VIDEO Гостовање Трибина

Радуловић у Новом Саду: Србија се распада по шавовима јер нас воде најгори

Не знам како смо прихватили, како су грађани прихватили да у свим областима друштва, од којих зависи седам милона људи, на руководећим местима буду којекакви. Нас морају да воде најбољи. Кад би партократија бирала ватерполо репрезентацију, подавили би се – рекао је Саша Радуловић на трибини покрета Доста је било, у Новом Саду.

Често нас питају да ли имамо кадрове. Мени се слоши. Не, немамо кадрове. Никада их нећемо ни имати. Кад се кандидујете да уђете у политику, кандидујете се за посланика или одборника. И то је то. Испод тога иде професионалан јавни сектор. Наши кадрови су грађани Републике Србије. Њих је седам милиона. Ово мора овако.

Кад смо објавили да имамо отворен конкурс за кандидате за посланике, неке новине су се исмевале. Као, немају кадрове, па морају да траже на улици. Па ми хоћемо само тако.
Рецимо, седим недавно на једном састанку у Параћину, разговарамо да направимо одбор. Дошла је једна жена која је раније била у политици, па изашла и каже да јој се много свођа програм покрета, фантастично је ово што говорите, то је решење за Србију, права ствар… И причамо о томе како преко нас нико неће добити посао и то вам ја лично гарантујем.

Јер посао се добија тако што имате систематизације радних места, па квалификације, радно искуство и мерење радног учинка. Само тако може. Ако си бољи, кад успоставимо правила, добићеш посао. Она је то све одслушала и на крају каже: Ви то много романтично. Тако нећете успети. Ја не могу на терену, кад причам са људима, да не обећам посао. Ми кажемо да су то наша правила и она закључи да нећемо успети. Можда и нећемо, мислимо да хоћемо, а знамо сигурно да другачије нећемо – поручио је Саша Радуловић.

Одгледај снимак говора Саше Радуловића и дођи да гласаш за покрет Доста је било 24. априла ако и ти мислиш да се само на конкурсу морају бирати најбољи људи који ће водити земљу.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Гледам сад последње истраживање по коме покрет има 5,7% гласова па ми некако мило. Нарочито кад знам да је и моја маленкост допринела томе убеђујући повећи број пријатеља и рођака. Хајде сад да предате листу и одрадите ударничку кампању у наредних 17 дана, па да лепо број гласова повећамо на 7 – 8%.

  • Iz tog razloga sam postao clan DJB-a. Da se razumemo, ne verujem ja ljudima nego njihovim delima. Verujem u program i principe pokreta a ne verujem Sasi Radulovicu ili bilo kome ko vodi pokret, oni su kao i mi samo gradjani Srbije koji zele bolji zivot nadam se za sve nas ne samo za sebe.

    • Takodje. Zar rok za predaju potpisa nije 08.04, još dva dana?
      Nadam se da je sve pod kontrolom i da neće biti neregularnosti i sabotiranja.

  • Moram da priznam da mi poređenje DJB sa gluvom žabom koja se penje na neki toranj ne deluje dopadljivo. Nisu ni same žabe dopadljive, sluzave su i krastave, a ljubitelja žabljih bataka nema baš mnogo. Žabe se ni ne penju, uglavnom skaču. I – bar koliko znam – ne postoje gluve žabe. Samo hoću da kažem: postoje poređenja koja su umesna i ona koja to nisu. Postoje i basne koje bi se mogle tumačiti i kao političke, a ova to nije. Pokret DJB afirmiše se i kao čist, iskren, dobronameran, a žabe te epitete ne nose. Zato mislim da je daleko uputnije – ukoliko već ne može da se nađe pristojno poređenje i izvesni literarni pristup – jednostavnim i nepretencioznim rečima izložiti sadržaj, a umetničke i slične doživljaje prepustiti ljudima koji zaista umeju da ih oblikuju. Naravno, ovim što sam rekao niukoliko ne mislim da obezvredim uspeh DJB koji je izvanredan, vredan svake hvale, pokret za koji ću svakako glasati na predstojećim izborima.

  • Hoćete li malo u Istočnu Srbijuj? U Beogradu i Vojvodini ste poznati. Ovde je “tamni vilajet”. `Ajde, malo napravite jednu turneju bez vraćanja za Beograd nekoliko dana.

  • Lista se ne predaje jer hoće da budu na poslednjem mestu na glasačkom listiću radi preglednosti.Ako sam u pravu, a mislim da jesam,dobar potez.Bio sam dosta puta u komisijama na biračkim mestima i znam da masa neopredeljenih glasa po automatizmu ili za prvog na listi ili za poslednjeg.

  • Gledao malopre na sajtu Покрајинска изборна комисијe http://www.pik.skupstinavojvodine.gov.rs/Aktuelnosti?v=2&i=2016 i vidim da nema nista od DJB na pokrajinskim izborima ovaj put, nije lista predata.. Bas razocaravajuce, ako su mogli neki zavetnici, pa rusko-srpska partija, pa zelena stranka i jos neki nepoznati da predaju, steta sto DJB nije uspela. Prema tome i ne moze da se ocekuje neki zadovoljavajuci rezultat na izborima generalno, ako niste uspeli ni 6000 potpisa skupiti za ovo…steta.