Правосуђе Саопштењe

Још једна судска победа над Владом

Координатор СНС ботова Марио Малетић мора јавно да објави своју пословну биографију да бисмо знали на основу којих критеријума га је Влада Србије именовала за члана Одбора уредника правно-информационог система Републике Србије. Управни суд поништио је решење Владе Србије [ПДФ] којим је одбијен захтев покрета “Доста је било” за достављање биографије и пресудио у нашу корист.

Да ли је Малетић именован само захваљујући “подвигу” у цензурисању Твитера, на коме је, како се сам хвалио, уклањао подсмешљиве снимке о Вучићевој Фекетић авантури спашавања из сметова? Да ли је и у његовом случају, као са Вучићевим кумом Николим Петровићем, прекршен закон о минималним квалификацијама за запошљавање?

Biografije na Sunce

Управни суд је пресудио и да Влада мора да објави биографије чланова Управног и Надзорног одбора ЈП Југоимпорт СДПР [ПДФ] као и биографија директора тог предузећа Југослава Петковића, који је изабран без конкурса. Петковић је члан СНС и био је сувласник Вучићевог приватног листа “Правда”, а познат је по бизарним огромним донацијама, на пример, локалном фудбалском клубу Земун, које су више личиле на маску финансирања предизборних активности странке, него на бригу за спорт и културу у општини.

Донета је и пресуда Управног суда [ПДФ] да се објави биографија чланова Скупштине “Топионице и рафинерије бакара Бор”, да јавност сазна по којим критеријумима је Влада Србије прошле године на функцију члана Скупштине именовала студента Марка Николовског (1991), члана СНС-а.

Партократија уништава Србију. Армија неквалификованих Вучићевих послушника кошта нас више од милијарду евра годишње. То не би могле да издрже ни много богатије земље и зато се налазимо на ивици банкрота, зато нам се јавни дуг увећава 225.000 евра на сат, зато смо по најважнијим привредним показатељима последњи у регион, зато сви живимо много лошије из године у годину.

Покрет Доста је било залаже се за потпуну транспарентност јавних финансија и обављања јавног посла. Све пословне биографије функционера и руководилаца у јавном сектору морају бити доступне јавности. Зато смо у августу прошле године покренули акцију Биографије на сунце у којој тражимо објављивање биографија 160 функционера. Управном суду смо поднели тужбе против Владе због одбијања да нам их достави и добијамо једну по једну пресуду. Поднели смо и кривичну пријаву против премијера и генералног секретара Владе због непоступања по пресудама Управног суда.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • I ovde bih zamolio pravnike da protumače odluku prostim jezikom. Koliko vidim, sud je samo poništio rešenje Vlade i vratio im predmet na ponovno odlučivanje. Tako da ne moraju da objave biografije, već mogu da izmisle novi razlog i tako u krug

  • princip je da nakon ove odluke suda, vlada “mora” da postupi u skladu sa njom. ako ne postupi, kao što neće, sud zamenjuje rešenje vlade svojom odlukom, i kaže joj : pokažite biografiju.
   ako vlada ni tad ne postupi po zahtevu, kao što neće, pokreće se krivični postupak zbog krivičnog dela nepoštovanja pravnosnažne sudkse odluke.
   mislim da je Pokret već podneo ovakve krivične prijave protiv vlade.

 • Marija Maletica je u Ministarstvo pravde doveo Selakovic zajedno sa ostalim drugarima iz kafica. To je sve drustvanjce u stilu “carstvo u kome caruje drugarstvo”. To je sve lepilo plakate jos u vreme radikala. Skola- ko zna kakva-znanje ko zna kakvo. U ministarstvu je bi zaduzen za tzv. Brze odgovore, informacije i td. Ocigledno se i pre toga bavio denunciranjem i to je posao koji je u ministarstvu pravde najbolje obavljao. To su ti Vucicevi kadrovi. Interesantno je samo u kojoj meri su ti mladi ljudi uspeli tako brzo da se pokvare. Koordinator za botove je ipak prava kvalifikacija.

 • Gospodin Mario Maletić potiče iz ugledne porodice. Njegova majka Ljiljana Đokić duguje za porez Republici Srbiji više stotina hiljada dinara , još iz vreme dok je držala svoj kiosk brze hrane u Barajevu. Takođe , u istom tom periodu je zaboravila da radnicima isplaćuje zarade. Tu je takođe njen suprug policajac koji se fizički obračunava sa neistomišljenicima.