Војводина Трибина

Саша Радуловић данас у Сомбору

Великa трибинa покретa “Достa је било – Сaшa Рaдуловић” биће одржана данас у Сомбору, у Великој сaли Грaдске куће од 18 чaсовa!

Sombor

Покрет се оштро од почетка супротставља одредбама Закона о пољопривредном земљишту који је омогућио штетне, тајне уговоре са наводним „инвеститорима“ из иностранства. Осуђујемо и тајне уредбе Владе којима је легализована отимачина земље у селима у околини Сомбора. Покрет се залаже за подршку и подстицање породичних газдинстава.

Дођите дa рaзговaрaмо о локaлном и републичком прогрaму покретa, a током трибине моћи ћете и потписом да подржите нaшу локaлну и републичку листу зa изборе.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Mislio sam da glasam za vas ali cu ipak glas dati nekom drugom razlog je zalaganje za istopolne brakove .Moj savet vam je da se ne zalazete za nesto zasta 51% gradjana nema pozitivno misljenje u mnogim zemljama koje su ispred nas u svakom smislu pitanje istopolnih brakova se resavalo referendumom.Podrska za kanabisovo ulje i mislim da bi se trebalo omoguciti surogat materinstvo za parove koji imaju problema sa dobijanjem dece.Vratio sam se iz Amerike u srbiju zbog gmo hrane i gluposti oko vaspitavanja dece i ne bih voleo da to bude ovde.

    • Postavljeni su principu prilikom osnivanja Pokreta i ne menjaju se zbog podilaženja biračkom telu koje se možda ne slaže sa nekim od tih principa, a radi privlačenja još kog glasa. To i jeste poenta i razlikuje nas od ostalih partija koje “mogu sa svima”, a politički program im služi za ispunjavanje forme. Možete da se ne slažete sa DJB oko nekih pitanja i to je u redu, vaše pravo. Ali je takođe i naše pravo i obaveza da se držimo naših proklamovanih principa. Jedan od njih je i poštovanje svih ljudskih prava, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, seksualnu ili drugu pripadnost.

      Potpuno je druga stvar da li većina građana misli drugačije i da li neko pitanje treba rešiti na referendumu. Pokret bi se i tada zalagao za svoje principe poštovanja svih ljudskih prava, ma kome se to sviđalo ili ne. Većina naravno može da odluči drugačije, ali to ne znači da je takva odluka i ispravna.

    • Znači da rezimiramo Markov komentar, surogat majčinstvo je ok zato što će to možda trebati njemu, kao muškarcu i potencijalnom roditelju, ili njegovom detetu kad poraste, ali zato on nikad neće biti gej i smatra i da njegovo dete to ne može biti, pa ga onda baš briga za njihova prava. A to što surogat majčinstvo podrazumeva da se bukvalno jedno ljudsko biće svodi na inkubator za tudje dete, i to za pare jer su to najčešće žene na ivici siromaštva, to ništa, tebi će možda trebati ili tvom detetu jednog dana, pa je ok. Pod parolom – svakome ko hoće dete treba da se to omogući po svaku cenu, ipak su deca u pitanju, naša budućnost, bla bla…. Ali brak koja je društvena tvorevina – to ne može da se menja, gejevi nisu članovi društva.
      Hajde da stvari ne posmatramo iz perspektive ‘a šta će to meni?’, već da moderno društvo treba da bude pravedno i ravnopravno, uz uvažavanje tudjeg identiteta i integriteta.

    • Нисам био на трибини, нити сам било где прочитао да се Покрет залаже за истополне бракове. Мислим да је у том случају то погрешно. Лично изразито симпатишем са идејама покрета и највероватније ћу гласати са Сала и екипу на предст. изборима, али мислим да поводом ових *вредносних питања* Покрет није требао да се експонира и да је то погрешна стратешка а и тактичка грешка. Јер отвара друго поље експонираности и развлачења по медијима за ствари за које их се не препознаје у јавноси. Ја Покрет препознајем пре свега као часне људе који желе да уведу ред у финансије и привреду, а последично и полит. институције земље. Дакле као мораториј на саму државно/друштвену супстанцу, економ базу. како год. А не као Покрет за ово или оно вредносно усмерење (које не произилази из привредне и демократске логике per se, дакле одговорност, честитост, слободоумност, различитост). Ако ово прође у медије Покрет се затвара нужној бирачкој већини која је потребна да би спровели програм који желе. (или у најмању руку ставља их у мањинску позицију)

      Србија има проблем са одлучивањем мањина. Дакле са фактом да је једна мањина добар део времена наметала своје (штетне) одлуке већини..Нпр. пљачкашка приватизација (са којом Покрет жели да раскрсти).. Залагање покрета на вредносном пољу за геј бракове отвара поновну могућност овог истог рефлекса (/окидача трауме, последично нужног скупљања око *вође*), а то је да се на мала врата уведу геј бракови у Србији, које већина не жели. Као симпатизер сам разумео Сала да жели да направи *нулти час привреде и државе*, *мораториј*, а да ове дебате долазе некон што се ураде те ствари и да је то ствар других дебата и политике, али након што се друштво договори о основним питањима/друштвеном увоговору (на који су позвани и леви и десни, и пермисивни и конзервативни, и неопредељени..дакле сви) Због тога хоћу да их гласам, а не због геј бракова..хоћу подвлачење црте око метаболизма економије, улоге државе у њој и самог политичког система/изборног закона као основног креатора лоше полит. динамике..а не због геј бракова са којима се не слажем…и бај’д’веј, брак није људско право (дакле ако се Покрет залаже за људска права, које 100% подржавам), али брак није људско право (порчитај пресуду Суда за љ. права у Стразбуру)…и ако има потреба та расправа да се води

    • Zdrava porodica je jedan od stubova drustva, bez toga nema napretka. Istopolni brakovi to nisu, oni su kancer drustva, o tome NE SME da odlucuje jedan covek vec svih 7 miliona na referendumu.

  • Mislio sam da glasam za vas ali cu ipak glas dati nekom drugom razlog je zalaganje za istopolne brakove .Moj savet vam je da se ne zalazete za nesto zasta 51% gradjana nema pozitivno misljenje u mnogim zemljama koje su ispred nas u svakom smislu pitanje istopolnih brakova se resavalo referendumom.Podrska za kanabisovo ulje i mislim da bi se trebalo omoguciti surogat materinstvo za parove koji imaju problema sa dobijanjem dece.

    • Trenutni ključni problem ove zemlje nisu ni istopolni brakovi, ni kanabisovo ulje..ovo su potpuno periferne stvari u ovom trenutku..glavni problem *partijsko parazitski sistem*…dakle to je ključni momenat Pokreta i na to se treba fokusirati..a to podjednako podađa i konzervativca i liberala u ovoj zemlji i to je ključna stvar..tebi je stvarno jednostavno u životu i inače svoju okolinu ako posmatraš, ako su ti kanabis i istospolni brakovi ključna tema u ovom društvu i državi