Mediji Najava Politika Tribina

Pitajte Sašu Radulovića, večeras onlajn tribina 21č

Demokratija je iluzija ako su mediji cenzurisani, zatvoreni za razmenu mišljenja i ideja i podređeni samo jednom cilju – da poverujete u sve laži Aleksandra Vučića da bi se on održao na vlasti.

 

Što je više laži, klasične metode finansijskog uticaja na medije, sklanjanja profesionalnih novinara koji ne pristaju na diktat vlasti ili hakerski napadi na veb sajtove postaju nedovoljni. Poslednjih nedelja svedoci smo niza brutalnijih, direktnih napada na novinare koji ih fizički dovode u opasnost. Hajka se vodi protiv novinara KRIK-a i predsednika i članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije, a verbalni i fizički pojedinačni napadi su učestaliji.

Zato je naša večerašnja tema Otvorenog razgovora „Zašto su novinari u Srbiji ugroženi“. Gost novinar biće Slobodan Stupar, legendarni novinar Radio Beograda i dugogodišnji dopisnik londonskog Bi-Bi-Sija.

Pridružite se, pitajte sve što vas zanima, recite ono što mislite.

Link za gledanje i interakciju

Link za pasivno gledanje na YouTube-u

 

Oznake

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Dokle – bahaćenje, nepotizam, negativna selekcija, neodgovornost, kršenje zakona ili njegova selektivna primena i ogromne štete u javnim preduzećima ?????

  • Pitanje,na koje jos nisam dobio direktan odgovor,a od kog delimicno zavisi moj glas za DJB : Predjemo Cenzus,SNS krene nizvodno,novi vanredni izbori 2017,DJB pobedjuje,osniva vlast,krece uvodjenje reda. Sta ce DJB uraditi po pitanju EU integracija ? 1) Ubrzati ih. 2) Usporiti ih. 3) Prekinuti. 4) Prekinuti pa obnoviti. Molim,samo direktan konkretan odgovor,hvala

    P.S.: Do sad sam dobijao samo objasnjenja tipa to nije vazno sad,prvo uvodjenje reda,pa onda ovo kako nas SNS uvodi u EU je pogresan nacin,i tako dalje i tako dalje,sve ja to znam,zato zelim jasan odgovor , jer smatram da sa uvodjenjem reda ulazak moze da se i ubrza + udje na pravi nacin,ali moram da znam stav DJB

    • Sustina prica je sledece termin “EU integracija” znaci sredjivanje i uskladjivanje svojih propisa zakona sa zemljama u EU. Ako mi to sve uskladimo i sredimo da one lice na EU pitanje sa administrativnog birokratskog dela prelazi na politicki deo. To znaci da mi vec sutra mozemo da postanemo deo EU. Tako da ne razumem ta pitanja ubrzavanja usporavanja stopiranja ti zbog sebe sredjujes stvari ne zbog EU. Ako ti je stan u kom zivis u totalnom krsu i dodje ti neki gost nece bas otici sa lepim uspomenama ali ako dodje u sredjeni stan pozelece da nastavite da se druzite i zasto da ne uradite nesto zajedno.. Ista prica je i sa EU oni traze neki interes ako vide sredjenu zemlju njihov i tvoj interes se poklapaju tvoj da udjes u EU i njihov da imaju sredjenog partnera.

  • Nisam clan pokreta, ali kako sam ja to razumeo, neka me ispravi neko ako gresim.

    Ono sto je najvaznije je uspostavljanje sistema. Znaci mi moramo da gledamo sebe i ono sto prvo moramo da uradimo je da uspostavimo sistem, a ne da jurimo EU ili Rusiju.

    Mi se kotiramo kao zemlja rizicna za investicije i zemlja visoke korupcije. Ako mi uspostavimo sistem, eliminisemo partokratiju i korupciju, reformisemo pennzioni i poreski sistem, napravimo povoljnu klimu za investicije i poslovanje to moze da nam da najveci plus, veci od bilo kog koji smo do sada dobili ali ono sto je jos vaznije mi smo stvorili temelj za razvoj. A to Evropa ceni i zeli.

    E sad, nije Srbija automobil pa da ga gurnemo nizbrdo i ubrzamo. Ali ako se uradi ovo sto se prica moze itekako pozitivno da bude.

    E ono sto me plasi, a sto se prica po carsiji, da nakraju moramo da resimo pitanje Kosova, i na kraju ko god je na vlasti on mozda mora da presece. Moram da se ogradim, mozda Kosovo nije uslov, ali mi se nekako cini da je/ce da bude.

  • Poštovanje,

    Pošto ste verovatno upoznati sa slučajem “Norvežanin” alias Jasmin Buhić i njegovog rada ni manje ni više nego u četiri javna preduzeća grada Beograda! i to pored vladine uredbe o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, interesuje me, ali molim konkretan odgovor, na pitanje: kako sprečiti, da nam se ponovo ne dogodi slučaj “Norvežanin”?

    Hvala,
    Pozdrav

  • Dobro, pokret Dosta je bilo ne sklapa predizborne koalicije! Jasno! A šta je sa postizbornim, ukoliko se ukaže šansa? i ukoliko da, sa kim je to moguće?

  • Super je bila tribina i dopada mi kako Bojan vodi emisiju.
    Bilo bi dobro, ako je moguće, postaviti Radulovićev intervju dat na Slobodnoj Evropi, ceo, a ne isečak od 4min.
    Pozdrav!