Саопштењe Трибина

Саша Радуловић одржао синоћ трибину у пуној сали Скупштине ГО Младеновац

Покрет Доста је било – Саша Радуловић одржао је у петак, 25. марта 2016. године трибину у великој сали Скупштине градске општине Младеновац. Говорили су Александар Стевановић, председник Српске асоцијације малих и средњих предузећа, политички економиста Душан Павловић, иначе профессор на Факултету политичких наука у Београду, Татјана Мацура, кандидат за посланика у Републичком парламенту као и оснивач Покрета Саша Радуловић. Присутан је био и Милан Милојевић испред Покрета – Доста је било у Младеновцу. Сала је била испуњена до последњег места, а трибина је трајала два сата.

 

Говорећи о предстојећим изборима, Александар Стевановић је рекао да је оптимиста, подсетивши на чињеницу да је Покрет Доста је било – Саша Радуловић на изборима 2014. са 75.000 гласова поверења имао подршку од преко 2% бирача, а да је ситуација данас, само две године касније, значајно боља упркос медијској блокади коју трпи Покрет и да износи преко шест процената.

Душан Павловић се осврнуо на пет месеци руковођења Министарством привреде које је назвао “машином за расипање новца” у које је по коалиционом споразуму СНС слала кандидате за државне секретаре које је само интересовало где су им просторије, ко ће им бити секретарица и који аутомобиле ће добити на располагање. Због тога је, како каже Радуловић и поднео оставку, а покрет напустио Владу Србије. Павловић је рекао да је суноврат привреде окидач за лосе стање и у другим областима. Као један од главних проблема, он је навео прекомерно партијско запошљавање и прегломазан политики апарат, а ти вишкови се финансирају смањењем пензија и плата у јавном сектору, додатним спољним задуживањем и повећањем пореза и акциза што је, како каже, главна одлика Вучићеве Владе.

Као највећи проблем у вођењу државе, Саша Радуловић види у корупцији, нетранспарентном трошењу новца и непостојању система у којем керамичари и власници печењаре управљају Србија Гасом, односно руководе ЕПС-ом! Он каже да је малициозна изјава Вучића да је било неопходно смањење пензија и плата како би се сервисирао јавни дуг који је за време од кад је он на власти порастао за више од девет милијарди евра, јер је реч о уштеди на годишњем нивоу од 290 милиона евра на смањењу плата и 210 милиона на снижавању пензија! Да би се стварно уштедело, наглашава Радуловић, требало би да се престане са трошењем три милијарде евра годишње на вишак од 15% партијски запослених у администрацијама јавних предузећа, на безобразно велике субвенције страним инвеститорима које досежу износ и од 27.800 евра по запосленом и на финансирање највећих губиташа међу предузећима попут Железаре, Железница, Аир Сербиа, Србија гаса, ЕПС-а и других. Саша Радуловић је истакао да је Покрет Доста је било генерисао програм у 20 тачака који кандидује на предстојећим изборима и који би реално било могуће остварити за годину дана. Између осталог он подразумева потпуну транспарентност трошења јавног новца, укидање партијског запошљавања и нереалних субвенција, укидање свих противуставних закона који су донети у претходном периоду, као што су закони о смањењу плата и пензија и укидање корупције. Радуловић је закључио да је некада центар корупције у Србији био у Влади Србије, а да је данас центар корупције Александар Вучић.

Трибини Покрета Доста је било – Саша Радуловић је присуствовао и Дејан Чокић, кандидат за председника ГО Младеновац на листи “За праведни Младеновац – Дејан Чокић – Демократска странка” који је Радуловићу јавно пожелео успех на предстојећим изборима, наводећи да се нада да ће бити успешнији од Покрета Отпор из деведесетих. Радуловић се захвалио Чокићу на подршци рекавши да Покрет Доста је било нема намеру да “почисти” политичку сцену већ да “уведе” политичку културу у Србији, остављајући тако простор, како се учинило, за могућност сарадње након избора. Радуловић је то потврдио и одговарајући на питање редакције Портала Младеновац Инфо: Како покрет са предвиђених 6% освојених гласова планира да буде део власти? – рекавши да ће то бити могуће са оном политичком опцијом која подржи начела Покрета Доста је било, искључивши могућност да то буде СНС.

Погледајте и остале фотографије са трибине

Аутор: Предраг Алексендрић
Извор: Младеновац Инфо

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Danas sam dao potpis i kako mi je receno za republike izbore su skupljeni potpisi, ali zbog mogucnosti da su neki od potpisa ranije dati nekom drugom hoce da skupe jos nesto za rezervu. Za pokrajinu ne znam.

  • svaka cast, mladenovac je uvek bio i ostao dosledan pravdi i demokratiji, samo napred pobeda je sigurna, u centru grada na bajlonijevoj pijaci u beogradu gazdu pljuju jer prokopao pola pijace -pricaju trazi nesto pod zemljom.

  • Најбољи предизборни и послеизборни слоган: Где он стаде, нека он настави! Да ли ће гласати за Вучића? Пензионери, којима Вучић отима сваког месеца добар део пензија, неоправдано стално кукају, по њему, да не могу да саставе крај с крајем, а камоли да издржавају назапослену децу и унучад. А шта кажу још они јадници који неуморно претурају по контејнерима не би ли пронашли нешто за појести и одмах се смире и задовоље једним оброком бар дневно, који је за многе луксуз, њима нема шта да отме. Ови задњи да ли ће имати времена за гласање 24. априла?