Vojvodina Ekonomija Saopštenje

Burazerski zakup lokala – za Palmu 72 dinara

Direkcija za izgradnju Rume izdaje jedan lokal u samom centru grada po ceni od 72, 91 dinara (sa PDV-om). Zakupac je jedna od vladajućih stranaka Jedinstvena Srbija, Dragana Markovića Palme. Svi ostali lokali koji se nalaze u nizu, izdaju se po ceni od 80 do 130 evra mesečno.

Lokal u kome se nalaze stranačke prostorije Palmine JS nalazi se u užem centru Rume, na Zanatskom trgu, u prolazu iza gradske kuće. Osim ovog lokala Direkcija za izgradnju Rume poseduje još nekoliko poslovnih prostora koje daje u zakup. Opštinski lokali izdaju se putem licitacije, po sistemu ko ponudi više. Jedinstvena Srbija očigledno nije morala da se, pod istim uslovima koji važe za sve, bori za atraktivan lokal.

Poređenja radi, JP Komunalac naplaćuje zakup zemljišta za postavljanje montažnih lokala na gradskoj pijaci i to po ceni od 550 dinara po jednom kvadratu samo za parcelu.

Burazerska ekonomija i partokratija uništavaju našu ekonomiju. Pokret Dosta je bilo u svom planu od 20 tačaka koji nudimo građanima Srbije predviđa demontažu ovakvog pljačkaškog sistema za godinu dana.

Burazerska ekonomija će nestati kada popišemo svu imovinu, saznamo ko je i pod kakvim uslovima koristi, kad uvedemo potpunu transparentnost na svim nivoima, da se zna za svaki dinar kako je potrošen i da svi građani Srbije mogu da rade pod istim, jasnim i transparentnim uslovima.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Sasvim je jasno da se ovoliko niskom cenom potpuno obesmišljava ponuda i potražnja, ekonomija, normalna pamet… No to je ovde najmanje bitno. Daleko je bitnije što nam stranke na vlasti ovom fakturom otvoreno i bezočno poručuju da su nedodirljive, da im niko ništa ne može, da sve rade i da će raditi isključivo u spostvenu korist, a na štetu svih ostalih garađana Srbije. Nadajmo se da ćemo ih na izborima kazniti.

  • Visina zakupa za političke stranke ne može biti niža od 20% od početnog iznosa zakupnine propisanog opštim aktom zakupodavca, ukoliko je poslovni prostor u javnoj svojini.
    Treba proveriti njihov cenovnik, odnosno početni iznos zakupnina po kome se prostor izdaje zakupcima koji posluju tržišno. Taj iznos se utvrđuje saglasno zoni, vrsti poslovnog prostora i delatnosti. Dakle, sve ispod 20% takve cene je zloupotreba.
    S obzirom na izrazito nizak nivo zakupnine po m2, vrlo je verovatno da se radi o zloupotrebi.

  • Zivim u Mirijevu i pre par meseci vidim odjednom nagrnu silna policija,marica ispred zgrade,sidjem da sacekam unuke iz skole da se deca ne prepadnu i pitam policajca sta se desava covek kaze „VUCIC OTVARA TRAFOSTANICU“ Ja reko pa to je bilo zavrseno pre 5 godina jer tu zivim,on covek sleze ramenima i rece ja ne znam nista.Posle vidim govor na televiziji kako eto posle 40god on nas spase mraka.Za most Borca Zemun svi znaju da nije njihovo delo ,ali za ovu obmanu za trafostanicu retko ko zna da je lazov ubrojao u svoja „dela’.

  • G-din Palma baš ume da se isprsi! Da ima kože na obrazu, umro bi od stida. Ali, ma kakvi. Doduše, i predsednik dotične opštine…Ne bih mu oprostila, taman da je notorni delirium tremens (alkoholičar) pa nije svestan šta čini. Uh, koliko li „sposobnjakovića“ ima ovde?!

  • U toj istoj opštini živim i poslujem.Zanatlija već tri godine.Porez na zakup lokala plaćam 580 dinara mesečno.Veći moj porez nego njihov zakup.