Vojvodina Saopštenje

Šta sve čine da nas osujete

Aktivisti pokreta “Dosta je bilo” se sa velikom mukom bore da organizuju prikupljanje potpisa za svoje izborne liste. Kako vreme odmiče, postaje sve jasnije da je obim sabotiranja sa kojim se suočavamo sve veći.

barricade-147623_1280

Tokom jučerašnjeg dana u Novom Sadu nije bilo slobodnih overivača za nas. Ovo je zaustavilo proces potpisivanja u glavnom gradu Vojvodine, mestu na kojem treba najviše potpisa i da prikupimo. Zauzeti su bili i sudski i gradski i notarski overivači. Posvetili su se radu u drugim strankama.

Ništa lakše nije ni našim aktivistima u manjim lokalnim sredinama. Kikindskom odboru je uskraćena mogućnost da potpise prikuplja u Mesnoj zajednici u kojoj se odbor inače i sastaje. Usmeno im je odgovoreno da je Opštinsko veće donelo odluku da to ne dozvoli. Čudi nas interesovanje Opštinskog veća za temu upotrebe Mesnih zajednica. Veće se nikad nije bavilo tako tričavim pitanjima. Oduvek je to bila nadležnost Sekretarijata za komunalne delatnosti. Prethodno notari nisu hteli da potpise overavaju u sali Kulturnog centra u kojoj se održavala tribina, odmah nakon tribine, već su tražili posebnu salu. Posebnu salu smo u istoj instituciji usmeno ugovorili, da bi nam odmah zatim, pre nego što smo stigli do ugovora i plaćanja dodatne sale, obećanje bilo povučeno i morali smo da se selimo na sledeće mesto. Citiramo izgovor: “potpisivanje se ne može vršiti u ustanovi kulture”. Deo učesnika tribine nije bio spreman da šeta do druge lokacije, tako da smo zbog ovog postupka puno potpisnika i izgubili.

Subotički odbor se suočava sa dodelom sudskih overivača “na kašičicu”. Istovremeno gledaju kako kod drugih stranaka sedi po šest pisara istovremeno.

Odbor u Rumi je do sada od Suda dobio samo jedan izlazak overivača, što im značajno komplikuje proces prikupljanja potpisa.

Čitav proces prikupljanja potpisa je osmišljen da bude veoma komplikovan novim političkim opcijama.

Pokret “Dosta je bilo” neće odustati od potpisivanja. Naši ciljevi zaslužuju ulaganje ogromnog napora da se kroz sve barijere prođe. Jedina smo politička opcija koja se bori za uvođenje reda, iz tog razloga nismo popularni u institucijama u koje red želimo da uvedemo. Građani znaju šta je po sredi, pa će prosuditi kome treba da daju podršku.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović”
Tim za Vojvodinu

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ja sam se potpisao pretprošle subote na limanskoj pijaci i rekli su mi da će me zvati u prostorije kad dođe overivač iz suda. Baš sam se pitao zašto niko još ne zove. Inače, ovo sa uzurpacijom overivača je u NS patentirao DS još pre 4-5 godina. Sećam se da su svim ostalim strankama davali jednog ili nijednog službenika. Stranci mog prijatelja su dodelili čoveka pred penziju sa naočarima dioptrije -10 koji je odrađivao 1 potpis za 15 minuta. naoružajte se strpljenjem!!!

  • Po svemu sudeći SNS čini sve da onemogući slobodne i demokratske procedure ostalim strankama pre i za vreme provođenja izbora. Biće zaista teško u takvim uslovima izboriti se za dobre rezultate. Treba se u hodu prilagoditi radu u takvim uslovima, poseban akcenat treba posvetiti pravnom i bezbednosnom pitanju. Iskreno se nadam da će građani prepoznati jedan novi pristup u viziji jedne drugačije i uređene Srbije, a što u svom programu zastupa Pokret ” Dosta je bilo – Saša Radulović. Ja sam juče u Novom Sadu, sa ćerkom dao svoj glas vama i tako će biti do kraja izbora. Uveren sam da ni dobri rezultati neće izostati.

  • Bila večeras, u 19:55, mislila da je kasno,međutim, za 5 min. za obe liste dala potpis.
    Svi fini i ljubazni, pustili me preko reda jer sam bila sa detetom.
    Zaista, jednom rečju PRISTOJNO!

  • I u Šapcu nije bilo dovoljno overivača za sve, pa su ih uskratili pokretu, ali su ih zato dali i Zavetnicima i Republikanskoj stranci.