Војводина Саопштењe

Шта све чине да нас осујете

Активисти покрета “Доста је било” се са великом муком боре да организују прикупљање потписа за своје изборне листе. Како време одмиче, постаје све јасније да је обим саботирања са којим се суочавамо све већи.

barricade-147623_1280

Током јучерашњег дана у Новом Саду није било слободних оверивача за нас. Ово је зауставило процес потписивања у главном граду Војводине, месту на којем треба највише потписа и да прикупимо. Заузети су били и судски и градски и нотарски оверивачи. Посветили су се раду у другим странкама.

Ништа лакше није ни нашим активистима у мањим локалним срединама. Кикиндском одбору је ускраћена могућност да потписе прикупља у Месној заједници у којој се одбор иначе и састаје. Усмено им је одговорено да је Општинско веће донело одлуку да то не дозволи. Чуди нас интересовање Општинског већа за тему употребе Месних заједница. Веће се никад није бавило тако тричавим питањима. Одувек је то била надлежност Секретаријата за комуналне делатности. Претходно нотари нису хтели да потписе оверавају у сали Културног центра у којој се одржавала трибина, одмах након трибине, већ су тражили посебну салу. Посебну салу смо у истој институцији усмено уговорили, да би нам одмах затим, пре него што смо стигли до уговора и плаћања додатне сале, обећање било повучено и морали смо да се селимо на следеће место. Цитирамо изговор: “потписивање се не може вршити у установи културе”. Део учесника трибине није био спреман да шета до друге локације, тако да смо због овог поступка пуно потписника и изгубили.

Суботички одбор се суочава са доделом судских оверивача “на кашичицу”. Истовремено гледају како код других странака седи по шест писара истовремено.

Одбор у Руми је до сада од Суда добио само један излазак оверивача, што им значајно компликује процес прикупљања потписа.

Читав процес прикупљања потписа је осмишљен да буде веома компликован новим политичким опцијама.

Покрет “Доста је било” неће одустати од потписивања. Наши циљеви заслужују улагање огромног напора да се кроз све баријере прође. Једина смо политичка опција која се бори за увођење реда, из тог разлога нисмо популарни у институцијама у које ред желимо да уведемо. Грађани знају шта је по среди, па ће просудити коме треба да дају подршку.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић”
Тим за Војводину

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ja sam se potpisao pretprošle subote na limanskoj pijaci i rekli su mi da će me zvati u prostorije kad dođe overivač iz suda. Baš sam se pitao zašto niko još ne zove. Inače, ovo sa uzurpacijom overivača je u NS patentirao DS još pre 4-5 godina. Sećam se da su svim ostalim strankama davali jednog ili nijednog službenika. Stranci mog prijatelja su dodelili čoveka pred penziju sa naočarima dioptrije -10 koji je odrađivao 1 potpis za 15 minuta. naoružajte se strpljenjem!!!

  • Po svemu sudeći SNS čini sve da onemogući slobodne i demokratske procedure ostalim strankama pre i za vreme provođenja izbora. Biće zaista teško u takvim uslovima izboriti se za dobre rezultate. Treba se u hodu prilagoditi radu u takvim uslovima, poseban akcenat treba posvetiti pravnom i bezbednosnom pitanju. Iskreno se nadam da će građani prepoznati jedan novi pristup u viziji jedne drugačije i uređene Srbije, a što u svom programu zastupa Pokret ” Dosta je bilo – Saša Radulović. Ja sam juče u Novom Sadu, sa ćerkom dao svoj glas vama i tako će biti do kraja izbora. Uveren sam da ni dobri rezultati neće izostati.

  • Bila večeras, u 19:55, mislila da je kasno,međutim, za 5 min. za obe liste dala potpis.
    Svi fini i ljubazni, pustili me preko reda jer sam bila sa detetom.
    Zaista, jednom rečju PRISTOJNO!