Медији Саопштењe

Вучић користи Танјуг за политичке манипулације

Покрет Доста је било подржава протест 60 организација цивилног друштва, које су упутиле отворено писмо Влади Србије са захтевом да престану да крше медијске законе и злоупотребљавају их ради политичке пропаганде. Један од најдрастичнијих примера је злоупотреба агенције Танјуг која активно учествује у Вучићевој кампањи, иако је по закону требало да буде угашена 31. октобра.

tanjugFoto: www.svet24.si

Лидер покрета Доста је било Саша Радуловић био је мета злоупотребе Танјуга у предизборне сврхе. Ова агенција послужила је за извештавање о томе да је лажна синдикалка, функционерка Вулиновог синдиката поднела кривичну пријаву против Саше Радуловића. Танјуг, заједно са већ познатим Вучићевим блатоидима, формира моћно медијско оружје које Вучић користи за обрачун са неистомишљеницима, али и за преношење лажних успеха Владе.

Придружујемо се захтевима 60 невладиних организација да се јавности одговори ко је и како омогућио Танјугу да још увек активно ради.

Захтевамо и да се заустави кршење законских одредби о конкурсном суфинансирању медијских садржаја које Вучићеви локални моћници злоупотребљавају за сопствену промоцију, политичку пропаганду, дискредитацију Вучићевих политичких противника и гушење слободних локалних медија.

Блокирање избора чланова Савета РЕМ-а из невладиног сектора, као и цео процес именовања чланова независног регулаторног тела потпуно је урушио ову институцију и онемогућио контролу политичких злоупотреба електронских медија. Илузорно је и очекивати од РЕМ-а да се бави контролом поштовања етичких стандарда или праћења поштовања предизборних правила. РЕМ је још једна важна институција коју је Александар Вучић, изигравањем закона, потпуно подредио својим циљевима.

Осуђујемо хајку коју Вучић оркестрира против слободних новинара и новинарских удружења. Сматрамо да су новинари КРИК-а, БИРН-а, ЦИНС-а и истакнути представници НУНС-а због ове хајке физички угрожени.

Покрет Доста је било – Саша Радуловић снажно се залаже за слободу медија јер је она основни гарант и предуслов постојања демократије.

Ознаке

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Zaozbiljno mislim da DJB treba da se pismeno obrati svim mogućim institucijama zbog ovakvih stvari. I u zemlji i van nje. Ako uspeju da pobede, na svaki način mora im se staviti do znanja da će im to biti Pirova pobeda.

  • Čovek je platio Toni Bleru 2 mil. evra u kešu od nas državnih obveznika. Ima uputstva od mimike do najsitnijih detalja kako manipulisati jadnim narodom! U sprezi sa štampom i Pink televizijom trese Srbiju kao gorila! I niko mu ništa ne može! Ajmo ljudi verujem da nas ima!

    • Naravno da nas ima, i da NEĆEMO POSUSTATI!Što se tiče izbora Tonija Blera za savetnika, što je pravilno rekao Vladeta Janković, to nas nije iznenadila, to nas je ZGROZILO!Oduprimo se marketinškim smicalicama belosvetskih hohštaplera – kakva mimika, kakav PINK, kakvo spasavanje deteta u snežnom smetu, i to gologlav, da ga slučajno kamera i gledalac ne omaši! Svakodnevni život u ovoj lepoj ali toliko osiromašenoj Srbiji demantuje sva naučena GLUMATANJA – glasno recimo CAR JE GOLIŠAV!