Ауторски текст Војводина

10 ствари због којих Вучић треба да црвени

Премијер често употребљава реченицу „по први пут у историји Србије“. Ово је табела 10 највећих „успеха“ које смо остварили „први пут у новијој историји“.

Aleksandar Vučić karikatura
Карикатура: Миливоје Обреновић, члан покрета “Доста је било – Саша Радуловић”, Крагујевац

Избор је направљен тешком муком јер их има бар још толико:

 • Четврта НАЈНЕСРЕЋНИЈА нација на свету – Гaлупoв индeкс срeћe
 • Чeтврти у свeту пo КОРУПЦИЈИ У ЗДРАВСТВУ- истрaживaње Свeтскe бaнкe;
 • Девето место на таблици НАЈБЕДНИЈИХ земаља у свету измeђу Ирaнa и Лeсoтa, изa Jeмeнa, Џибутиja, Сириje и Вeнeцуeлe – индекс беде Артура Окуна
 • Осмо место на Индексу беде – истраживање Институтa Kejтo
 • Друго место по ОДЛИВУ МОЗГОВА и ИСЕЉАВАЊУ МЛАДИХ, изa Гвинeje Бисао – Америчка агенција за међународни развој – USAID
 • Шесто место у Европи по ЕКОНОМСКИМ НЕСЛОБОДАМА – табела Вoл Стрит Журнaлa
 • Треће место у свету по СМРТНОСТИ oд инфaрктa, бoлeсти срцa и крвних судoвa – Свeтска здрaвствeна oргaнизaциjа
 • Осмо место у свету пo ПАДУ БРОЈА СТАНОВНИКА – истраживање Уједињених нација
 • Пети у свeту у ИЛЕГАЛНОЈ ТРГОВИНИ живoтињaмa – Катедра за ловство, Природно-математички факултет, Нови Сад
 • Двадесет девети у свету по НЕЕФИКАСНОСТИ ТРЖИШТА РАДА и двадесети у свету по НЕКВАЛИТЕТНИМ ПУТЕВИМА – Светски економски форум

ДОСТА ЈЕ БИЛО низања оваквих постигнућа. Можемо боље. Морамо, јер не желимо да деци оставимо разваљену државу. Ко, ако не ми? Када, ако не сада?

Смањење плата и пензија нису реформе. Субвенције су преваљивање њихових комбинација на леђа свих нас. Имамо скупу и нефункционалну државу. Требају нам критеријуми радног учинка у свим јавним службама. Од радника на шалтеру Фонда ПИО, до министара и премијера. И јавно обелодањивање резултата.

Треба нам систематизације радних места, попис компетенција потребних за свако радно место у јавној служби. Требају нам стручни људи изабрани позитивном селекцијом на јавним конкурсима, а не партијски „ухлеби“ који ће коруптивним радњама отплаћивати своја радна места страначким функционерима, који су их ту довели.

Треба нам држава која ће у своју службу привлачити најбоље, којима ће бити част да врше јавну функцију.

Владимир Ђурић,

члан покрета “Доста је било – Саша Радуловић”, Нови Сад

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Poštovani gospodine Đuriću, od izvora iz vrha SNS-a, čije ime ne smem da navedem, dobio sam informaciju da je Vučić posle čitanja Vašeg teksta baš pocrveneo, ali od besa. Rekao je da on nema sto glava i hiljadu ruku, da ne postiže sve sam da uradi zato što je preokupiran projektom “Beograd na vodi”. Čim se izgradnja završi, kazao je, gledaće da se posveti i ovim zamerkama, bez obzira na to što su one beznačajne i sporedne. Ali i besmislene, dodao je: kakve su to, recimo, uopštene gluposti o četvrtoj najnesrećnijoj naciji na svetu kada je on lično veoma srećan. Zašto njega nisu to pitali? Pa odliv mozgova? Pa da imaju mozga ti mladi bi se učlanili u SNS i bez problema bi dobili posao. Nekvalitetni putevi? Pa gradili su ih Mrka i Tadić, nije on. Za previsoku smrtnost krive su prethodne vllasti, on će građanima uskoro najaviti da će ređe umirati. Žao mu je, istakao je, zbog pada broja stanovnika, ali nije njegova krivica što su Srbende postale impotentne. On je učinio sve što je mogao, čak je građanima omogućio da gledaju rijalitije prepune naglašenih ženskih oblina, nije njegova krivica što oni to ne koriste. Pored toga, naglasio je, vijagra može da se kupi na svakom koraku, uskoro će predložiti da se besplatno deli po jedna tableta svakom penzioneru.
  Po rečima mog izvora, najviše ga je razbesnela optužba o nelegalnoj trgovini životinjama. Kojim životinjama?! Od životinja su za Srbiju i tradicionalno najvažnije svinje, a on je obezbedio da ih uvozi Tenis, uskoro će u Vojvodini biti četiri milona svinja, kakve su to idiotske zamerke?! I sve će to biti legalno. Ova primedba je, kazao je, gluplja čak i od one o plagiranim doktoratima.
  Da više ne dužim, poštovani gospodine Đuriću, želim da Vam naglasim da je u demokratiji dozvoljeno različito viđenje stvarnosti, te da i premijer sme da ima svoje. Zato Vas molim da ovaj moj komentar objavite.

  • Bravo gospodine Živkoviću, sita sam se ismejala…Pravi domanovićevski odgovor!Ma, DOSTA NAM JE!

  • Поштована господо Ђурићу и Живковићу,
   не делим у потпуности ваше мишљење и није овавласт тако црна као што се из ваших текстова да наслутити. Шта је заправо она? Власт која нема визију – зна само за провизију. Нема ту места непоштенима. Одавно су попуњена! Што се привредне ситуације тиче, мало је недостајало да не пропаднемо. Сад нам код вас више не фали!
   Не каже се џабе да је СНС Српска национална странка запошљавања. Ко није у њиховим редовима, биће у реду на бироу за посао. Брижна власт се побринула да наши млади имају посао и одлично живе (додуше у земљама западне европе). Пет стотина година су турци одводили нашу децу. Напретком демократије, сада сама одлазе у свет. А у Србији, само је старост сигурна будућност младима. Кад рекох ДЕМОКРАТИЈА, на шатровачком је КРАДЕМО ТИ, ЈА, а ја бих додао да је то најоригиналнији израз и у српском језику! Зато се реч демократија овде тумачи ка демокрадија.
   Зли језици (опозиција) кажу да власт будзашто продаје све што је преостало од претходне. Нетачно! Шта више, доплаћује се да нас купе (или како то из СНС кажу, да странци уЛАЖУ). У овој земљи све функционише као “подмазано”.
   До сада овакву власт нисмо имали. Дај боже да је немамо ни одсад. Мало је оних је што знају да мисле, далеко их је више који мисле да све знају. С тога господо из СНС, крајње је време да пређете са ваших дела на речи, тј. неко од вас (на пример премијер) мора народу објаснити све ово. Јер, послужимо се изразом једног афористичара, и не мој мо спајати речи – њима се извињавам!)
   “МИ СМО
   СВИ ЊЕ-
   ГОВ НА-
   РОД”.
   И на крају, није ова власт (и наравно, СНС) тако бескорисна. Може јако добро послужити као врло лош пример!

   мр. Душан МАРКОВИЋ, дипл.ел.инж.

 • Poštovani,

  Ako imate vremena uradite analizu kako se državni novac baca u bunar. Bacaju ga nesposobni direktori imenovani od države.
  Ova državna firma je u 2014. godini ostvarila gubitak oko 7 miliona evra, ove godine čekamo bilans. Radi se o firmi koja je 100% u vlasništvu države, ona je izgradila otrovne zgrade u naselju Dr Ivan Ribar.

  Основни подаци (Izvor APR)

  Пословно Име: GRADJEVINSKA DIREKCIJA SRBIJE D.O.O. BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
  Статус: Активно привредно друштво
  Матични број: 17354043
  Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
  Седиште: Општина: Београд-Нови Београд | Место: Београд-Нови Београд | Улица и број: Булевар Арсенија Чарнојевића 110
  Датум оснивања:28.11.2001
  ПИБ: 100291007

  Чланови / Сувласници

  Чланови

  Матични број:
  Пословно име:РЕПУБЛИКА СРБИЈА

  Тип: Члан

  Удео: 100 %

  Уписани новчани капитал
  336.421,35 RSD
  Уплаћени новчани капитал
  336.421,35 RSD 12.11.2001

 • Odlicni tekstovi. Imam samo jedan komentar u vezi Viktorijinog komentara. Novac se NIGDE NE BACA u bunar. To sto se predstavlja kao gubitak neke drzavne firme je u stvari dobitak nekim licima, sto van firme, sto unutar firme, ali svakako povezanim sa rukovodstvom firme. To se zove prelivanje novca iz drzavnih ruku u privatne na stetu gradjana koji placaju porez iz kojeg se nadomestava taj takozvani gubitak. Cenim da bi gospodin Radulovic imao mnogo bolje objasnjenje svega ovoga.

 • Vučić ima sve te izlivene mozgove u svom, on zna tajnu beskrajne sreće ali neće da je otkrije, jer u nečemu moramo biti prvi… Vučićeve osobine želi da poseduje svaki narko-boss, trgovac organima, ma ni Tači mu nije ravan. Vučić je napumpana usnica, i ništa dalje od toga. Pozdrav, student koji se nada boljem.

 • “Četvrta NAJNESREĆNIJA nacija na svetu – Galupov indeks sreće
  Četvrti u svetu po KORUPCIJI U ZDRAVSTVU- istraživanje Svetske banke;
  Deveto mesto na tablici NAJBEDNIJIH zemalja u svetu između Irana i Lesota, iza Jemena, Džibutija, Sirije i Venecuele – indeks bede Artura Okuna
  Osmo mesto na Indeksu bede – istraživanje Instituta Kejto
  Drugo mesto po ODLIVU MOZGOVA i ISELJAVANJU MLADIH, iza Gvineje Bisao – Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID
  Šesto mesto u Evropi po EKONOMSKIM NESLOBODAMA – tabela Vol Strit Žurnala
  Treće mesto u svetu po SMRTNOSTI od infarkta, bolesti srca i krvnih sudova – Svetska zdravstvena organizacija
  Osmo mesto u svetu po PADU BROJA STANOVNIKA – istraživanje Ujedinjenih nacija
  Peti u svetu u ILEGALNOJ TRGOVINI životinjama – Katedra za lovstvo, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad
  Dvadeset deveti u svetu po NEEFIKASNOSTI TRŽIŠTA RADA i dvadeseti u svetu po NEKVALITETNIM PUTEVIMA – Svetski ekonomski forum”

  Čujete, četvrti – pet – deveti. Nije to ništa. Nek dobije još jedan mandat, i tada bićemo mi prvi i neponovljivi po svih 10 stavki! Uz jednu rezervu ako nas uopšte bude bilo zbog 8 tačke.

  • Овде само Ноле и ватерполисти кваре просек, јер су први.

 • Zasto kukate?Zasto se ne osvestitite i pocnete da zivite svoj novi zivot i gledate svoja posla.Student sam medicine i svoje skolovanje finansiram iskljucivo svojim radom na poljoprivredi.Nijednog trenutka ne mislim napusti svoju zemlju ,vec joj zelim pomoci svojim znanjem.Nije kriv Vucic krivi smo mi koji glasamo.Mladi ne vide svoju buducnost pa bi se prodali za saku tudjeg dinara.Za vreme izbora su prespavali kuci jer su vece pre toga bili oduzeti od alkohola i droge.To im je sigurno Vucic dao novca ili roditelji koji navodno nemaju para ? Postali smo jako los narod puni mrznje pa na svi smetaju.Ako vec zelite da popravite stanje u drzavi krenite od sebe ne od Vucica.Verujte mi bice i vama i lepse i lakse kao i meni jer je postenje danas ne procenjivo 🙂

 • Овде има пуно духовитих ствари. Може човек и лепо да се насмеје. Али ако се мало уозбиљимо видимо да је ово списак најобичнијих глупости пласираних у предизборној кампањи са циљем да се барем мало снизи рејтинг А. Вучића. Објективно овде нема ни једна конструктивна критика његовог рада. Али, навикли смо већ на шарлатанство на нашој политичкој сцени.