Poljoprivreda Saopštenje

Ukinućemo “Tenisov zakon”

Nemačka kompanija za proizvodnju mesa “Tenis” dobrodošla je u Srbiju, ali samo kao kompanija koja će svojim novcem, a ne subvencijama i novcem naših poreskih obveznika, razvijati biznis u Srbiji.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović najoštrije se protivi nameri Aleksandra Vučića da, u direktnom dogovoru sa nemačkim biznismenom, preda desetine hiljada hektara najplodnije vojvođanske zemlje stranoj kompaniji, a da istovremeno domaći poljoprivrednici ne mogu da dođu do zemlje. Umesto da budu svoji na svom, budućnost koju je našim poljoprivrednicima namerio Vučić je očigledno budućnost jeftine najamne radne snage.

Politika Aleksandra Vučića svodi se na to da koruptivnim ugovorima sa stranim biznismenima, u tajnosti, sklapa poslove koji najdirektnije urušavaju domaću proizvodnju i uništavaju domaća preduzeća.

Vučić uz pomoć novca poreskih obveznika Srbije dovodi nelojalnu konkurenciju koju preko kontrolisanih medija predstavlja kao strane spasioce. Domaći paori su više nego sposobni da sami uzgajaju životinje i obrađuju svoju zemlju, pogotovo ako ih država ne bude spoticala na svakom koraku. Domaću zemlju treba da obrađuju domaća poljoprivredna gazdinstva.

Pokret će, kad dođe na vlast, ukinuti štetan “Tenisov Zakon o poljoprivrednom zemljištu” koji omogućava korupciju i davanje plodne zemlje stranim biznismenima ispod cene i na dug vremenski period. Ukinućemo sve subvencije stranim i domaćim kompanijama, jer je za sve najbolje utvrditi zdrave uslove poslovanja i razvoja na tržištu.

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nece da objave u Politici,Tonnies je (17-2-2016) kupijo u Danskoj klanicu Ticon za 400 miliona eura bez subcidija.U Srbiji ne kupije nista samo dobija.Kad se izracunaju razlike u platama Danska-Srbija on mesecno stedi na radnicima(1000)1800000 eura.Plus 10000 eura p.r. od Vucica, plus 30000 hektara p.z.

  • Ne radi se samo o subvencijama. I prodaji zemlje strancima. Radi se o unistavanju plodne zemlje, koja se moze iskoristiti za odgajanje biljaka. Biljke i njihova prodaja,prerada, garantuju troduplo vise jeftinijih proteina za ishranu naroda, a i za izvoz.Ovako, ako se zemlja trosi za postavljanja megalomanskih fabrika farmi, stoka se hrani zitaricama, kojima mogu da se hrane ljudi, meso se izvozi, otpad truje zemlju na kojoj se stoka nalazi(nemoguce je da se zbog kolicine absorbuje), truje vodu. Rezultat je da profitira samo vlasnik firme, a posledice na prirodu su dugotrajne i pogubne. Pri svemu tome se muce zivotinje, sto je bespotrebno. Ono sto se ukida u celoj Evropi, sada nalazi put ka Srbiji, koja se pretvara u zemlju otpada, zemlju III sveta, jer nema domacina koji ce njome da upravlja. Pretvara se u septicku jamu Evrope. O Fabrikama farmama mozete vise da procitate u Oslobadjanje zivotinja Peter Singer. Data je cela sema trovanja zemlje. Molim vas, pogledajte i ovo, tu je sve dato. Dubina ponora. Klanicari, farme, sve je pokriveno perfidno u nacrtu Izmena zakona o dobrobiti zivotinja, koji nije prosao, sto ne znaci, da se nece progurati na mala vrata, kako je i bilo predvidjeno. Za sada nije.Tu je bila planirana i dozvola gajenja krznasica (trovanje zemlje), smanjenje obaveznih uslova u klanicama(posle sledi slucaj krv u Dunavu, pa drama oko mesa…. sve jasno,ko zna da misli.)Ocigledan uticaj lopovskih lobija.
    https://www.facebook.com/notes/koalicija-za-zivot-srbija-no-kill-coalition/ne-fabrike-farme-i-u-srbiji-no-to-factory-farms-in-serbia/880439795405470

  • Predlažem da g.Tenis u svoje obore prvo pozatvara ove svinje koje nam uništavaju zemlju, ali obavezno da ih uštroji kako se gamad nebi dalje razmnožavala.

  • Već je krajnje vreme da znamo čije pare ova Vlada daje i odakle. Zašto ćute Tadić i Koštunica, dali su to iznete pare u Inostranstvo pa sada vraćene.