Vojvodina Saopštenje

Zrenjanin: Pokret Dosta je bilo je najveće iznenađenje izbora

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ je na lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima održanim 24. aprila 2016. godine u Zrenjaninu  postigao fantastičan rezultat. U novom sazivu Skupštine grada Zrenjanina imaće pet odbornika.

HPIM0470.JPG

U nedelju, 24. aprila u Zrenjaninu je glasalo 55.226 birača, a ukupan broj upisanih u birački spisak bio je 106.692.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ za Skupštinu grada Zrenjanina dobio je 3.281 glasova, ili 5,94% izašlih birača, što nam obezbeđuje pet odborničkih mesta u novom sazivu Skupštine Grada. Ovo predstavlja veliki uspeh. Pored lokalnih sjajni su nam u Zrenjaninu postignuti rezultati i u kutijama u koje su građani ubacivali glasove za republičke i pokrajinske izbore. Pokret Dosta je bilo je u Zrenjaninu osvojio 7,00% glasova za izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine i 7,82% glasova za izbore za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije.

Odbornici u Skupštini grada Zrenjanina biće: Aleksandar Korovljev, Igor Ratković, Svetlana Vukobratović, Biljana Doroškov i Velemir Cvetkov.

Zahvaljujemo se svim Zrenjanincima i stanovnicima okolnih mesta koji su nam pružili poverenje na upravo završenim Izborima. Odbornička grupa ‘’Dosta je bilo – Saša Radulović’’ u novom sazivu Skupštine grada biće opoziciona i samostalna odbornička grupa, bez ulaska u koaliciono partnerstvo sa drugim strankama.

Biografije odbornika Pokreta ‘’Dosta je bilo – Saša Radulović’’ u Zrenjaninu

Aleksandar Korovljev
Rođen 1972. Oženjen i otac jednog deteta. Supruga profesor srpskog jezika. Maturirao 1991. Zrenjaninska gimnazija. Diplomirao na mašinskom fakultetu u Novom Sadu, smer hidropneumatska tehnika. Vojsku odslužio u školi rezervih ovicira tehničke službe u Žarkovu i stekao zvanje rezervnog podporučnika 2000. god. Zaposlen u firmi „Logic“ doo. na početku kako pripravnik, sada na mestu vodećeg inženjera sa 3 profesionalne licence. Profesionalno se bavim temoenergetikom, grejanjem i klimatizacijom.

Igor Ratković
Privatni preduzetnik. Vlasnik firme Propet recycling koja se bavi inovativnim i zelenim tehnologijama u reciklaži. Otac dvoje dece.

Svetlana Vukobratović
Diplomirani i licencirani profesor engleskog jezika i književnosti. Trenutno zaposlena u srednjoj školi. Pre toga radila kao prevodilac u Novom Sadu i Zrenjaninu (simultano, konsekutivno, pisano) . Govori engleski, nemački i grčki. Ima iskustva u organizovanju nastave, takmičenja i putovanja.

Biljana Doroškov
Radila u privredi kao šef računovodstva i finansijski direktor u Brodogradilštu „Begej“ u Zrenjaninu. Trenutno je uspešna privatna preduzetnica i vodi porodičnu firmu.

Velemir Cvetkov
Bavi se uspešno poljoprivredom na porodičnom imanju i privatni je preduzetnik.

Osoba za kontakt:
Svetlana Vukobratović,
koordinatorka marketinga i odnosa sa javnošću
Tel. 064 124 5295

E-mail: zrenjanin@dostajebilo.rs
www.dostajebilo.rs
www.facebook.com/DostaJeBilo.ZR

DJB Vojvodina

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Žao mi je što nije prešao cenzus u Subotici. Ja sam lično na lokalu glasao za manjinsku partiju, ali na republičkom za pokret „Dosta je bilo“, jer verujem da samo promenom sistema može biti svima bolje.
    Nadam se i uvođenje elektronskog glasanja, jer samo na taj način može da se pridobiju glasovi iz inostranstva koji nemogu doći na izbore, ali bi glasali za promene. Samo sever vojvodine je napustio oko 10.000 mladih u poslednje 2 godine. Njima je svima bilo dosta od ove hazardirajućeg režima ….
    Kao što je i meni bilo dosta kada sam napustio fakultet iako sam bio među najboljim studentima u generaciji …, ali u to vreme su završili fakultet samo istrajni (ja nažalost tada nisam bio, sada mi je već žao toga) i deca tadašnje partokratije koji ni su dolazili na faks, padali na kolokvijumima, ali su na kraju u roku završavali studije.
    Sada ta deca većinom rade u državnim institucijama na grbači poreznika na izmišljenim radnim mestima, ili su postali veliki biznismeni zahvaljujući bogatim roditeljima.

    • Pa iskreno steta sto si glasao za manjinsku stranku jer i lista pokreta je bila mesovita (kao sto je u ostalom i sama Subotica mesovita) dok nacionalne stranke kako vecinske tako i manjinske generalno nastoje da okupe biracko telo napadnim izjavama, kojima vise podsticu neslaganje i razjedinjavanje nego normalan suzivot ljudi razlicitih nacionalnih pripadnosti … a sve to samo u cilju prikupljanja politickih poena jer realno vecina tih nacionalnih stranaka zapravo i nema politicki program nego tipa … mi smo ti i ti pa po prirodi svari treba da stanete u nasu kolonu. Ja zaista ne mogu da posmatram stvari na taj nacin, narucito ako su mi prve komsije madjari i bunjevci, suprugra Hrvatica itd … U subotici mi konkretno zivimo normalno, ja stvarno ne znam da postoji neki problem na nacionalnom nivou … ali ako se i dogodi neshto poput neke tuce u nocnom zivotu gde su akteri razlicite nacionalnosti … pa chak i da je razlog mozda lupam devojka ili nesto trece, nacionalne stranke ce to svakako iskoristiti kao priliku da sakupe neki jeftini poen (btw ne opravdavam tuce ma koji da je razlog, samo sam uzeo to kao primer)