Војводина Саопштењe

Тужба Управном суду због незаконите одлуке ПИК

Уместо да нам дају рок да поправимо формалну грешку на покрајинској изборној листи, представници ДС, ЛСВ, СДС и осталих странака такозване „демократске опозиције“ у Покрајинској изборној комисији покушавају да нас спрече да изађемо на изборе у Војводини.

Покрајинска изборна комисија је данас представницима Доста је било – Саша Радуловић издала срамно решење о одбијању листе за покрајинске изборе. Покрет ће поднети тужбу Управном суду. Очекујемо да нелегално решење ПИК-а падне у року од 24 сата. Сигурни смо да ћемо учествовати на покрајинским изборима.

Novi Sad

– Владајућа коалиција у Војводини покушава да нас спречи да изађемо на изборе. Користе формална објашњења која једноставно нису тачна. Донели су срамно решење по коме се одбија наш приговор. Следећа инстанца за нас је Управни суд на коме ћемо сигурно победити. Партократија у Војводини је у страху да ће изгубити изборе од покрета Доста је било. То ће им се сигурно и догодити – рекао је Саша Радуловић, лидер покрета.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Auuu.. Baš ga preteraše. DS i ostali slatkiši! E, DS ne znam koje pravo ima da sebe više tako naziva, ako je učestvovala u ovome. A PIK kao i sve drugo…famozno, neverovatno, jedinstveno odvratno, ako ovo sve rade. Ljude tamo nije ni stid ni strah očito, jer ne misle da i sutra trebaju zaraditi svoj hleb poštenim radom?

  • Ovo su izazovna vremena, ali verujte mnogo ljudi iako ne sme to javno da iskazuje je uz Pokret.
    Proci ce i ovo a 24.4. pocinje nova era srpske politike.
    Do pobede! Dosta je bilo!

  • Ne mogu da poverujem da ovo rade oni koji u svom nazivu nose pridev “demokratska”. Kako ih nije sramota. Baš bih voleo da pročitam to rešenje o odbijanju liste. Bedno…, zaista bedno! E…., kome sam ja nekada davao glas…. Sve to treba metlom počistiti. Dosta je bilo!

  • Zaista sam bio pod utiskom da imate potencijala i da ste ozbiljniji od ostalih mesetara. Ovakva pausalna komunikacija bez objavljivanja resenja rusi svaki kredibilitet. Dokumentujte ono sto govorite. Dosta je bilo rekla kazala dajte da baratamo cinjenicama.

    • Naravno da cemo sve dokumente objaviti, ali tek nakon okoncanja upravnog spora pred Upravnim sudom. Neko bi mogao iskoristiti ranije objavljivanje, kao argument za pritisak na nezavisno pravosudje. Nadamo se da ce sud usvojiti nase navode, pa ce tada biti bespredmetno objavljivanje, ali dozvoljavamo i cemo morati izloziti sudu javnosti celokupnu dokumentaciju

  • Definitivno je kraj. Kada “demokrate” rade ovo sto rade onda je stvarno dosta. Nazalost pokazalo se ono u sta sam sumnjao i nadao se da gresim.Svi su izgleda dve strane iste medalje. Meni je iskreno muka. Demokratske stranka koja se devedesetih borila porotiv metoda bezakonja istim tim metodama pribegava danas da bi se bar jos malo odrzali na vlasti. Sramno i sramotno. Obraz đon.Reci su mozda teske ali druge smisliti ne mogu.

  • Saši Raduloviću, kao i ostalim rukovodećim članovima Pokreta DJB, moralo je da bude jasno da će u izbornoj dokumentaciji biti tražena i “dlaka u jajetu”, odnosno da će odgovarajuće komisije tražiti sve moguće načine da spreče izlazak DJB na izbore. I to se i dogodilo. Reakcija DJB, kojom se rešenje o odbijanju liste Pokreta DJB za pokrajinske izbore smatra “sramnim” jeste emotivna reakcija, a ne pravna. Iako pravnik nisam, stekao sam utisak da je pravni tim DJB ovde debelo podbacio i da snosi svu odgovornst za momentalnu situaciju. A ukoliko u Pokretu DJB na važnim funkcijama postoje i preletači – kako ističu neki od komentatora – ne bi me začudilo da je sve ovo i namerno urađeno. Saša Radulović je morao da zna koliko su na našoj političkoj sceni igrači pokvareni, morao je da računa s tim da će mu biti podmetnuti i prljavi ljudi. Zaista sam očajan zbog ovog što se dešava, zbog toga što se ogroman trud Pokreta i njegov nesumnjiv uspeh ovako lako, nesmotreno, a možda i namerno, u velikoj meri poništava.

    • Preletaci postoje, ima ih i na listi za poslanike. Gde mozemo da vidimo poslanicku listu i biografije? Gde mozemo da vidimo listu i biografije SVIH onih koji su konkurisali za poslanicka mesta? Gde mozemo da vidimo kriterijume i nacin bodovanja kandidata za poslanike po tim kriterijumima? Zasto ti kriterijumi nisu bili unapred poznati tako da kandidati unapred mogu da procene svoj rejtinig? Kunemo se u transparentnost, obecavamo transparentost a u startu se ozbiljne stvari rade u mutnoj vodi i to se pokretu lupa zestoko o glavu. Prethodne dve godine sam mogao da se zakunem u ideje pokreta ali sada neke vrlo neprijatne stvari isplivavaju na povrsinu i pocinjem ozbiljno da razmisljam da li uopste da glasam. Uzmite se u pamet.

    • Potpuno se slažem. Rekcija DJB je bila pre svega emotivna. Neko je debelo podbacio u Pokrajinskom timu DJB. Taj neko treba da odgovara. Sada ste hteli ne hteli u rukama Upravnog suda, a on kakve sve odluke donosi, nisam siguran da će usvojiti tužbu DJB.
      Krenite prvo od sebe, ap okrivljujte druge. Inače već sam više puta pominjao da se od DS I LSV nije ništa drugo moglo očekivati. SNS je samo nassledio kompletnu infrastrukturu DS-a i samo je usavršava, počev od medija, finansija, otimanja para na razne načine, kontrole svega i svakoga itd. Ovo je prosto jedna činjenica koja mora biti jasna svakome. DS se nije promenio i to nije ni D od demokratske stranke koju je osnovao Pekić i drugi.
      Ipak ovo je samo jedna gorka pilula koja se mora popiti i nešto naučiti iz toga.
      ZATO IDEMO DALJE I RUŠIMO OVAJ SISTEM ČIJI SU NOSIOCI DS, SNS i SPS i svi njihovi sateliti bivši i sadašnji.

  • Hajde sada do izbora potpuno se posvetite toj odbijenoj listi.
    Samo o tome pričajte, držite se toga.
    Takve teme neverovatno zanimaju narod, pa će svi listom da glasaju za DJB.

  • U potpunosti se slažem sa vama Siniša. Mooožda je i bilo neke zle namere od strane od nekih u komisiji, ALI su odgovorni u DJB dali njima povod da odbiju listu. Znamo svi, da kada nešto radimo u poslednji momenat, često ne uspe i još dodatno se zakomplikuje situacija, a predati listu u 23 54 to jest 6 min pre zatvaranja govori da nešto nije bilo u redu baš. Iskreno, meni je žao (kao i mnogim potencijalnim glasačima DJB) što je ovako ispalo….da je ovo na nivou neke opštine pa da kažemo ok ajd nije važno, ali Pokrajina!
    I mislim da postoji max 5% šanse da Upravni sud dosudi ovo u korist DJB. Pozdrav!

    • Delim vase misljenje. Sto se programa tice, podrzavam ga 100% ali sticem utisak I bojim se da se zbog nekakvog perfekcionizma koji uocavam kod svih lidera djb, gubi dragoceno vreme. Od principa naravno ne treba odstupati, ali bi sprovodjenju u praksi trebalo pristupiti fleksibilnije I kreativnije.

    • МОГУЋНОСТ ОДБИЈАЊА НЕУРЕДНОГ ПРЕДЛОГА КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ
      ОБАВЕЗУЈУЋИ КАРАКТЕР ПРАВНОГ СХВАТАЊА ВРХОВНОГ СУДА СРБИЈЕ ИЗНЕТОГ У ПРЕСУДИ

      “Стога је образложење оспореног решења којим се у тумачењу одредбе члана 46. Закона о избору народних посланика категоризују недостаци на неотклоњиве и отклоњиве налазећи да се у конкретном случају ради о неотклоњивим недостацима предлога кандидата, због чега није било места доношењу закључка којим би се подносиоцу предлога оставио накнадни рок за отклањање тих недостатака, у супротности са наведеном одредбом Закона. Ово и са разлога што ниједном одредбом Закона о избору народних посланика, као ни Закона о избору председника Републике, није дата могућност одбијања неуредног предлога без претходног налагања његовог уређења у законом предвиђеном року”

      http://www.rik.parlament.gov.rs/doc/pravna-shvatanja/cir/10.%20Mogucnost%20odbijanja%20neurednog%20predloga.docx

    • Hvala na trudu, ali u konkretnom slućaju se radi o zakonskoj odredbi da je potrebno 10 osnivača GG da bi oni bili “ovlašćeni predlagač, a dostavljena dokumentacija je imala 9 osnivača.Čemu politizacija, pozivanje na podršku…blaćenje trenutnih političkih neistomišljenika koji su do koliko juče “šlepali” to udruženje građana…

  • Morate se potruditi i iako nije dostupno i ako nekada nije po zakonu, da dodjete do dokaza i tih dokumenata. Pogledajte Wikileaks ili Panama Papers. Transparentrnost cini cuda!