Трибина Шумадија

Крагујевац: Сваки потрошени динар мора да се зна

Колико партократија и партијско запошљавање кошта Србију, како изгледа механизам давања кредита из Фонда за развој, како се тргује у политици, зашто већина афера у којима су учествовали политичари није ваљано процесуирана су теме о којима је председник Покрета Доста је било Саша Радуловић разговарао са грађанима на трибини одржаној у Крагујевцу.

Tribina u Kragujevcu

На партократију и партијски запослене кадрове на измишљеним радним местима, из буџета Републике Србије троши се више од милијарду евра годишње. Исто толико се потроши на субвенције страним инвеститорима који и нису прави инвеститори јер им држава плаћа за свако отворено радно место. Уместо тога, смањити порезе домаћим малим и средњим предузећима, породичним фирмама које подносе сав терет прескупе државе. Уколико се уведе ред у овим областима, у Србији може да заживи систем универзалне социјалне заштите, па би социјалну помоћ добијале све породице без примања”, оценио је Саша Радуловић.

Реакције Крагујевчана на ову врсту чисте рачунице и разговора базираног, не на политичко-демагошким принципима, већ на једноставним, економским показатељима, као и представљање решења за нагомилане проблеме још једном су показали да грађани Крагујевца не губе наду. Ипак, њихова страховања су усмерена на то да ли ће покрет с обзиром на медијски мрак који у Србији влада успети да пређе цензус.

Председник Покрета Саша Радуловић тим поводом је недвосмислено истакао да Доста је било прелази цензус у Војводини, као и у свим већим градовима у Србији и да у то више нема сумње.

“Прелазимо цензус, а 2017. очекујем нове изборе на којима побеђујемо”, истакао је Саша Радуловић.

Да упркос медијском мраку, права и добра идеја нађе пут до људи доказ је управо трибина у Крагујевцу која је осим Крагујевчана окупила и људе из Смедеревске Паланке, Параћина, Јагодине. У Крагујевац их је довела жеља да се у Србији коначно уведе ред, да се упознају, а неки о д њих и прикључе политици која се разликује од других, по својим бескомпромисним принципима чијом применом нам једино свима може бити боље.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар