. Mi pravimo koaliciju s građanima, koji će na izborima reći šta misle o njihovoj vladavini.

Dosadašnja, ne toliko široka, ovlašćenja APV nisu doprinela razvoju pokrajine, dok bi predložena rešenja pojedinih stranaka dovela do tzv novosadizacije Vojvodine, a što opet nije u interesu većine građana koji žive van Novog Sada.

Mi nismo ni lažni autonomaši ni autonomaši. Zalažemo se za ravnomeran razvoj cele države, zalažemo se za uređenje države koji bi bio optimalan za njene građane, a rešenje vidimo u davanju većih ovlašćenja upravnim okruzima i lokalnim samoupravama, kako bi se nivo samostalnog organizovanja i odlučivanja što više približio građanima. Ovakvo rešenje doprinelo bi boljoj kontroli vlasti od strane građana, ostvarivanju određenih specifičnih interesa od značaja za određeni okrug, a sprečilo i centralizaciju pokrajine.

Niko ne zna bolje od nas samih šta je potrebno našem gradu, opštini ili selu.

Krenuli smo putem kojim se ređe ide, ali jedinim mogućim. Onim koji vodi do cilja. Naš cilj je uređena zemlja u kojoj se rado i lepo živi.

Dipl.pravnik Dejan Bačić
Dosta je bilo -Saša Radulović
Apatin

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • zaduzeni smo od 2012 do 2016 10 milijarde dolara kuda su otisli ti novci? jeli se njime placa partijska armija koja obilazi svake kamene temeljce otvaranja novih liftovskih postrojenja sa prikrivenim muljanjima sa tenderima. samo 4 preduzeca naprave trosak od milijardu evra kroz subvencije er srbije zeleznice rafinerija i eps a 179 preduzeca sa preko 50000 radnika niko nema znanja da restruktuira vec informer optuzuje za propast privrede direktorku zavoda za intelektualnu svojinu i najuri je kao psa i postavi svoje ljude dok lpenzosi jedu leba na recku, promene su neophodne inace ce nam javni dok prostom statistikom biti za naredne cetiri godine preko 40 milijarde dolara

  • Mnogo napisano a ništa rečeno. Ko? Ime i prezime, potpis na SSP: DS, LDP, LSV, SPS, URS, DSS, sada ima mnogih i u SNS. Kako su potpisani ugovori, štetni su za sve poljoprivrednike a ne samo forsirate neke vojvođane. Pa valjda se borimo za poljoprivrednike u celoj Srbiji, šta ovi imaju, dve i tri glave, treba ukinuti autonomiju, SSP suspendovati, uvesti carine ili u prvo vreme standarde robe na uvoz, roba mora u najgorem slučaju da je po našem standardu (da bi se zaštitio zemljoadnik koliko-toliko), i rešen veliki problem. Pare ostaju opštinama iliti lokalnoj samoupravi i zašrićen seljak. Mora da snj kaže ko od stranaka i njihovih prvaka rade protiv ove države i ovog naroda.

  • “forsirate neke vojvođane”…”treba ukinuti autonomiju”…Ops, ovo je “naprednije” od sada naprednjačkog. A šta je sledeće, pitam se onda ja. Po toj i takvoj logici verovatno ukinuti i sve nacionalnosti, koje uglavnom žive u Vojvodini. Ako se ovako razmišlja, daleko ćemo stići! U ovoj zemlji očito vlada totalno nepoznavanje i istorije, i kulture. Ne zna se da Švajcarsku čine 3 kantona, sa življem koje govori 3 različita jezika, 3 različite kulture, a pazi, žive lepo i u slozi. Nemačku čine i Bavarska i drugi,…ista stvar. Neću dalje…A mišljenja sam da su NAŠI glasači u Vojvodini oni građani koji su dobronamerni, iskreni i pošteni. Opet se oseća iz načina kako je pitanje postavljeno, da su Vojvođani nešto tamo drugo, a ne deo Srbije. Počinjem da se pitam… zaista neću više ništa reći.