Правосуђе Саопштењe

Припремамо кривичне пријаве за фалсификате и манипулацију гласовима

Александар Вучић је претрпео пораз на овим изборима јер је освојио 37 мандата мање него 2014. године и постизборним манипулацијама покушава да то испегла.

Контрола изборног процеса и начина на који су утврђени резултати избора још траје, али продаци до којих смо дошли до сада указују на тоталну нелегитимност резултата. Утврђивање неправилности је велики посао, ради се у немогућим условима, а наши контролори су и на малом узорку од око 50 бирачких места пронашли јако велики број неправилности.

 

falsifikat1

Имамо доказе о фалсификованим потписима на записницима, о гласовима умрлих лица и фантомских станара и наш правни тим ће поднети кривичне пријаве за сваки од ових случајева.

Скандалозно је да је РИК одлучио да понови гласање на 13 бирачких места без правног основа, односно без благовремено пристиглих приговора који су једини правни основ за обарање резултата. Сматрамо да се иза ове одлуке крије намера Александра Вучића да прекроји изборну вољу бирача.

Такође је нелегитимно усвајање великог броја непотписаних записника. Ово је посебно проблематично јер не постоји прецизна евиденција неискоришћених листића на сваком бирачком месту и немогуће је проверити њихов број. Било које лице је, без записника, могло да употреби те листиће и накнадно их убаци у кутије.

Наши контролори су евидентирали велики број записника који или нису потписани или су потписи фалсификовани, тако што је једно лице потписало све друге чланове бирачког одбора. Утврдили смо да су евидентирани гласови умрлих лица и фантомских станара за које нема доказа да живе или поседују некретнину на адресама где су пријављени. Имамо и доказе о куповини гласова и кружном листићу. Ово не укључује масовну куповину гласова разним пакетима, коју је СНС спроводио по целој Србији недељама пред гласање.

Посебно нас брине нелогичност у подацима о излазности у Војводини током последња два сата гласања. РИК је до 18 сати објавио да је излазност око 48 одсто и у Војводини и Београду и централној Србији. По подацима РИК у последња два сата у Војводини се нагло излазност попела на преко 57 одсто, док је у Београду, који је иначе познат по гласању у вечерњим сатима, излазност порасла на 51 одсто. Наши контролори на терену у покрајини нису приметили повећану излазност у Војводини, већ напротив, њен пад у односу на подневне сате. Сумњамо да су у џакове, након гласања, убачени листићи на свим местима на којима су успели да избегну контролу записника.

Покрет ће о свим уоченим и документованим тежим неправилностима детаљно обавестити јавност и поднети кривичне пријаве. РИК је прибегао невероватној манипулацији гласања по инструкцијама Александра Вучића. Чињеница да четири дана након завршетка гласања имамо хаотичну ситуацију говори о намерама Александра Вучића да без обзира на политичку дестабилизацију Србије, нелегалним средствима осигура апсолутну власт супротно вољи грађана.

Ознаке

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • posedujem poziv za glasanje iz mog poštanskog sandučića, koji glasi na MALETIN RADOVAN DARKO redni broj u biračkom spisku 1611, biračko mesto 180 novi sad, vase stajića br.2. lice se vodi da živi na mojoj adresi radnička 17 novi sad. reklamirali smo to na biračkom mestu, ali nisu hteli da se bave time i nisu upoznati šta treba da rade u takvim slučajevima. iduće nedelje idem u mup da proverim da li to lice živi na mojoj adrese i ako ko ga je prijavio i kako.

  • kod mene u ulazu 17 listica viska dva sam proverio ali sam ih sve slikao na mobilni i poslacu na kontakt@dostajebilo.rs, cega se god dofati sns kadrovska muckalica to i propadne, izbori su pokradeni i treba hitno obavestiti medjunarodnu zajednicu kako bi se osporila legitimnost gazde kumova segamegadens direktorcica bitangica i bugarskog biznismena shinishova, izbori su pokradeni, sns nema vise od 20%!

  • Ovo nije prvi komentar ove vrste i moram priznati da mi uopste nije jasno o cemu pricate jer je kod mene sve savrseno jasno i pregledno. Ne znam gde i kako otvarate tekstove na ovom sajtu, ali bice da je to po sredi, jer kod mene su ti isti tekstovi savrseno jasni i pregledni i bez ikakve potrebe za bilo kakvom korekcijom.

  • Ovo je poslednjih 5-6 godina standardni “layout” na wordu, tj, “Web layout”. Izvinite za upotrebu strane reči, nisam siguran ima li srpski jezik adekvatnu reč, možda eventualno “tekstualni slog”. Web lej-aut nema uvučeni prvi red u pasusu, već četvorostruki prored i dvostruki prored samom pasusu i stvarno jeste glup. Pogodan je samo za kratke forme, do 2-3 pasusa.
   I meni se isti ne dopada, pravi mi probleme kad pišem ponude i čini ih preglomaznim, ali može se lako promeniti na Word-u…
   A na netu, kako ide ne znam…

 • Можда грешим да ли је на тој адреси Погон за ремонт и изградњу пруга а и друге железничке компаније?

 • Kada i gde mogu da donesem originalne pozive nikad postojećim stanarima u Južnom Bulevaru u Beogradu? Poštar ih je ostavio na poštanskim sandučićima, dok istovremeno niko od stvarnih stanara ovaj put nije dobio poziv.

 • Treba lopove isterati na čistac i ozbiljno me zanima: šta Zakon kaže, kome treba podneti žalbe? Da li postoji mogućnost da se u ceo slučaj umešaju i strani eksperti za ovakve kriminalne radnje? Lično, smatram da je krađa glasova, bilo gde u svetu, posle ubistva, najveći kriminal !?

 • I kakva je,uopste,odgovornost clanova birackog odbora? Niti znanja,niti odgovornosti. Velika vecina clanova u biracki odbor udju zbog novca, a to je veoma odgovoran posao za koji se treba pripremiti. Novac,naravno, mogu da uzmu. Za sta?U velikom broju slucajeva za ponovno maltretiranje birackog tela. O drugim stetama da ne govorim,jer su visestruke.Naravno, tu su i clanovi radnih tela i gradskih izbornih komisija.Kakva bahatost i povrsnost u radu kada je rec o primopredaji materijala! Radi se o stetocinama koje ce,bez stida i srama, i u narednim izbornim procesima to isto da rade,jer ce primiti nadoknadu za to. KLJUCNA REC JE ODGOVORNOST! Sve dok neko ne bude istinski kaznjen za zuloupotrebe – nema radosti. I,naravno, polaganje ispita za clanstvo u birackom odboru. Ne salim se. To je ekonomicno i pristojno zahtevati u siromasnoj i nepismenoj Srbiji.

 • Dobro je što zahvaljujući direktnom prenosu na N1 televiziji građani mogu da vide da je Republička izborna komisija od sinoć na sebe preuzela ulogu biračkih odbora, i da njeni članovi sami prepravljaju i prave zapisnike na osnovu prispelih džakova sa izbornim materijalom, tri dana nakon što su ti izbori održani – iako za to nemaju nikakva zakonska ovlašćenja (?!). Svakom pravnom laiku je jasno da se izborna volja građana ne može ostvarivati i braniti po svaku cenu – što su svojom voljom i shvatanjima protivzakonito omogućili predsednik RIK-a g. Đurđević i statističar g. Kovačević – već jedino na osnovu zakonom propisanih pravila i procedura. Još je skandaloznije da je najveći broj članova RIK-a pristao na takvu manipulaciju. Upravo zbog toga g. Đurđevića ne treba da vređa mišljenje jednog člana RIK-a, da kad već vrše poslove biračkih odbora, da onda treba da traže i isti novac koji su dobili članovi biračkih odbora.
  RIK bi morao da objasni građanima kako prispele džakove sa izbornim materijalom koji uz sebe nemaju zapisnike, uopšte mogu da smatraju verodostojnim, kada nisu zapečaćeni i kada njihov prenos ne vrše specijalna, obezbeđena vozila? Podsećam, da su upravo takvi džakovi bili nađeni u Narodnoj skupštini 2000. godine, kada je Milošević proglasio svoju navodnu pobedu.
  Posebno je pitanje da li članovi biračkih odbora imaju nekakvu obuku i bilo kakvo obrazovanje, kada nisu u stanju da obave posao koji se od njih očekuje i da popune običan formular? Mnogo toga će morati da se promeni nakon ovih izbora, jer je nedopustivo da članovi biračkog odbora, koji su plaćeni za svoj rad, budu nekažnjeni – iako su svojim nesavesnim radom omogućili izborne manipulacije, kao što je to sada slučaj.

 • Ja sam glasao na skroz levom burackom mestu jer su mi u birackom spisku upisali adresu na kojoj nikada nisam bio. Prvo me vratli sa BM rekavsi da nisam kod njih, da je moja ulica u skoli Milos Crnjanski – otisao sam tamo nisam bio ni tamo. Naravno, ni poziv nisam dobio. Pozvao sam Ministarstvo uprave, uputili me na pocetno mesto (isto kao na internetu) ali mi dali i broj na spisku. Nasli me, svi podaci tacni osim adrese. Nije mi zao maltretiranja jer sam dao glas.
  Ali koliko su ti spiskovi suplji i taman za malverzacije dokazuje cinjenica da 4 godina ima otkad sam se preselio i svo to vreme niko nije ispravio podatke – ko zna koliko ih ima duplih, nepostojecih, pokojnih….

 • Da li primecujete da manje vise svi opozicioni glasovi izrazeni u procentima izgledaju “okruglo”?
  SPS – 10.,95, SRS – 8.11, DS – 6.04, Dosta je bilo – 6.04, LDP-SDS-LSV – 5.03, Dveri-DSS – 5.01
  Bas neka čudna koincidemcija.

 • Plasim se da ova lakrdija od izbora i ocigledna mutljavina sa glasovima od strane vladajuceg rezima nece moci pravno da se ispegla, jer izborni zakon ne ostavlja pravni lek, nakon protoka vremena od 24h od zavrsetka glasanja. Ako neko od clanova RIK-a bude krivicno odgovarao, to nece ponistiti rezultat izbora. Priznajem da, kao retko kad, nemam ideju sta bi moglo biti resenje. Ne bi pomogli ni ulicni protesti iz dva razloga. Prvi je taj da narod vise nema onu energiju za borbu, kao devedesetih, a drugi da su evropski zvanicnici vec rekli da su izbori protekli u fer uslovima. Cuvaju ga, jer im treba da bi potpisao jos neke odluke, koje ce dokusuriti posrnulu nam Srbiju. Niko drugi od politicara to ne bi smeo, jer ne stoji narod iza njega. I to Evropa dobro zna. Treba da se predaju Gazivode, treba da se nas narod na Kosovu natera da uzme njihova dokumenta, treba da se potpise medjudrzavni sporazum sa Kosovom, treba da se udje u NATO, treba da se promeni preambula Ustava i izbaci Kosovo iz njega, treba da se finalizuje prodaja zemlje strancima, treba da se dozvoli upotreba GMO, itd. Niko ne ume tako dobro da provuce kroz narod lose odluke po Srbiju i predstavi ih kao dobre.

  • Pakako da glasamo LDP kad Saša nije dao Čedi kredit koji je Vučić naredio!?
   Vučić tata Čedi bio prijatelj a Saša neprijatelj.
   Pa ne mogu da se moralni kodeksi menjaju kako kome odgovara.
   Molim vas!
   Ko je ovde uopšte normalan?

  • Bojan je potpuno u pravu Stranci u istoriji nisu imali boljeg izvršioca na srpskom terenu od ovoga sada, zato ćute, trljaju ruke i smeškaju se. Čak ih to ništa i ne košta, izvršioc i njegova bratsko-kumovska bulumenta se masno i bezobrazno namiruju kod kuće. Veliki manipulator će naterati svoje trkače, glasače, falsifikatore i bukače da u sredu na ponovljenim izborima glasaju za Srpsku Najgodu Stranku, kako bi dokusurio DSS-Dveri i uzeo polovinu njihovih mandata. Malo mu je 98 (ispod 40% kao što je Saša i najavljivao). Vrlo brzo se i njegov politički otac oglasio i truje narod protiv DSS i Dveri, čime je valjda svima jasno po čijim notama svira. Zato treba Uskrs skromno proslaviti i na svaki način ovih dana, a pre svega izlaskom na izbore u sredu, pomoći DSS-u i Dverima.

 • Nažalost nije samo SNS pravio izbornu krađu. SPS je u Novom Sadu plaćao glas za njih 2000din, poznajem ljude koji su na to pristali.Jako sam razočaran i ova borba uopšte nije ravnopravna. U Srbiji da bi se nešto dovelo u red, mora da izbiju demonstracije kao 2000g.Jedino pitanje je da li su ljudi umorni od svega toga?! POzdrav još jednom i držite se!!!!

 • Dve stvari se evidentne. Prva da je narod rekao Dosta je bilo, i da je toliko stranaka iznad cenzusa i da je zato AV prosao kako nije ocekivao jer ne bi izbore onda ni raspisao. I to u uslovima medijskog mraka (osim na internetu), lazi, demagogije i zastrasivanja telefonskim pozivima i dolaskom na vrata agitatora SNS-a. Druga stvar je ovo sto im se desava da su pokazali potpunu nesposobnost, da u predvidjenom roku prebroje glasove, plus ova navlacenja sada. Svi im se smeju, sav normalan svet, sva opozicija, SPS posebno, pa cak i omiljeni opozicionar Seselj. Cak je zapad zadovoljn njihovom nesposobnoscu.

 • Eto i mene u zabuni??? Posto sam gladaou kpnzulatu u cirihu veo bih da znam da li nisam glasao u rodnom gradui tamo vucko sve oduvao), inace mi je poziv i tamo stigao???
  Zeleo bih da znam koliko glasova je dobio djb iz ciriha ???

  Pozdrav i laku noc

 • Po meni ako sam glasao na oba mesta (rodno mesto i inostranstvo) treba odmah cele izbore ponoviti!!! To ne sme da se desi i mogucnost glasa naroda ne sluzi tome. Isto vazi i za moju zenu, tasta i tastu. Ako djb misli da sam glasao dva puta neka mi pise na prilozenj adresu za detaljne informacije

 • U sustini zasto se kod nas liszici broje rucno uopste? Bivsi (najverovatnije i buduci) premijer je nekada poredio njegove uspehe sa svajcarskom. Ovde se brojanje listica vrsi masinski (zna se koja masina u kom kantonu ili selu broji i prepoznaje izbor) . Kod nas bi moglo za pocetak brojacica novca makar ukupan broj listica da izbroji!

 • U sustini zasto se kod nas listici broje rucno uopste? Bivsi (najverovatnije i buduci) premijer je nekada poredio njegove uspehe sa svajcarskom. Ovde se brojanje listica vrsi masinski (zna se koja masina u kom kantonu ili selu broji i prepoznaje izbor) . Kod nas bi moglo za pocetak brojacica novca makar ukupan broj listica da izbroji!
  Inace vucku i ne treba kosovo za laku kradju glasova, dovoljna su podrucja srbije gde 80% ne zivi u srbiji, a konsije proveravaju postu (eto poziva) i znaju da doticni nece doci do glasanja. Znaci ni 4 razreda osnovne nije potrebno, a u opstini od npr. 50000 ljudi napravi se 4000 glasova (ako ne i vise). Mislite o tome

  • @MilanChe– Da ti tvoj Milance odgovori.Dzakovi i listici su iz XIX veka, a prosao je i XX.Sada smo u XXI veku gde postoje kompjuteri, elektronska konrtrola glasaca i glasova.Mnoge zemlje se se modernizovali ali ljudima koji manipulisiu izborima u Srbiji decenijama odgoaraju dzakovi koji se preoze nocu i koji se na tom putovanju steluju i dopunjavaju.Sramota je da se narodna volja svela na jutene dzakove koje guraju amali na kolicima, i broje zabarusene cinovnice u drzanim sluzbama.Nije cudo sto su pornadjene ogromne malerzacije i to 20 godina posle pada Milosevica koji je koristio identicne metode. Ovde sada imamo na delu jednu te istu grupaciju koja se profilisala kao “cuvar”ki “krcmar”Srbije i koja manipulise obicnim gradjanima a za sebe i svoju grupaciju izvlaci maksimalnu korist i ima motivaciju da se zadrzi na vlasti i da “cuva cup sa medom””.Da stvar bude komplikonija ta grupacija se zaklanja iza agresije NATO-a,oduziomanja Kosova, balansira izmedju NATO-a i Rusije i u tom vakuumu fantasticno profitira priodajuci narodu maglu( AV,AV,AV) a narod, kopni i nestaje.

 • U citavoj ovoj situaciji upadaju u oci sledece stvari.A. SNS i AV se busaju u prsa da su pobedili ogromnom vecinom glasova i busaju se u grudi sa narodnom podrskom B. Svoju dosadasnju politiku vodili su veoma drsko i agresivno na fonu “pljacke zutih”‘.C,Sudstvo i policija su u funkciji SNS- a i oni ne rade neutralno i u skladu sa zakonima koji vaze za sve.D. Drzavna kontrolna i revizijska komisija je pod patronatom SNS-a i nije neutralna.E. Konstatovane su brojne kradje i mahinacije koje je prakticno nemoguce isterati na sudovima koji rade u Srbiji. F. Odredjena i organizaana grupacija manipulise Srbijom decenijama i upravlja njom, koristeci sve postojece resurse, o cemu svedioci Sasa Radulovic, rade sta hoce i niko im nista ne moze.E NE MOZE DA BIDNE!!ZASUKA BRK SOJIC I OTPUHNU- NE MOZEEE DA BIDNE!!!

  MOJE PITANJE DRAGI MOJI I DRAGE MOJE. DOKLE BRE TAKO I STA DA SE RADI????

 • Mi smo isto dobili poziv za glasanje na neku bukvalno nepostojecu adresu, radi se o broju zgrade koje nema … tipa poslednja je 121, a poziv je glasio na 127 pa broj stana koji je isti kao nas … ja licno nisam obracao paznju na poziv i bacio sam ga odmah ali nakon izbora i sve vise primera o pozivima za glasanje ljudima za koje niko nema pojma kako su zavrsili na nekoj adresi … pomalo mi je sve to sumnjivo … mada da ne gresim dusu mozda se radi o bagu u softweru ili nekoj drugoj gresci … nisam sklon da stvari posmatram crno ili belo, nije ni Vucic najgore sto se dogodilo Srbiji … po meni su zuti jos gora banda … a takodje sto se tice glasanja, cinjenica je da ja znam mnogo ljudi koji su glasali za SNS … tipa moji roditelji, sestra, nekoliko prijatelja ali pretezno ljude koje znam da su glasali za SNS su nesto starije doba tipa 45-50 i vise … dok su vecina mojih prijatelja i kolega (radim u IT, UI dizajner) glasali za pokret

 • Postovani g.dine Radulovic, sa nemalim nezadovoljstvom pratimo neverovatna, apsolutno diletantska dagadjanja u vezi sa radom i delovanjem celnika Rik-a, ali i politike koja stoji iza svega. Zaista, diletantski, jos gore, potpuni primitivizam. U jednom trenutku oni, de fakto, nece biti na vlasti. Mozda upravo taj skori silazak, i zapocinje bas ovim dogadjanjima. Medjutim, cudi zasto i Vi i ostali ujedinjeni u borbi za istinu i protiv ociglednog diletantizma koji razara ovu zemlju – cutite o kulturi… Da, bas o tome. O kulturi. O tome da javno iskazite i ukazete na zastrasujuc izostanak kulture i kucnog vaspitanja – na nasoj politickoj sceni. Jer, krajnje je nekulturno – ne dopustiti protivniku, politickom suparniku, valjda ravnopravnom gradjaninu suprotnog politickog i svakog drugog misljenja – da izusti makar koju – “na onu milionitu tvoju” . Zasto ne ukuzujete i na taj izostanak tog licnog, zapravo, kucnog vaspitanja, onog i onih koji satima i satima sipaju i prosipaju, prosto, razlivaju svoje lice i usta puna “istine”, sa svih mogucih tv kanala – a da makar jedan procenat, samo jedan procenat, kulture radi, kucnog vaspitanja radi – ne dopuste onom na drugoj strani, da i on izusti koju… Zasto, dakle, ne ukazujete i na taj neverovatan momenat – potpunog izostanka licne kulture i kucnog vaspitanja? A i ne upitate otvorenim pismom, stavom – sve privatne televizije sa nasom, nacionalnom frekvencijom – cega se oni plase? Sta su to uradili u svom poslovanju, pa da se toliko plase da puste opoziciju, onu manjinsku, onaj ostatak od 48% do tih 100 %, na svoje tv kanale, makar 2 minuta.. Ma 1 minut, eto, ne mora ni dva… Sta ih je to stislo…

 • Ceo proces treba digitalizovati, glsanje preko interneta sa čipom lične karte. Anonimizovati da se ne može gledati ko je za koga glasao i to je to.
  Rezultati odmah, nema krađe i zamene listića, javno dostupna statistika na sajtu.
  Može i u kombinaciji sa glasačkim mestima, očita se otisak prsta, koji se daje i pri vađenju lične karte. Možeš da odeš na bilo koje glasačko mesto, sve je povezano, automatski sistem zna ako si već glasao.

  Usput, sajt prebacite na HTTPS, i komentari da budu anonimni, bez traženja mail-a.

  • Nisam siguran kako vrše zaokruživanje, ali evo neke procene.
   6737808 potencijalnih glasača… izlaznost 56.7%… 0.01% je u tom slučaju 382 glasa.
   Dakle, u ovom slučaju su bitni i hiljaditi delovi procenta.

  • Даћу ти ја грубу процену, која би требала бити тачна без обзира на то како се тачно заокружују проценти и без обзира на то колико је тачно процената добила коалиција ДСС-Двери до сад.

   Све и да свих 18 хиљада изађе на изборе (а неће), то јако мало мења укупан број изашлих бирача (тренутно око 3 милиона 700 хиљада). Тако да практично треба да добију 0,01% од броја изашлих, да стигну до тих 5,00%. То износи 370 гласова. Да компензујем за грешке у заокруживању и друге непознате, можемо дуплирати тај број гласова. То значи да са 750 гласова сигурно прелазе цензус. Ако изађе 50% бирача, то је свега око 8,33%. Обзиром да ЧБЧ коалицији буквално треба пар стотина гласова да остану изнад цензуса, оптимална стратегија је да гласачи ЧБЧ и даље гласају за њих, а гласачи ДС-а и ДЈБ-а за ДСС-Двери, и обе коалиције би лагано требале испливати на бар 5,02%.

   Знам да је тешко гласати за неку странку уколико нисте поклоник њиховог програма, али сматрам да је цензус од 5% ионако превисок (поготово у оваквим изборним условима), и да је у овом тренутку у интересу демократије у Србији помоћи ДСС-у и Дверима да пређу цензус (рецимо и овако: корист је очевидна, а штета није).

   За крај: све опозиционе странке морају да ригорозно надзиру свих 15 места, да не би власт намерно упропастила резултате на оним местима где листе на ивици цензуса добро прођу (убацивањем додатних листића, намерним грешкама у записнику и сл.) Очигледно су решили да их спусте под цензус, и чини се да не бирају средства.

   П.С. А за коментара Дејана, да се препоручи купљеним/уцењеним СНС бирачима да ишарају листић или заокруже више листа кад газде не види – мислим да би требало то учинити. Људи се плаше, треба их убедити да то ураде и осигурати атмосферу на гласачким местима да се осећају сигурно. Ови избори на 15 места могу бити добра проба.

 • БЕОГРАД – На основу 99,82 одсто обрађених бирачких места на парламентарним изборима РИК је објавио да је коалиција око СНС-а освојила 48,24 одсто гласова, коалиција СПС-ЈС 10,96, СРС 8,11, ДС 6,03, Доста је било 6,03, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ 5,02 и коалиција ДСС-Двери 4,99 одсто.

 • Srbija se ove 2016. resetovala na 1996. Ponovo nam sudbinu kroji crveno-crna koalicija, sa Šešeljem u ulozi omiljenog opozicionara. Ekonomska propast i opšta pljačka samo upotpunjuju sliku. Jedina razlika je u tome što, za razliku od Miloševića, zapadni lideri tapšu AV po ramenu.

 • Ukoliko je sledeće moguće, zašto DJB, a i ostale stranke javno ne savetuju onima koji zbog pritiska/novca unose zaokružene, ili slikaju svoje listiće sa zaokruženim brojem i ličnom kartom, da taj isti listić NAKON slikanja/unošenja na biračko mesto jednostavno dodatno pozaokružuju i išaraju kako bi postao nevažeći.
  Molim odgovor, baš me zanima.

 • Svašta, ko je onda glasao za DJB neka glasa i na ponovljenim izborima. I dalje će na tim listićima biti DJB pored dveri, nećete valjda spuštati njihov rezultat. To neka Dveri pozovu svoje glasače i apstinente da glasaju za njih, i to je to.

  • Да ситуација није овако ненормална, сложио бих се. Обзиром на околности – не слажем се. Чак и ако би свих 18 хиљада бирача изашло, и нико не дао глас ДЈБ-у (јер су глас дали коалицији ДСС – Двери или некоме другоме), ДЈБ би са 6,03% пао на 6,00%. То значи да се чак вероватно не би ни број мандата променио.

   Из мог угла, ДСС – Двери су сигурно покрадени, јер су мале шансе да нису узели више гласова на северу Косова и Метохије (прочитати нпр.како је 60 гласова Горана Богдановића и пријатеља у Лепосавићу за ЧБЧ завршило у врећи СНС-а – а то је оно што знамо јер је веома очигледно). Уз то, и на анулираним гласачким местима и овима где ће се поновити избори узели су прилично сигурно више него довољно гласова за цензус. Али, цица их је попапала. Да је судство независно, како није, оно би морало да спречи ову крађу. Али, сви знамо да неће. Због тога морају бирачи да преузму корективну улогу, на жалост. Ако грешим у анализи, очекујем критику.

 • Cenzura !!!
  Zasto mi brisete komentar ???

  Da ja smatram da treba da podrzimo Dveri i DSS na preostalih 15 birackih mesta.
  I zanima me misljenje drugih.
  Bolje jedan mandat manje za DJB nego 7 vise za SNS.

  • @Mirda Ако се стварно испостави да је СНС мувао и намештао изборне резултате не би ли изгурао ДСС/Двери испод границе цензуса (не знам засигурно али лично сматрам да је Вучко итекако способан направити такав потез) онда би било поштено да ДЈБ пружи подршку оштећенима у неком виду. Тиме би г. Радуловић и ДЈБ показали величину које сигурно неће остати непримећена. Једно је бити политички противник али крађа на изборима и грубо поигравање са вољом народа, макар се радило о најжешћем противнику, је нешто што се једноставно не ради. Доста је било…

  • Neka Dveri i DSS pozivaju svoje glasače da ponovo izadju, i neka pozovu apstinente. Ne želim da DJB ima išta sa tim. Dovoljno je da izraze nezadovoljstvo preko protesta, a ne da učestvuju u izbornom cirkusu sopstvenim manipulacijama.

 • A odakle ti ideja Radulovicu da su pokradeni glasovi. Kako ste Vi za tako kratko vreme otkrili da su mrtvi glasali itd ako su npr i vasi predstavnici u odborima potpisali zapisnike. Jedan biracki odbor broji po 10 i vise clanova iz razlicitih partija, pa nije moguce da svi rade za SNS…

 • AKO SE RADI O JEDNOM UKRADENOM GLASU DOVOLJAN JE RAZLOG ZA AKCIJU.
  KAKO CE DA RESI SUD KRIVICNE PRIJAVE U ZAMLJI U KOJOJ SU RAZORENE INSTITUCIJE?
  POVUCITE SE SVI IZ PARLAMENTA AKO VAM NIJE DO FOTELJA,
  ALARMIRAJTE MEDJUNARODNU JAVNOST I POCNITE OKUPLJANJE LJUDI SPREMNIH NA BORBU
  ZA DEMOKRATSKA PRAVA I INSTITUCIJE, UMESTO DA BUDETE DEO SESELJEVSKO VUCICEVSKO
  DACICEVOG RIJALITIJA.

  NIJE VAM MESTO U TOM PARLAMENTU, VRATITE MANDATE.

  TO JE KOPIJA PUTINOVE DEMOKRATIJE I VOJNIH PARADA, DOK NAROD NEMA HLEBA DA JEDE.

 • G. Radulović je Vučićevom pohlepom dobio jedinstvenu priliku da pokaže zalaganje za politiku zasnovanu na principima, a ne na političkom koristoljublju. Bolje je izgubiti jedan mandat koji je“ Dosta je bilo“ naknadno dobio anuliranjem rezultata ili ponavljanjem izbora na pojedinim biračkim mestima – nego dozvoliti da nemali broj građana bude lišen Ustavom zajamčenog prava da bira i da bude biran, zbog propusta koji su počinili birački odbori, ali i svi drugi koji su omogućili izborne manipulacije tipa „bugarski voz“, ali i nezapečaćene džakove sa izbornim materijalom, davanje prava RIK -u da obavlja posao biračkih odbora isl.
  Ono što je posebno neprihvatljivo da su članovi RIK-a većinski pristali da verifikuju zapisnike sa biračkih mesta u kojima je broj izašlih građana na izbore bio veći nego broj glasačkih listića u kutijama, iako je upravo ta situacija stvorila uslove za „bugarski voz“ – jer onaj koji nije zaokružio listu na glasačkom listiću i nije je ubacio u kutiju, mogao je da taj listić iznese van biračkog mesta, a da ga onda neko drugi zaokruži, ponovo unese na biračko mesto i ubaci u glasačku kutiju, a da svoj nezaokružen listić iznese van biračkog mesta, i tako unedogled (?!). To je omogućilo da pojedine liste dobiju veći broj glasova nego što bi imale da je građanima bilo omogućeno da slobodno iskažu svoju volju, a ne da glasaju po tužem diktatu. Oni koji se tome nisu suprotstavili ili koji su to prihvatili, sada nemaju prava da pričaju o izbornoj krađi.

 • Ljudi, na B92 stoji Dveri ispod cenzusa za 1 glas? Mislim nebitne su Dveri ali ovo je sad vec na jedan korak od fasisticke diktature. Zar je moguce da se covek okurazio ovo da radi. Nije na nama da kroz simpatije svoje glasove poklanjamo drugima da bi “doskocili” rezimu. Rezim vredja inteligenciju, cast, dostojanstvo i slobodu gradjana, ruga se sa institucijama i pokazuje da je iznad zakona. Jedini nacin da se resi ovo zlo bojim se je izlazak gradjana na ulice. Ja ne vidim drugi izlaz. Ali kao sto neko dobro primeti EU podrzava ovo. Zastrasujuce…

 • Molim poebno glasače na dva mesta u Beogradu da izađu i glasaju za DSS-Dveri, kako bi opoziciona stranka ušla u parlament. Dosta je bilo pokazala se najbolja opoziciona stranka, iskoristite sva pravna sredstva. Ovo što je učinjeno je i kriminal i treba da se ponište u celosti izbori. Pokažite dokaze i EU, i svim međunarodnim organizacijama, učinite sve u odbranu demokratije i prava građana. Verujem vama.

 • Posto niko ne obraca paznju na upozorenja pred izbore da ce biti falsifikovanja, kradja i posto niko ne sme da prenese da je 1 ceo kamion sa laznim listicima naknadno dopremljen u RIK nekoliko dana kasnije i da za to postoje dokazi i snimci na kamerama po gradu ali i ocevidci.

  NARODNI PARLAMENT poziva sve gradjane Srbije na TOTALNU OPSTRUKCIJU DRZAVE. Blokade rada svih institucija. Izadjimo u Beogradu i blokirajmo funkcionisanje celog grada. Pozivamo sindikate na masovni strajk u svim granama!

  Nasi mediji ne smeju da izvestavaju realno o demonstracijama u Francuskoj i grdovima sirom sveta. Pogledajte na nekim inostranim kanalima DW i sl. koji izvestavaju o pravoj slici iz Pariza i gradova sirom Francuske ! Tamo se ljudi bore za sebe i svoja prava. Vreme je da i mi uzmemo SVE ono sto je nase a lopovima kazemo STOP !

  Nema vise odstupanja!

  IZBORI SE MORAJU PONOVITI !

  ILI CETE SVI IMATI HAOS OD STRANE NASIH CLANOVA KOJIH IMA U SVIM PORAMA DRUSTVA !

  Od danas otvoreno zagovaramo napade na sve clanove vladajucih POLITICKIH PARTIJA i njihovu imovinu !

  VIDECEMO KO CE VISE MOCI DA IZDRZI TORTURU !

  MI NEMAMO NISTA PA NEMAMO STA NI DA IZGUBIMO A ONI CE SADA IZGUBITI SVE !

  NARODNI PARLAMENT !