Politika Saopštenje

Sindikati Srbije podržali Sašu Radulovića

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ dali su danas bezrezervnu i punu podršku Saši Raduloviću povodom lažne, predizborne, krivične prijave koju je protiv predsednika pokreta Dosta je bilo podnela Mira Basta, predstavnica fantomske organizacije Zajednice sindikata.

U pismu, koje je potpisao predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović tvrdi se da je protiv Mire Baste, podnet niz „krivičnih prijava za pokušaj rušenja sindikata i nanetu materijalnu štetu“. U pismu se navodi „pružamo vam punu i bezrezervnu podršku, budući da dobro znamo ko je ona i po čijoj komandi i instrukcijama radi“.

Pokret Dosta je bilo je već ranije upozorio da je podnošenje krivične prijave protiv Saše Radulovića deo predizbornih manipulacija koje protiv njega orkestrira Aleksandar Vučić.

[PDF] U prilogu pismo Udruženih sindikata Srbije Sloga

 

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • podrska je sve veca i veca, pobeda potpuno izvesna, iako gazda prikriva 20 stanova od kojih je jedan na starom gradu u beogradu blizu prokopanog parka preko puta kafane hercegovina vise od pola godine gde je kako pricaju komsije bugarski biznismen shinishov pronasao naftu i napravio rudnik koji ometa saobracaj skupa sa segamegadens direktorcicima i bitangicama.

  • Ako se ne varam, ovo je prva javna i prava podrška! Prva pobeda!!!
    Veoma je lepo i za duboko poštovanje, što su članovi izvornog USS Sloga prepoznali nepravdu, koju je njihov ”bivši i najureni član” pokušala da učini Pokretu DJB i Saši Raduloviću i što su USTALI U ODBRANU ISTINE!
    VELIKO IM HVALA NA TOME!
    Još više bih bio zadovoljan, kada bi prepoznali program Pokreta DJB kao JEDINI ISPRAVAN u ovom trenutku i kada bi ga podržali na sledećim izborima. Ovom prilikom ih pozdravljam i pozivam da razmisle o tome!
    Predlažem da se ovo pismo odmah prosledi svim elektronskim medijima. Sada je pravi trenutak za akciju! Bio bi to svojevrstan test za njih. Neko će ga ipak objaviti. Ova vest mora da stigne do što većeg broja simpatizera!!!
    Dosta je bilo!

  • Postovani, kao vas aktivni simpatizer pokusala sam da podelim sa prijateljima na facebook-u ovaj tekst kao i tekst Tatjane Macure Masovne zloupotrebe u kampanji (kako to, inace, obicno radim) ali se u oba slucaja umesto naslova pojavljuje Page not found. Ocigledno postoji neki problem, a uzevsi u obzir situaciju i razne nacine na koje vlast pokusava da onemoguci da se vas glas cuje dalje i jace, ne bih bila iznenadjena ni da je u pitanju neka nova sabotaza. U svakom slucaju, proverite o cemu se radi. Veliki pozdrav!

    • Poštovana Aleksandra, propust se desio sa naše strane, sada možete šerovati. Hvala.

    • U kakvoj drzavi zivimo, nije slucajno sto u poslednje vreme postajemo i malo paranoicni. U svakom slucaju, vazno je da je propust otklonjen. Nastavljam da vas pratim i naravno “sirim dalje”. Do pobede! : )

  • Da li ce najzad resiti stanje radnika koji su potpuno nezasticeni od strane poslodavaca? Da li jacanje sindikata koji bi trebali da stite prava i ekonomske interese radnika pa cak i pred sudom pije vodu? Da li je opcija uvodjenje obaveznog clanstva u sindikata pri zaposlenju pravno i zakonski moguc? Ovo clanstvo vidim kao jedini put da se obuzdaju i primoraju poslodavci da rade po zakonu i da se uvede red. Mislim da bi se tu konacno resilo NE placanje prekovremenog radnog vremena pa do kasnecih plata i prijava radnika jer bi sindikat bio tu koji bi uvek po potrebi disao poslodavcu za vrat a ovaj bi bio primoran da postuje zakon. A pogotovu da stanu u zastitu radnika za te famozne probne radove koje ne placaju. A ujedno bi bio protivteza uvodjenju robovlasnickog drustva koje su zastupale sve stranke na vlasti pogotovo DS i SNS. Sada su sindikati samo kozmeticka tvorevina sem policijskih sindikata koji su jedini pokazali kako se bore za svoja prava .

  • Poštovani,
    želeo bih samo da Vam skrenem pažnju na manjkavost ovakve podrške. U ovoj podršci se ne vidi koji organ sindikata sloga (namerno malim slovima) je doneo odluku da porži pokret Dosta je bilo. Ovo je veoma važno jer znamo da je gospodin Veselinović sklon da donosi odluke i da se potpisuje u ime organizacije. Kako je na prethodnim izborima sklapao nekakve sporazume sa nesrećnim Tadićem, tako i sada pokušava da Vam se udvara, nerazumevši princip rada Vašeg pokreta. Ima doduše par pozitivnih stvari u ovoj podršci a to je da treba pomoći hrabrima a posebno ljudima u nevolji. Za ovo mu se treba zahvaliti ali ubuduće u bilo kakav aranžman sa gore pomenutim ne treba ulaziti.
    S poštovanjem,
    PRAVI SINDIKALAC