VIDEO Гостовање Привреда

Ненад Божић: Тајни уговори са Кинезима су штетни

Страни инвеститори су добродошли у Крагујевац, али не и њихово ангажовање тајним уговорима. Добро је да син председника државе иде по свету и промовише град, али град треба да ствара услове да инвеститори долазе, а не да са њима склапа тајне уговоре – рекао је Ненад Божић, координатор покрета Доста је било – Саша Радуловић за Крагујевац и Шумадију у емисији Дан крагујевачке телевизије.

 

Dan_NenadBozic

 

Ненад Божић је аргументовано у емисији критиковао нетранспарентно довођење кинеских компанија за мобилну телефонију и прераду меса у Крагујевац.

-Град даје пуно, а нема право да управља инвестицијом. Подржавамо увођење модерних технологија, али партнери не могу да се бирају без конкурса, тендера, анализе о оправданости.

Заблуда је да су страни инвеститори једини или да су већински, а мало је познато да је више од 70 одсто укупних инвестиција у Србију из домаћих фирми. Зашто се подстичу инвеститори са стране, а има домаћих инвеститора којима се не даје шанса иако имају знање, технологију и желе да улажу – рекао је Божић.

Погледајте гостовање нашег координатора

 

Ненад Божић је дипломирани инжењер машинства и већ 12 година има у Крагујевцу пројектни биро који се бави пројектовањем и инжењерингом опреме за железаре и ваљаонице. Ради искључиво на страном тржишту где је веома познат у свету железарства, иако је мала фирма.