VIDEO Трибина

Отворени разговор о изборима са Сашом Радуловићем

Вечерас у 21 сат он лајн трибина о кандидатима покрета Доста је било на изборној листи за ванредне парламентарне изборе, о томе ко нас је све и зашто саплитао и које странке покушавају да спрече усвајање листе кандидата Доста је било – Саша Радуловић, о томе како смо изабрали и рангирали кандидате.

Први пут је у политичкој историји Србије формирана изборна листа на основу јасних критеријума. Питајте Сашу Радуловића све што вас занима, кажите нам шта мислите.

otvoreni-razgovor

Линк за праћење он лајн трибине уживо са могућношћу интеракције:
https://plus.google.com/events/c4odgmjdl59gag0ngibg4mvvfvg

За пасивно гледање уживо на YouTube-у:
http://www.youtube.com/watch?v=xRJedx6sVes

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • po medijima se vrti informacija da nemačka duguje činimi se 192 milijarde evra ratne odštete srbiji .kakav će te stav zauzeti po tom pitanju?interesuje me:
    vaš stav o ratnoj šteti koju je počinio nato pakta u srbiji,
    o genetski modifikovanoj hrani u srbiji
    o planskom naseljavanju cigana i arapa
    o mmf lažnom dugu koji je zelenaški,
    o ispitivanju porekla imovine tajkuna i političara i oduzimanju imovine nastale korupcijom,privilegijama,trgovinom narkotika…
    o visokim porezima na imovinu i poslovanje,
    o lopovskim taksama narts,edb broilo,telefon,
    o previsokim akscizama na benzin,alkohol,cigarete…..,
    o previsokom porezu na dodatu vrednost,
    o raznim agencijama,
    o tiraniji države sa komunalnom policijom,bus plusom i privatnim i sudskim izvršiteljima,

  • po medijima se vrti informacija da nemačka duguje,činimi se 192 milijarde evra ratne odštete srbiji .
    kakav će te stav zauzeti po tom pitanju?
    interesuje me vaš stav:
    o vakcinaciji dece sa sumnjivim vakcinama
    o ratnoj šteti koju je počinio nato pakta u srbiji,
    o genetski modifikovanoj hrani u srbiji
    o planskom naseljavanju cigana i arapa
    o mmf lažnom dugu koji je zelenaški,
    o ispitivanju porekla imovine tajkuna i političara i oduzimanju imovine nastale korupcijom,privilegijama,trgovinom narkotika…
    o visokim porezima na imovinu i poslovanje,
    o lopovskim taksama narts,edb broilo,telefon,
    o previsokim akscizama na benzin,alkohol,cigarete…..,
    o previsokom porezu na dodatu vrednost,
    o raznim agencijama,
    o tiraniji države sa komunalnom policijom,bus plusom i privatnim i sudskim izvršiteljima,
    o ulasku srbije u evro-azijsku uniju i odkb…

  • Možete li još jednom da konkretnije objasnite progresivno oporezivanje – koliki će biti porezi na najveće zarade (recimo 1000 evra neto)? Pominjali ste da neće biti više od 40-45%; zanima da li su to procenti u odnosu na bruto zarade ili u odnosu na neto zarade?

    • Posto ti niko nije odgovorio ajde da pokusam ja, nisam clan pokreta vec samo simpatizer. Pa ako pogresim neka me neko ispravi.

      Kako sam razumeo neki minimalac bi trebao da se oporezuje sa 0% (ajde da pretpostavimo da je to 200e – lupio sam) a od 200e do 1000e porez bi trebao da bude 20% a preko 1000e 40-50%. E sad onaj ko primi 1100evra nece da plati 440e porez vec manje. Jer na 200evra ne placa nista, na 800evra placa 20% = 160evra a na 100evra placa 40-50% = 40e. Znaci on bi platio 200evra.

      200 * 0% = 0
      800 * 20% = 160e
      100 * 40% = 40e
      ———– ————
      1100 = 200e porez

      Napomena, lupio sam ove iznose. Ali shvatas poentu

  • Želim vam od srca da pobedite i uljudite Srbiju. Da oslobodite medije, da cenzura jednom za svagda bude stvar prošlosti. Cenzura vam je kao kad bi otišli na suđenje, a nemate pravo na odbranu.
    Imao sam diskusiju sa jednim komentatorom na NSPM (koji se slobodno može nazvati NS DSS PM). On mi je dao “argumente” u vidu linkova sa “parade ponosa” u Bg, gde je bio kao posmatrač i Saša Radulović (to mu je bio “dokaz” ne znam čega, valjda da je DJB fuj fuj)

    U odgovoru na kraju, sam postirao link sa Youtube, intervju sa Sandom Rašković (Lični stav), u kome je ona iznela svoje stavove o homoseksualizmu. Isekli su mi deo komentara na kraju, nekoliko rečenica kojima sam na kulturan način spomenuo Sandu da bih uputio na link, i taj link.
    Zaista, ovo što se dešava u Srbiji je blago rečeno katastrofa! Razumeo bih da sam bilo koga lažno ili bez dokaza optužio za nešto, da sam psovao, bio grub ili slično, pa da i shvatim, ali ovo…I nije to prvi put, još su na Novoj srpskoj (DSS) političkoj misli i korektni, promakne im ponešto “što se ne sme” (uvek DSS) pa i mene iznenade objavljivanjem.
    Jedno je lagati, optuživati bez dokaza, a drugo je priložiti link gde se svojim očima i ušima možete uveriti ili razuveriti u nešto. To se u Srbiji NE SME. U Srbiji ne važe činjenice, već bahatost. Divim se energiji koju imate, jer raditi u takvim uslovima je zaista strašno!

    • Kakve veze ima sajt NSPM sa cenzurom,problem je INFORMER,PINK,RTS,POLITIKA,NOVOSTI,B92,BLIC,oni imaju milionsku publiku.

    • Ево какве: ко год критикује медије са националном фреквенцијом, “велику” штампу, а сам на свом ПРИВАТНОМ медију ради исто или слично (манипулација је ужасна навика) што и такви медији, нема кредибилности. Ако на свом приватном сајту (који окупља 200 људи, небитан је број) ОМОГУЋИМ коментарисање, уз ПРАВИЛА, свакоме ко задовољи јасно постављена правила МОРАМ омогућити проходност, али ако сечем како ми је воља и тиме МЕЊАМ смисао коментара, или не објављујем одговор у започетој дискусији, радим ИСТИ ПОСАО као и систем кога критикујем.

      Ево, ти си имао прилику да ме питаш о вези о којој пишеш. Замисли сад, да је модератор овог сајта избацио било који од тих медија које си навео, јер их симпатише? Како би се осећао да је рецимо избацио Пинк или Информер, а ти си највише бесан на та два, па бих ја, који те не познајем, закључио да ти немаш ништа против та два? Или да си написао још неколико реченица у којима је поента, а они избаце оно чиме си желео да поентираш! Да ли је то твој коментар, а отишао је под твојим именом?

      Ево (суштински небитног, али примерчића од јутрос: на вест у једном блатоиду а који објављује лажни видео једне странке, пишем како је та странка начин обраћања видела од Доста је било (кратак ефектан видео, праксу у Србију увео Саша Радуловић – нисам ја крив што је то истина), што је сасвим ок. То су изоставили, немам појма зашто, јер није толико ни битно. А то ми управо говори о суженој свести у поимању демократије. Сви би демократију, али да важи за оне друге.

    • DJB je jedina stranka/pokret koji me je u životu zaintrigirao! Baš zbog toga što INSISTIRA na jasnim pravilima. Pravila koja se donesu i usvoje, moraju se poštovati. Ne možete poštovati pravila na većoj skali, a raditi suprotno na manjoj. Ne može se biti malo trudan. Ne postoje poludemokratski mediji, bez obzira na broj korisnika, već ili jesi ili nisi.

      To NIKO I NIKAD u Srbiji nije shvatio, do pojave Saše koji je animirao veliku grupu njemu sličnih: poštenih i čestitih ljudi.
      Ponekad je teško shvatiti i prihvatiti, da sve to mora da važi i za mene – ponavljam, bez obzira na skalu.
      Recimo izbori: nećemo sa SNS (ili bilo kim), kritikujemo ih, ali nemamo ništa protiv da smo s njima na lokalu! Pazite, ja sam misleće biće. Ne piju vodu argumenti tipa “to je samo lokal, gde pokušavamo da…zbog građana” i slična “objašnjenja”.

      Demokratija nije lak sistem. Treba biti u stanju izdržati kritiku, čak ako je kritika objektivna, činjenična. Volimo pohvale, pogode nas pokude. Demokratija se NE UVODI, već evoluira. Ali demokratija nema ni teoretske šanse ako iza nje ne stoji, kao fundament, SISTEM!

      Demokratija je krucijalna. Da postoji, kao što ne postoji, (u Srbiji) DJB bi oduvao konkurenciju, ili bi je makar uljudio. Meni lično je svejedno da li će DJB ili bilo ko drugi od Srbije napraviti, Dansku, Švedsku, Švajcarsku, Kanadu.

      Ali, u ovom trenutku ( i samo dok je DJB na toj liniji), vidim DJB kao jedinu istinsku, fundamentalno različitu političku snagu. Izdrž(imo)e li, uspeh ne može izostati.

    • Ako sam ja dobro razumela, ti si promovisao svoju stranku kroz komentar na njihovom sajtu i nije ti jasno zbog cega su te blokirali? Pretpostavljam da imaju potrebu da zaustave tzv stranacke botove da kroz video snimke promovisu rad svoje partije. Meni to zvuci potpuno fer, vecini ljudi je vise muka od forsiranja politickih stranaka kroz komentare na e-listovima i iskreno mislim da to vise stvara kontraefekat.

  • Veći problem su diplomatska predstavništva Srbije koja ne rade ništa da omoguće dijaspori da glasa.
    Svaki glas dijaspore je glas protiv Vučićevog režima.
    Tvrdim da bi dijaspora listom glasala za DJB. Uostalom to se vidi po komentarima.

    • Bas tako,Nasa dipl.predstavnistva sluze samo za izdavanje dokumenata i to po paprenoj ceni.Nema ni govora o glasanju odavde iz vani,a skoro svi znamo zasto!

    • Zato supruga nije ni vadila pasos kada iatekao, pre par godina. Ovde ubijaju sa cenom, a dole pa mora covek da odvoji par dana motanja po supu , uplacivanja taksi itd.

      Dosta mi je bolo projave borivalista za decu. Za prvo dete mi je trajalo skoro dve godine, za drugo godonu dana. Promena adrese mi i ne pada na pamet. U supu uvek jazu: pa vi biste da dodjete ovde na tri daba i sve zavrsite.

      E pa meni je dosta bilo, ne moram sve da zavrsim , aline zelim ni da potrosim par daba na cekanjekilavih administracija za stvari koje su rutinske

    • Mozda jeste a mozda i nije problem. Po prvi put od kada sam napustio Srbjju zainteresovao sam se da glasam. I to samo zbog DJBa, ili mozda zvog vucica. Zena iz konzulata rece pre mesec dana da je moj zahtev prosledjen mojoj maticnoj opstini i da kada cu dobiti odgovor cim bude dostupan. Do danas jos nista!
      Iako se radi o jednom glasu, to je istovremeno moj glas, moje pravo i moja zelja da jasno kazem osta je bilo.

      Pisacu mail sutra kpnzulatu da vidim ima li nade za glasanje.

      Pozdrav
      Milance

    • Moj sin je jedan od Vas, armije mladih obrazovanih ljudi koji su bukvalno oterani iz Srbije jer je Vučića sramota koliko nam dobro ide. On neće moći da glasa jer (a glasao bi za DJB) jer je najbliži konzulat na 2000 km. Koliko je takvih? Većina.
      Nekoliko miliona ljudi je uskraćeno da ostvari svoje građansko pravo a maćehu Srbiju to ne tangira. Srbija ni na koji način ne pokušava da tim ljudima omogući glasanje. Oni su za državu ovce koje šišaju visokim taksama za izdavanje dokumenata. To je ono što mora da se promeni. Mladi ljudi su bukvalno proterani propašću u koju su zemlju doveli svi prethodni režimi i zato svi oni nastoje da što više otežaju glasanje. Emigracija je dobra samo kad je treba ošišati misli Vučić a i oni pre njega. DJB mora da skine lopove sa vlasti ipromeni taj maćehinski odnos prema narodu u zemlji i rasejanju.

  • Moje pitanje se odnosi na pokret Dosta je bilo u Krusevcu.. Zasto su ljudi koji su u pokretu tako zatvoreni,zasto su na tom mestu postavljeni ljudi sa premalo iskustva,i veoma malo znanja o politici, i zasto se pokret nije vise aktivirao kada je imao prostora na stranici Samoodbrane,koji je sluzila i koja sluzi kao mesto gde zdrava opozicija koristi svoja prava,predstavlja program i siri vidokruge ljudi koji su pre svega neodlucni,oni koji ne podrzavaju aktuelnu vlast kao i oni koji vas podrzavaju,a takvih ima mnogo?! Prema istrazivanjima ankete portala Krusevac online,ubedljivu podrsku ima vas pokret!!

  • Zanima me ako možete da mi objasnite kakav je Vaš odnos prema sps-u po meni najvećem kanceru ove zemlje jer stalno pominjete sns kao zlo a tvrdim da su „crveni kmeri“ veće milion puta.Imam malu zebnju s obzirom da je Vaš bivši istaknuti član istoričar prešao u njihove redove..Takođe mislim da bi fantastičan slogan“dosta je bilo“ trebalo više iskoristiti jer sam po sebi više govori od bilo kakvih stručnih analiza a pogotovu forsranju bezpotrebnih rasprava o tkzv.gej brakovima(koje će Vam protivnici iskoristiti i dati Vam etiketu kroz tabloide)i koji može mnogo nepredeljenih birača u koje spadam i ja da privuče.Takođe mislim da bi vrlo jasno trebalo da istaknete da kada je reč o 150.000 lelemuda sa diplomama privatnih fakulteta da se to ne odnosi na lekare,profesore,policajce…ali da i među njima ako ima sa tim diplomama treba uzeti u obzir.I na kraju biografije-šta znači da je neko bio rukovodilac u ovim vremenima-po meni to bi trebalo uzeti kao minus jer ko je mogao doći na to mesto ako nije u kombinaciji.Ima puno ljudi koji nisu mogli da napreduju a imali su sve karakteristike kroz posao koji kvalitetnije obavljaju od tih uvlakača pa tako da nisu mogli imati u svojoj biografiji da su bili šefovi,rukovodioci tj.da su obavljali odgovorniji posao.

    • Ovo što ste naveli da Dosta je bilo ne posvećuje dovoljnu pažnju tome da otpuštanja u javnom sektoru (pa vaš citat o 150.000) teba specifikovati (dakle NE lekari, nastavnici, radnici u javnom preduzećima) nije najtačnije, jer je Saša, u ama baš svakom obraćanju (pogledajte na youtube) to naglašavao. Dobro, možda ako mislite da bi trebalo još više da naglase, ne bih imao ništa protiv – kako bi doprlo da svih – ali problem je u tome što je pristup medijima sa nacionalnom frekvencijom Pokretu ONEMOGUĆEN. Svetlija tačka je N1.

      Drugo, teška pitanja treba ostaviti DEMOKRATSKOM ODLUČIVANJU, a referendum je vrhunac demokratije (uz naravno fer i jednaku šansu svakome da predstavi svoju stranu medalje). Uraditi prvo ono oko čega ne bi bilo spora (hajde da sprovedemo 20 tačaka), a ta pitanja o kojima ste pisali, kasnije, referendumom. Tu se slažemo, jer ne treba gubiti poštene i čestite ljude samo zato što mi ili oni REALNO ne shvatamo neke stvari, a to se sad nameće. Tu nije reč o kršenju ljudskih prava ili nedoraslosti civilizacijskim vrednostima, već temi koja još nije ni u civilizovanom svetu sasvim apsolvirana.

  • Tokom vecerasnje emisije, online tribine, slao sam pitanje. Medjutim moje ime je upotrebljeno ali se postavilo neko sasvim drugo pitanje o necemu vezanom za pokrajinu.
    Nakon toga sam reagovao i napisao vam da ste pogresili ali to nije ispravljeno..
    Odaje se utisak da su pitanja donekle servirana. Ako ste voljni da odgovorite ponovicu svoje pitanje-

    Novi zakon o inspekcijskom nadzoru se provlaci kao vest da Srbija staje na put sivoj ekonomiji.
    Molim vas da prokomentarisete ovu vest. Evo i linka-
    http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=04&dd=10&nav_id=1118305

  • 1.Kakvo je vase misljenje o decentralizaciji Srbije, i o tome da se pare iz cele drzave prvo sliju u Beograd,a posle se vracaju opstinama na kasicicu ?
    2. Zdrvstveno osiguranje , problem kome se resenje naci samo uz reformu ?