VIDEO Politika Saopštenje

Dve godine pokreta Dosta je bilo

Posle samo dve godine postojanja pokret Dosta je bilo – Saša Radulović je na pragu da uđe u republičku skupštinu.

Uvodimo nove standarde i nove modele ponašanja: pristojnost, doslednost, nepotkupljivost, principijelnost, samofinansiranje, transparentnost i veliki entuzijazam i posvećenost uvođenju reda u Srbiju.

 

Pogledajte kratak film o istoriji pokreta:

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Dosta je bilo! Zaista, čega je to sve dosta bilo? Dosta je bilo jednog vođe, partijskog zapošljavanja, parazitskog sistema, medijskog mraka itd. Svako od nas bi mogao da doda još mnogo odgovora, ali meni lično najvažniji bi bio: dosta je bilo rajinskog, slugeranjskog, poslušničkog mentaliteta! Dosta je bilo sramnog, tupoumnog kukavičluka koji taj mentalitet bezmerno hrani. Narod koji se „saginjati neće“ deluje mi kao najsagnutiji narod na svetu. Toliko sagnut da je svojevremeno jedan istoričar tvrdio da je zbog viševekovnog robovanja pod Turcima taj mentalitet postao i genetski ugrađen u Srbe. Sve što je od Srba valjalo, tvrdio je, bilo je u bunama i ustancima pobijeno, preživeli su samo beskičmenjaci, ljigavci i podlaci, ljudi bez karaktera i obraza čiji je porod nasledio njihove negativne osobine koje su se dodatno uvećale pod komunizmom. Naravno da je ovakva teorija više nego sporna, ali ona pruža bar neki izgovor za naše masovno povijene glave.
    Najveće dostignuće Pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“, ukoliko na vlast dođe, neće biti samo u uspostavljanju normalne i pravedne praktične politike, već i u razaranju jedne ustaljene, podaničke, loše matrice koja nas je sprečavala da progledamo, da samostalno rasuđujemo, da živimo kao dostojanstveni ljudi. Nama je, nažalost, u ovom trenutku opet potreban Dositej, potrebna nam je prosvetiteljska i prosvetljujuća kultura – neophodan uslov da zakoračimo u 21. vek.