Vojvodina Tribina

Saša Radulović danas u Somboru

Velika tribina pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” biće održana danas u Somboru, u Velikoj sali Gradske kuće od 18 časova!

Sombor

Pokret se oštro od početka suprotstavlja odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je omogućio štetne, tajne ugovore sa navodnim „investitorima“ iz inostranstva. Osuđujemo i tajne uredbe Vlade kojima je legalizovana otimačina zemlje u selima u okolini Sombora. Pokret se zalaže za podršku i podsticanje porodičnih gazdinstava.

Dođite da razgovaramo o lokalnom i republičkom programu pokreta, a tokom tribine moći ćete i potpisom da podržite našu lokalnu i republičku listu za izbore.

DJB Mladenovac

DJB Mladenovac

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Mislio sam da glasam za vas ali cu ipak glas dati nekom drugom razlog je zalaganje za istopolne brakove .Moj savet vam je da se ne zalazete za nesto zasta 51% gradjana nema pozitivno misljenje u mnogim zemljama koje su ispred nas u svakom smislu pitanje istopolnih brakova se resavalo referendumom.Podrska za kanabisovo ulje i mislim da bi se trebalo omoguciti surogat materinstvo za parove koji imaju problema sa dobijanjem dece.Vratio sam se iz Amerike u srbiju zbog gmo hrane i gluposti oko vaspitavanja dece i ne bih voleo da to bude ovde.

  • Postavljeni su principu prilikom osnivanja Pokreta i ne menjaju se zbog podilaženja biračkom telu koje se možda ne slaže sa nekim od tih principa, a radi privlačenja još kog glasa. To i jeste poenta i razlikuje nas od ostalih partija koje “mogu sa svima”, a politički program im služi za ispunjavanje forme. Možete da se ne slažete sa DJB oko nekih pitanja i to je u redu, vaše pravo. Ali je takođe i naše pravo i obaveza da se držimo naših proklamovanih principa. Jedan od njih je i poštovanje svih ljudskih prava, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, seksualnu ili drugu pripadnost.

   Potpuno je druga stvar da li većina građana misli drugačije i da li neko pitanje treba rešiti na referendumu. Pokret bi se i tada zalagao za svoje principe poštovanja svih ljudskih prava, ma kome se to sviđalo ili ne. Većina naravno može da odluči drugačije, ali to ne znači da je takva odluka i ispravna.

  • Znači da rezimiramo Markov komentar, surogat majčinstvo je ok zato što će to možda trebati njemu, kao muškarcu i potencijalnom roditelju, ili njegovom detetu kad poraste, ali zato on nikad neće biti gej i smatra i da njegovo dete to ne može biti, pa ga onda baš briga za njihova prava. A to što surogat majčinstvo podrazumeva da se bukvalno jedno ljudsko biće svodi na inkubator za tudje dete, i to za pare jer su to najčešće žene na ivici siromaštva, to ništa, tebi će možda trebati ili tvom detetu jednog dana, pa je ok. Pod parolom – svakome ko hoće dete treba da se to omogući po svaku cenu, ipak su deca u pitanju, naša budućnost, bla bla…. Ali brak koja je društvena tvorevina – to ne može da se menja, gejevi nisu članovi društva.
   Hajde da stvari ne posmatramo iz perspektive ‘a šta će to meni?’, već da moderno društvo treba da bude pravedno i ravnopravno, uz uvažavanje tudjeg identiteta i integriteta.

  • Nisam bio na tribini, niti sam bilo gde pročitao da se Pokret zalaže za istopolne brakove. Mislim da je u tom slučaju to pogrešno. Lično izrazito simpatišem sa idejama pokreta i najverovatnije ću glasati sa Sala i ekipu na predst. izborima, ali mislim da povodom ovih *vrednosnih pitanja* Pokret nije trebao da se eksponira i da je to pogrešna strateška a i taktička greška. Jer otvara drugo polje eksponiranosti i razvlačenja po medijima za stvari za koje ih se ne prepoznaje u javnosi. Ja Pokret prepoznajem pre svega kao časne ljude koji žele da uvedu red u finansije i privredu, a posledično i polit. institucije zemlje. Dakle kao moratorij na samu državno/društvenu supstancu, ekonom bazu. kako god. A ne kao Pokret za ovo ili ono vrednosno usmerenje (koje ne proizilazi iz privredne i demokratske logike per se, dakle odgovornost, čestitost, slobodoumnost, različitost). Ako ovo prođe u medije Pokret se zatvara nužnoj biračkoj većini koja je potrebna da bi sproveli program koji žele. (ili u najmanju ruku stavlja ih u manjinsku poziciju)

   Srbija ima problem sa odlučivanjem manjina. Dakle sa faktom da je jedna manjina dobar deo vremena nametala svoje (štetne) odluke većini..Npr. pljačkaška privatizacija (sa kojom Pokret želi da raskrsti).. Zalaganje pokreta na vrednosnom polju za gej brakove otvara ponovnu mogućnost ovog istog refleksa (/okidača traume, posledično nužnog skupljanja oko *vođe*), a to je da se na mala vrata uvedu gej brakovi u Srbiji, koje većina ne želi. Kao simpatizer sam razumeo Sala da želi da napravi *nulti čas privrede i države*, *moratorij*, a da ove debate dolaze nekon što se urade te stvari i da je to stvar drugih debata i politike, ali nakon što se društvo dogovori o osnovnim pitanjima/društvenom uvogovoru (na koji su pozvani i levi i desni, i permisivni i konzervativni, i neopredeljeni..dakle svi) Zbog toga hoću da ih glasam, a ne zbog gej brakova..hoću podvlačenje crte oko metabolizma ekonomije, uloge države u njoj i samog političkog sistema/izbornog zakona kao osnovnog kreatora loše polit. dinamike..a ne zbog gej brakova sa kojima se ne slažem…i baj’d’vej, brak nije ljudsko pravo (dakle ako se Pokret zalaže za ljudska prava, koje 100% podržavam), ali brak nije ljudsko pravo (porčitaj presudu Suda za lj. prava u Strazburu)…i ako ima potreba ta rasprava da se vodi

  • Zdrava porodica je jedan od stubova drustva, bez toga nema napretka. Istopolni brakovi to nisu, oni su kancer drustva, o tome NE SME da odlucuje jedan covek vec svih 7 miliona na referendumu.

 • Mislio sam da glasam za vas ali cu ipak glas dati nekom drugom razlog je zalaganje za istopolne brakove .Moj savet vam je da se ne zalazete za nesto zasta 51% gradjana nema pozitivno misljenje u mnogim zemljama koje su ispred nas u svakom smislu pitanje istopolnih brakova se resavalo referendumom.Podrska za kanabisovo ulje i mislim da bi se trebalo omoguciti surogat materinstvo za parove koji imaju problema sa dobijanjem dece.

  • Trenutni ključni problem ove zemlje nisu ni istopolni brakovi, ni kanabisovo ulje..ovo su potpuno periferne stvari u ovom trenutku..glavni problem *partijsko parazitski sistem*…dakle to je ključni momenat Pokreta i na to se treba fokusirati..a to podjednako podađa i konzervativca i liberala u ovoj zemlji i to je ključna stvar..tebi je stvarno jednostavno u životu i inače svoju okolinu ako posmatraš, ako su ti kanabis i istospolni brakovi ključna tema u ovom društvu i državi